Τεληγιαννίδου
-
"Διδάσκω αεί διδασκόμενος"...ή αλλιώς "οι δάσκαλοί μας στα θρανία".



Τα παιδιά έφυγαν από το "σπίτι" για διακοπές. Έτσι βρήκαν ευκαιρία οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου μας, κάθισαν στα θρανία κι επιμορφώθηκαν από συναδέλφους τους. Συγκεκριμένα οι κκ Καραβίτης Σ., Βαρσαμή Μ., Ευαγγελίδου Π., Σταυριανίδου Γ. και Τεληγιαννίδου Η. μοιράστηκαν με τους λοιπούς εκπαιδευτικούς μας και εκπαιδευτικούς των σχολείων της Πέλλας, την εμπειρία που είχαν από την επιμόρφωσή τους στο εξωτερικό στο πλαίσιο του εγκεκριμένου προγράμματος Erasmus+ KA1 με κωδικό 2020-1-EL01-KA101-078156 και τίτλο "Αντιμετωπίζοντας το Άγχος και τις Συγκρούσεις Ενδυναμώνουμε την Ενότητα στην Ευρώπη".
Ο εχθρός του καλού είναι λένε το καλύτερο, κι εμείς για τους μαθητές μας αναζητούμε πάντα το καλυτερότερο!
Άρα επιμόρφωση, επιμόρφωση, επιμόρφωση...
-
GYMSKYDRASAIRLINES και…όριό μας ο ουρανός!...
Πόσο σπουδαίο είναι το σχολείο να στέκει ως πύλη ανοιχτή προς τον έξω κόσμο! Ακόμη πιο σημαντικό γίνεται, όταν ο έξω κόσμος φτάνει στα όρια της Ευρώπης και ακόμη παραπέρα. Και αυτό σας το διαβεβαιώνουμε, αφού το ζήσαμε πρόσφατα. Οι ιδέες μας, οι ανησυχίες μας, το όραμα του Σχολείου μας έφτασαν με τη βοήθεια των συγχρηματοδοτούμενων ευρωπαϊκών προγραμμάτων, στην αρχή, στην Τενερίφη της Ισπανίας και στη συνέχεια, στην Μπολόνια της Ιταλίας. Αντάμωσαν με τις εξελίξεις της Παιδαγωγικής και της Ψυχολογίας, ζυμώθηκαν με εμπειρίες και κουλτούρες εκπαιδευτικών από όλη την Ευρώπη.
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+/ΚΑ1 με τίτλο «Αντιμετωπίζοντας το άγχος και τις συγκρούσεις ενδυναμώνουμε την ενότητα στην Ευρώπη», πραγματοποιήθηκαν,
1. από 12 έως 18 Σεπτεμβρίου 2021 ο πρώτος κύκλος επιμόρφωσης 3 εκπαιδευτικών του Γυμνασίου Σκύδρας στην Τενερίφη της Ισπανίας. Στην επιμόρφωση αυτή συμμετείχαν από την παιδαγωγική ομάδα του Γυμνασίου Σκύδρας τρειςεκπαιδευτικοί: ο κ. Καραβίτης Σταύρος, υποδιευθυντής του Γυμνάσιου και καθηγητής Πληροφορικής, η καθηγήτρια Γερμανικών κ. Σταυριανίδου Γεωργία και η καθηγήτρια Φιλολογίας κ. Τεληγιαννίδου Ηλιάνα.
Το πρόγραμμα με τίτλο «Soft Skills and Emotional Intelligence for teachers and education staff» οργανώθηκε από τoν επιμορφωτικό οργανισμό ELA (Erasmus Learning Academy). Το παρακολούθησαν και άλλοι εκπαιδευτικοί από την Πολωνία, τη Γερμανία και τη Λετονία.
Οι εκπαιδευτικοί είχαν τη δυνατότητα να «εξερευνήσουν» και να εκπαιδευτούν σε αρκετά από τα πιο σημαντικά soft skills, τις λεγόμενες κοινωνικές, διαπροσωπικές δεξιότητες, όπως στυλ επικοινωνίας και δημόσιας ομιλίας, στυλ ηγεσίαςτάξης ή ομάδας, διαχείριση συγκρούσεων, συναισθηματική νοημοσύνη και ενσυναίσθηση, οι οποίες μας επιτρέπουν να επικοινωνούμε, να αλληλεπιδρούμε με τους άλλους ανθρώπους. Μέσα από πλήθος δραστηριοτήτων και ασκήσεων, συνειδητοποίησαν πως η Συναισθηματική Νοημοσύνη και κυρίως η ενσυναίσθηση διαδραματίζουν καίριο ρόλο στην ανάπτυξη των κοινωνικών μας δεξιοτήτων.
