Αρχείο μηνός Οκτώβριος 2014

Διαγωνισμός της Μαθηματικής Εταιρείας

Ο διαγωνισμός Θαλής για τους μαθητές της Β’ και Γ’ γυμνασίου θα γίνει το Σάββατο 1 Νοεμβρίου στο 3ο Γυμνάσιο Έδεσσας.

Ο διαγωνισμός Υπατία για τους μαθητές Α’ Γυμνασίου θα γίνει το Σάββατο 1 Νοεμβρίου σε σχολεία του νομού Ημαθίας: 4ο ΓΕΛ Βέροιας ή 1ο ΓΕΛ Νάουσας ή 2ο ΓΕΛ Αλεξάνδρειας, όπου επιθυμεί ο μαθητής.

Η μετακίνηση σε όλους τους νομούς θα γίνει με ευθύνη των κηδεμόνων.

Εορτασμός της επετείου του ΟΧΙ

27-10-2014_ 007bΣήμερα συμπληρώνονται 74 χρόνια από την 28η Οκτωβρίου του 1940, ημέρα κατά την οποία κηρύχθηκε ο Ελληνοϊταλικός πόλεμος που έβαλε την Ελλάδα στην δίνη του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου.

Το σχολείο μας τίμησε την επέτειο με σχολική γιορτή στο πνευματικό κέντρο του δήμου Σκύδρας. Τη γιορτή διοργάνωσαν οι καθηγήτριες του σχολείου κ. Χρυσοχοΐδου Παρθένα και Νάτσιου Καλλιόπη ενώ η παρουσίασή της έγινε από τους παρακάτω μαθητές και μαθήτριες (με την σειρά που εμφανίστηκαν):

  • Σαββίδου Φωτεινή
  • Χιώτης Κωνσταντίνος
  • Κουκούλης Γεώργιος
  • Πέτκογλου Αναστασία
  • Σαλαμπάση Ευαγγελία
  • Μόκρη Αθανασία
  • Ξενάκης Μάριος
  • Σολωμονίδου Κατερίνα
  • Κουκούλης Στυλιανός
  • Παπαδοπούλου Μαρία
  • Κούτση Χριστίνα

Η εκδήλωση έκλεισε με την απονομή αριστείων και βραβείων στους μαθητές που διακρίθηκαν κατά την διάρκεια του προηγούμενου σχολικού έτους.

Ημέρα κατά της Παχυσαρκίας

 Ημέρα κατά της Παχυσαρκίας

Το σχολείο μας συμμετείχε σήμερα στην Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παχυσαρκίας με εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε, λόγω βροχής, στον εσωτερικό διάδρομο του σχολείου.

Στην εκδήλωση  έγινε παρουσίαση από την διαιτολόγο-διατροφολόγο κ. Τασούκα Χριστίνα με θέμα την υγιεινή διατροφή ενώ στο τέλος μοιράστηκαν στις μαθήτριες και τους μαθητές φαγητά που είχαν ετοιμαστεί από τους γονείς του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου.

Ημέρα μνήμης Μακεδονικού Αγωνά

Ημέρα μνήμης Μακεδονικού ΑγώναΣήμερα, Παρασκευή 17 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε την 4η ώρα, στο προαύλιο του σχολείου, εκδήλωση για την ημέρα μνήμης του Μακεδονικού αγώνα.

Η εκδήλωση περιελάμβανε ομιλία της φιλολόγου κ. Τεληγιαννίδου Ηλιάνας και ανάγνωση από μαθήτριες του σχολείου αποσπασμάτων από το έργο της Πηνελόπης Δέλτα “Τα μυστικά του βάλτου”, που αναφέρεται στη ζωή και τις περιπέτειες των ανταρτών στην λίμνη των Γιαννιτσών στη διάρκεια του Μακεδονικού Αγώνα.

Ο εορτασμός ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση μακεδονικών χορών από ομάδα μαθητριών του σχολείου, τους οποίους επιμελήθηκε η γυμνάστρια κ. Ευαγγελίδου Πετρούλα.

Συγκρότηση του Μαθητικού Συμβουλίου

Κατά την πρώτη συνεδρίαση του μαθητικού συμβουλίου που έγινε την Πέμπτη 2 Οκτωβρίου, μετά από φανερή ψηφοφορία εκλέχθηκαν οι παρακάτω μαθητές:

Χιώτης Κωνσταντίνος :         ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Σαλαμπάση Ευαγγελία:    ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

Φιλάνδρου Ελευθερία:       ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Αθλητικές εκδηλώσεις στα πλαίσια της δράσης “Αθλητισμός για όλους: Διαφορετικοί αλλά ίσοι”

Αθλητισμός για όλους: Διαφορετικοί αλλά ίσοιΤο σχολείο μας, συμμετέχοντας στην δράση “Αθλητισμός για όλους: Διαφορετικοί αλλά ίσοι“, προέβαλε σήμερα ταινίες μικρού μήκους στους μαθητές.

Ακολούθησε ομιλία του σφαιροβόλου παραολυμπιονίκη κ. Αναστασίου Τσίου για την προσωπική του εμπειρία αναφορικά με την διαφορετικότητα στον αθλητισμό.

Στη συνέχεια διοργανώθηκαν αθλητικές δραστηριότητες που περιελάμβαναν αγώνες σκυταλοδρομίας, πετόσφαιρας, καλαθοσφαίρισης και ποδοσφαίρου στο χώρο του σχολείου.

Αποτελέσματα Εκλογών Δεκαπενταμελούς Συμβουλίου

Τακτικά μέλη του δεκαπενταμελούς εκλέγονται οι παρακάτω:

α/α Ονοματεπώνυμο Ψήφοι
1 Χιώτης Κωνσταντίνος (Γ6) 145
2 Μηνά Αναστασία (Γ3) 143
3 Τσαβδάρης Γεώργιος (Γ6) 141
4 Φιλάνδρου Ελευθερία (Γ6) 117
5 Ξενάκης Μάριος (Β4) 108
6 Αγγελίδου Κυριακή (Γ1) 104
7 Σαλαμπάση Ευαγγελία (Γ5) 100
8 Μόκρη Αθανασία (Γ3) 95
9 Ιγνατίδης Ευθύμιος (Γ2) 85
10 Τσεμπερλίδης Σάββας (Γ6) 82
11 Τυριακίδου Ζωή (Γ6) 77
12 Κούτση Χριστίνα (Γ3) 76
13 Χατζηιωακειμίδης Αθανάσιος (Γ6) 76
14 Αποστόλου Νίκη (Γ1) 70
15 Στεφάνου Ευάγγελος (Β4) 70

 

Αναπληρωματικά μέλη εκλέγονται οι παρακάτω:

16 Γάκης Κωνσταντίνος (Γ1) 65
17 Δημπίας Ιωάννης (Β1) 64
18 Τοπασίδου Αθηνά (Γ6) 63
19 Βούδρεσλης Ιωάννης (Γ1) 60
20 Τσεσμετζίδης Δημήτριος (Β5) 59