2. από 24 έως 30 Οκτωβρίου 2021 ο δεύτερος κύκλος επιμόρφωσης 2 εκπαιδευτικών του Γυμνασίου Σκύδρας. Συγκεκριμένα στην επιμόρφωση συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί Βαρσαμή Μαρία, καθηγήτρια αγγλικής φιλολογίας και η Ευαγγελίδου Πετρούλα, καθηγήτρια φυσικής αγωγής.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που παρακολούθησαν είχε τίτλο «Stress and conflict management» και συμμετείχαν σε αυτό εκπαιδευτικοί από την Ελλάδα, τη Φιλανδία, την Εσθονία, την Πολωνία, τη Ρουμανία, την Κροατία, τη Βουλγαρία και την Ισπανία. Εκπαιδεύτηκαν στη διαχείριση του άγχους μέσω νέων τεχνικών, εργαλείων και παιδαγωγικών μεθόδων, καθώς επίσης και στη διαχείριση των συγκρούσεων. Το αντικείμενο μελέτης τους αποτέλεσε θεωρητικό υπόβαθρο για το πλήθος βιωματικών εργαστηρίων που ακολούθησε.
Κι επειδή η εικόνα νικά κατά κράτος τις λέξεις, σας παροτρύνουμε να επισκεφθείτε τους παρακάτω υπερσυνδέσμους για περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφίες από αυτά τα υπέροχα ταξίδια στον κόσμο της παιδαγωγικής γνώσης κι εμπειρίας:
https://read.bookcreator.com/E722hPAhBxgKkGfKY2h0xzNFaw52/MT7nKSmLSH27jsbubpl3CA
https://read.bookcreator.com/AejXN71DpeX0xuZn3HQe0oyESmZ2/k0-GP4PpSqGugS1fXE4Idw
Τελικά, η γνώση που αποκτήθηκε από τους εκπαιδευτικούς του Γυμνασίου Σκύδρας που συμμμετείχαν σε αυτό το πρόγραμμα, διαχέεται ήδη,μέσωενδοσχολικής επιμόρφωσης, καθώς και με λοιπές ενημερωτικές δράσεις για εκπαιδευτικούς και την τοπική κοινωνία,τόσο του νομού Πέλλας, όσο και όμορων νομών.Οι νέες τεχνικές και επικοινωνιακές δεξιότητες που κατακτήθηκαν, αποτελούν «βέλη στη φαρέτρα του Σχολείου μας», προκειμένου να στοχεύουμε και εντέλει να επιλύουμε με διαμεσολαβήσεις και διαπραγματεύσεις, σοβαρά και λιγότερα σοβαρά προβλήματα που ανακύπτουν στη σχολική μας καθημερινότηταμεταξύ μαθητών και μεταξύ μαθητών κι εκπαιδευτικών.
Γι’ αυτό κι εμείς, τα μέλη της σχολικής κοινότητας του Γυμνασίου Σκύδρας, συνεχίζουμε με αυτά τα μακρινά ταξίδια, παρέα και με τα ταξίδια του νου, να ταξιδεύουμε, να αναζητούμε, να ανακαλύπτουμε και να κρατούμε ρότα προς τη δική μας Ιθάκη.
H Διεύθυνση του Γυμνασίου Σκύδρας
-
Εξεταστέα ύλη στην Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία Γ' Γυμνασίου
ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ
Ενότητα 2 : Α, Β, Γ1, Γ2
Ενότητα 3 : Γ
Ενότητα 4 : Α, Β, Γ (Πρώτο παράλληλο κείμενο)
Ενότητα 6 : Γ1, Γ2
Ενότητα 7 : Γ2
Ενότητα 8 : Α, Β, Γ1. Ι. , Γ2
Ενότητα 9 : Α, Β, Γ1, Γ2 (Ονοματικές δευτερεύουσες προτάσεις 1,2,3)
Ενότητα 10: Γ
Ενότητα 11: Α, Β, Γ (Επιρρηματικές δευτερεύουσες προτάσεις 1,2)
(Παράλληλο κείμενο)
Οι διδάσκουσες
Θεοδωρίδου Αλεξία
Παμπουκίδου Αγγελική
Τεληγιαννίδου Ηλιάνα
ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ
Ευριπίδη Ελένη
Εισαγωγή: Από το εγχειρίδιο Ιστορία της αρχαίας ελληνικής γραμματείας
οι σελίδες 63-74 και 88-96.
Πρόλογος, στίχοι 1-191
Α΄ Επεισόδιο,στίχοι 437-575
Επιπάροδος ? Β΄ Επεισόδιο, στίχοι 576 -1219
Οι διδάσκουσες
Θεοδωρίδου Αλεξία
Πέρκα Μαρία
-
Πολιτιστικό Πρόγραμμα έτους 2023-24 "Την Ιλιά(ει)δα αλλιώς"
Κατά το σχολικό έτος 2023-24 υλοποιείται στο Γυμνάσιο Σκύδρας, στο πλαίσιο των ετήσιων Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων, το εγκεκριμένο Πολιτιστικό πρόγραμμα με τίτλο "Την Ιλιά(ει)δα αλλιώς!"
Το πρόγραμμα υλοποιεί η παιδαγωγική ομάδα που αποτελείται από τις καθηγήτριες του Γυμνασίου κ. ΤΕΛΗΓΙΑΝΝΙΔΟΥ ΗΛΙΑΝΑ (συντονίστρια) και τις κκ. ΣΤΑΥΡΙΑΝΙΔΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ και ΚΟΥΤΟΒΑ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ (Βοηθοί καθηγητές)
Στο πρόγραμμα μετέχουν 24 μαθητές/-τριες της Β' Γυμνασίου.
Σκοπός του προγράμματος είναι οι μαθητές και μαθήτριες να προσεγγίσουν την Ομήρου Ιλιάδα αλλιώς! Μέσω ομαδοσυνεργατικής μεθόδου και αξιοποίησης πολύγραμματισμών θα επιλέξουν σκηνές του ομηρικού έτους και:
- κάποιες από αυτές τις δραματοποιήσουν, επενδύοντας με χιούμορ κατά περίσταση, αξιοποιώντας τη νεανική ιδιόλεκτο φέρνοντας το κείμενο στο σήμερα.
- ενώ κάποιες άλλες θα τις μεταγράψουν σε διαφορετικό είδος προφορικού ή γραπτού λόγου
Τέλος, θα ηχογραφήσουν το υλικό που θα παραχθεί, σε μορφή ραδιοφωνικής εκπομπής στο διαδίκτυο (Podcast), προκειμένου να αναρτηθεί στην πλατφόρμα του European School Radio
Ακούστε τις Εκπομπές μας
1η Εκπομπή "Και κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα!" (Πατήστε εδώ)
2η Εκπομπή Στης Βρισηίδας την ποδιά σφάζονται παλικάρια!!! (Πατήστε εδώ)
3η Εκπομπή Θέτιδα, η κλασική Ελληνίδα μάνα! (Πατήστε εδώ)
4η Εκπομπή Έκτορας και Ανδρομάχη (Πατήστε εδώ)
5η Εκπομπή "Θλιβερή είδηση" (Πατήστε εδώ) -
Πολιτιστικό Πρόγραμμα Σχολικών Δραστηριοτήτων 2024-25 «Σκύδρα. Από το χθες στο σήμερα!»
Πολιτιστικό πρόγραμμα «Σκύδρα. Από το χθες στο σήμερα!»
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ: Τεληγιαννίδου Ηλιάνα
ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΟΜΑΔΑ: Γκαϊτατζή Σουλτάνα
ΣΚΟΠΟΣ του ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣΗ εμβάθυνση των μαθητών στην ιστορική διαδρομή της Σκύδρας, από την αρχαιότητα έως τη σύγχρονη εποχή, με στόχο την καλλιέργεια της ιστορικής συνείδησης και της πολιτιστικής ταυτότητας.
ΣΤΟΧΟΙ του ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
➢ Κατανόηση της ιστορίας και της πολιτιστικής κληρονομιάς της Σκύδρας
➢ Ενίσχυση της τοπικής ταυτότητας
➢ Καλλιέργεια ψηφιακών δεξιοτήτων
➢ Ενθάρρυνση της συνεργατικότητας και της δημιουργικότητας
➢ Ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα διατήρησης της πολιτιστικής κληρονομιάς
➢ Άσκηση στη συγγραφή κειμένων
➢ Άσκηση στη μεθοδική εργασία με κανόνεςΔείτε το βίντεο που ετοιμάσαμε
Μία δημιουργία της Πολιτιστικής ομάδας του Γυμνασίου Σκύδρας του σχολικού έτους 2024-25 για τα σημεία ενδιαφέροντος της Σκύδρας
Δείτε την παρουσίαση με φωτογραφικό υλικό: Μουσική και Χορός
-
Πολιτιστικό Πρόγραμμα Σχολικών Δραστηριοτήτων 2025-26 «Σκύδρα. Στα μονοπάτια του χθες!»
Πολιτιστικό πρόγραμμα «Σκύδρα. Στα μονοπάτια του χθες!»
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ: Τεληγιαννίδου Ηλιάνα
ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΟΜΑΔΑ: Γκαϊτατζή Σουλτάνα
Στο πρόγραμμα μετείχαν 13 μαθητές/-τριες της Γ' Γυμνασίου.
ΣΚΟΠΟΣ του ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
Η εμβάθυνση των μαθητών στην ιστορική διαδρομή της Σκύδρας, από την αρχαιότητα έως τη σύγχρονη εποχή, με στόχο την καλλιέργεια της ιστορικής συνείδησης και της πολιτιστικής ταυτότητας.
ΣΤΟΧΟΙ του ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
- Κατανόηση της ιστορίας και της πολιτιστικής κληρονομιάς της Σκύδρας
- Ενίσχυση της τοπικής ταυτότητας
- Καλλιέργεια ψηφιακών δεξιοτήτων
- Ενθάρρυνση της συνεργατικότητας και της δημιουργικότητας
- Ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα διατήρησης της πολιτιστικής κληρονομιάς
- Άσκηση στη συγγραφή κειμένων
- Άσκηση στη μεθοδική εργασία με κανόνες
Σας προσκαλούμε να περπατήσετε μαζί μας στα "Μονοπάτια του χθες" μέσα από την ψηφιακή μας δημιουργία.
-
Πρόγραμμα Erasmus+/KA1 στη Φιλανδία

«Συμμετοχή καθηγητών/τριων του Γυμνασίου Σκύδρας σε ευρωπαϊκό ERASMUS+/ΚΑ1 στο Ελσίνκι της Φινλανδίας»
Στο πλαίσιο του εγκεκριμένου ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+/ΚΑ1 με τίτλο «Μαθήματα σε μετανάστες: οι νέες τεχνολογίες στη διδασκαλία και μάθηση των νεοαφιχθέντων μεταναστών» που συντονίζει η ΔΔΕ Πέλλας σε σύμπραξη με τα σχολεία: α) Εσπερινό ΕΠΑΛ Γιαννιτσών, β) 2ο ΓΕΛ Γιαννιτσών, γ) 1ο ΕΠΑΛ Γιαννιτσών, δ) 1ο ΕΠΑΛ Έδεσσας, ε) Γυμνάσιο Σκύδρας, στ) 2ο Γυμνάσιο «Κύριλλου και Μεθόδιου» Γιαννιτσών και ζ) 3ο Γυμνάσιο Γιαννιτσών, πραγματοποιήθηκε από 23 έως 29 Σεπτεμβρίου 2018 ο δεύτερος κύκλος επιμόρφωσης 15 εκπαιδευτικών των παραπάνω σχολείων στο Ελσίνκι Φινλανδίας. Στην επιμόρφωση αυτή συμμετείχαν από την παιδαγωγική ομάδα του Γυμνασίου Σκύδρας δύο καθηγητές/τριες, ο υποδιευθυντής του Γυμνάσιου, κ. Καραβίτης Σταύρος, καθηγητής Πληροφορικής και η καθηγήτρια κ. Τεληγιαννίδου Ηλιάνα, Φιλόλογος.
Το πρόγραμμα οργανώθηκε από τoν επιμορφωτικό οργανισμό EUNEOS και υλοποιήθηκε σε δύο από τα πέντε επαγγελματικά λύκεια της Varia στην περιοχή Βάνταα του Ελσίνκι. Το πρόγραμμα το παρακολούθησαν και άλλοι καθηγητές/τριες από την Ελλάδα, καθώς και από την Ισπανία, Ιταλία, Σλοβενία, Γερμανία και Σουηδία.
Η επιμόρφωση διεξαγόταν καθημερινά από τις 9:00 έως τις 17:00 και περιελάμβανε πλήθος δραστηριοτήτων, όπως ξενάγηση στους χώρους του σχολείου, επίσκεψη σε σχολικά εργαστήρια (μηχανολογίας, ξυλουργικής, ηλεκτρολογίας, επισκευής αυτοκινήτων και αεροπλάνων, κομμωτικής, κα.), ενημέρωση για το φινλανδικό σύστημα εκπαίδευσης που θεωρείται επιτυχημένο και αποτελεί πρότυπο για πολλές ευρωπαϊκές χώρες, ενημέρωση από υπεύθυνους της διοικητικής περιφέρειας για την ενσωμάτωση μεταναστών/προσφύγων στα φινλανδικά σχολεία, καθώς και αναλυτική παρουσίαση εκπαιδευτικών προγραμμάτων ηλεκτρονικού υπολογιστή, που χρησιμοποιούν στην Φινλανδία για τη διδασκαλία και εκμάθηση της γλώσσας στους νεοαφιχθέντες μετανάστες.
Παράλληλα υπήρχε η δυνατότητα, στον ελεύθερο χρόνο, να γίνουν επισκέψεις σε μουσεία και άλλα αξιοθέατα της πόλης με στόχο τη γνωριμία με το φινλανδικό πολιτισμό.
Καθώς τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί οι προσφυγικές ροές προς τη χώρα μας επιβάλλεται και το εκπαιδευτικό σύστημα να είναι έτοιμο στην πρόκληση της εκπαίδευσης και ενσωμάτωσης των προσφύγων στην κοινωνία. Η γνώση που αποκτήθηκε από τους καθηγητές/τριες του Γυμνασίου Σκύδρας που μετείχαν σε αυτό το πρόγραμμα, θα διαχυθεί με δράση ενδοσχολικής επιμόρφωσης. Επίσης η ΔΔΕ Πέλλας, ως συντονιστικός φορέας, προτίθεται να οργανώσει επιμορφωτικές δράσεις για όλους τους εκπαιδευτικούς.
ΓΙΑ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΚΥΔΡΑΣ
Η ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
-
Το Γυμνάσιο Σκύδρας στο 4ο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο Τοπικής Ιστορίας
Το Γυμνάσιο Σκύδρας στο 4ο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο Τοπικής Ιστορίας
«Έλα να σου μιλήσω για τον τόπο μου»
Πάτρα, 22-25 Απριλίου 2026
Για 4η συνεχόμενη χρονιά διοργανώθηκε το Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο Τοπικής Ιστορίας από το Πειραματικό Λύκειο του Πανεπιστημίου Πατρών με σκοπό την ανάδειξη της Τοπικής Ιστορίας. 472 σχολεία, 10808 μαθητές, 2136 καθηγητές συναντήθηκαν στην Πάτρα παρουσιάζοντας 503 εργασίες και «μιλώντας για τον τόπο τους» στο μεγαλύτερο Μαθητικό Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε μέχρι σήμερα.
Το σχολείο μας συμμετείχε με την πολυτροπική παρουσίαση «Σκύδρα. Στα μονοπάτια του χθες!», μια ξενάγηση στα σημαντικότερα σημεία πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης μας, μια περιδιάβαση στον τόπο και τον χρόνο με οδηγό τις πληροφορίες που αντλήθηκαν από το αρχειακό υλικό και το διαδίκτυο.
Με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών ΠΕ02 Γκαϊτατζή Λιάνας και Τεληγιαννίδου Ηλιάνας εργάστηκαν οι μαθητές και μαθήτριες: Αλεξίου Μιχαέλα, Βέργου Κυριακή, Δερμιτζάκη Κλεοπάτρα, Κόρρα Σάρα, Μίμης Δημήτρης, Μισηρλίδου Δέσποινα, Μιχαηλίδου Κατερίνα, Οικονομάκης Αλέξανδρος, Σούλτσε Γιώργος, Σταμπουλτζής Γιώργος, Τουμανίδου Αναστασία, Φακιόλλι Αντζελίνα, Χατζηβασιλειάδου Ζωή.
Μέσα από τη δράση οι μαθητές γνώρισαν σημαντικούς ιστορικούς σταθμούς της πόλης, ενώ είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εργασίες άλλων σχολείων από όλη την Ελλάδα και ταυτόχρονα να φέρουν τη Σκύδρα στο προσκήνιο με το να προβάλουν την ιστορία της, ενισχύοντας έτσι την εξωστρέφεια του σχολείου μας.
Το μεγαλύτερο μέρος της δαπάνης για τη συμμετοχή των παιδιών στο συνέδριο καλύφθηκε από τον Δήμο Σκύδρας. Γι’ αυτό ευχαριστούμε θερμά τη δήμαρχο κ. Κατερίνα Ιγνατιάδου, την αντιδήμαρχο κ. Γιακαμόζη Μαίρη και την αντιδήμαρχο κ. Λαζαρίδου Νικολέτα.
Ευχαριστούμε επίσης από καρδιάς τον σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Σκύδρας, άοκνο αρωγό σε κάθε δράση του σχολείου μας.
Τέλος, ευχαριστούμε τα παιδιά μας που με τη συμμετοχή τους ανέδειξαν την ιστορία της Σκύδρας, αποδεικνύοντας ότι ο ιδιαίτερος δεσμός με τον τόπο παραμένει πάντα ζωντανός.
Φωτογραφίες από την συμμετοχή μας στο συνέδριο
Το Βιντεοημερολόγιo της επίσκεψή μας
-
Το Γυμνάσιο Σκύδρας «εις τας Ευρώπας»!



Παιδαγωγικές «ανησυχίες» των εκπαιδευτικών του Γυμνασίου Σκύδρας αποτέλεσαν το κίνητρο για να διεκδικήσουν κάποιοι από αυτούς, κι εντέλει να κερδίσουν, τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε επιμορφωτικό πρόγραμμα, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος. Η σχετική τεκμηριωμένη αίτηση κατατέθηκε την προηγούμενη σχολική χρονιά και μετά την έγκριση που έλαβε από το ΙΚΥ, θα υλοποιηθεί κατά τα σχολικά έτη 2020-2021 και 2021-2022.
Αφορά στο επιμορφωτικό πρόγραμμα με τίτλο «Αντιμετωπίζοντας το άγχος και τις συγκρούσεις ενδυναμώνουμε την ενότητα στην Ευρώπη». Θα το παρακολουθήσει παιδαγωγική ομάδα του Σχολείου μας, η οποία αποτελείται από τους εκπαιδευτικούς: Καραβίτη Σταύρο, Βαρσαμή Μαρία, Ευαγγελίδου Πετρούλα, Σταυριανίδου Γεωργία και Τεληγιαννίδου Ηλιάνα. Η επιμόρφωση θα πραγματοποιηθεί σε δύο χώρες (Ιταλία/Μπολόνια και Ισπανία/Τενερίφη) στις οποίες θα εκπροσωπηθεί το Σχολείο μας από τρεις εκπαιδευτικούς αντίστοιχα. Στη συνέχεια, η γνώση κι εμπειρία που θα αποκτηθεί θα επιδιωχθεί να ενσωματωθεί στον εσωτερικό κανονισμό του Γυμνασίου Σκύδρας με την υποστήριξη του Συλλόγου Διδασκόντων του.
Συγχαίρουμε τους συναδέλφους γι αυτήν την επιτυχία. Τους ευχόμαστε, -covid 19 επιτρέποντος-, σύντομα να πραγματοποιήσουν αυτά τα ταξίδια, στα οποία θα τους ακολουθήσουμε νοερά, καθώς στην επιστροφή τους θα μοιραστούν μαζί μας τους καρπούς της συγκεκριμένης επιμόρφωσης, πάντα προς όφελος των μαθητών μας!
-
Το Γυμνάσιο Σκύδρας υλοποιεί Πρόγραμμα Erasmus+ KA1
Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ ΚΑ1 με τίτλο "Αντιμετωπίζοντας το Άγχος και τις Συγκρούσεις Ενδυναμώνουμε την Ενότητα στην Ευρώπη" και κωδικό 2020-1-EL01-KA101-078156 δίνει φτερά στο Γυμνάσιο Σκύδρας για να πετάξει την ερχόμενη άνοιξη σε ευρωπαϊκούς προορισμούς. Θεού θέλοντος, άρα κορονοϊού επιτρέποντος, εκπαιδευτικοί του Σχολείου μας θα επιμορφωθούν παιδαγωγικά και θα επικοινωνήσουν με συναδέλφους από την Ευρώπη. Ευχόμαστε όλα να πάνε καλά. (Η φωτο είναι από έργο της Ευγενίας Λόλη, διεθνούς φήμης Ελληνίδα καλλιτέχνις)
















































