2014-2015
-
Αγιασμός για το σχολικό έτος 2014-2015
Την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014 στις 9:30 θα γίνει στο Γυμνάσιό μας ο Αγιασμός για το νέο σχολικό έτος 2014-2015.
-
Αποτελέσματα εκλογών δεκαπενταμελούς
Για να δείτε τα αποτελέσματα των εκλογών του δεκαπενταμελούς επισκεφτείτε το ιστολόγιο του σχολείου μας, κάνοντας κλικ εδώ.
-
Απόφαση και Ιδιωτικό Συμφωνητικό για την εκδρομή της Γ' Γυμνασίου στην Αθήνα 2014-2015
Σύμφωνα με την 129287/Γ2/02-12-11 Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 2769/τ.Β/02-12-11) άρθρο 14 αναρτούμε την απόφαση κατακύρωσης του μειοδοτικού διαγωνισμού για την τριήμερη εκδρομή της Γ' Γυμνασίου που θα πραγματοποιηθεί την 12η - 14η Μαρτίου 2015 στην Αθήνα, καθώς και το Ιδιωτικό Συμφωνητικό με το μειοδότη πρακτορείο.
-
ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2015 ΦΥΣΙΚΗ Β? ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ B1 B2 B4 B5 για ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ
ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2015 ΦΥΣΙΚΗ Β? ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ B1 B2 B4 B5 (για ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ)
-
Ημερίδα Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού με θέμα: «Δρόμοι μετά το Γυμνάσιο»που συνδιοργανώθηκε από το Γυμνάσιο Σκύδρας και το Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού Πέλλας και πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 11 Μαΐου 2015 στο χώρο του σχολείου.
Στο πλαίσιο αυτής της εκδήλωσης οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν και να επικοινωνήσουν με επαγγελματίες από διάφορους εργασιακούς χώρους. Συγκεκριμένα μίλησαν για το επάγγελμά τους, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του, τις σπουδές που απαιτούνται και τις προοπτικές του οι εξής:
- κ. Σολομωνίδης Ιωάννης και κ. Συμεωνίδης Γρηγόριος από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Έδεσσας.
- κ. Τσιτλακίδης?Χαρισιάδης Χαράλαμπος από το 3ο Τάγμα Ελικοπτέρων Αεροπορίας Στρατού.
οι οποίοι αποφοίτησαν από το Γυμνάσιό μας και αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση με την επιτυχημένη επαγγελματική τους εξέλιξη.
Επίσης στην εκδήλωση συμμετείχαν ενεργά και μίλησαν οι:
- κ. Σαΐτης Ελευθέριος,Διευθυντής Εξαγωγών της βιομηχανικής εταιρίας «ΚΡΟΝΟΣ».
- κ. Σπυρίδης Γεώργιος, Επαγγελματίας Φωτογράφος.
Κατόπιν ενημερώθηκαν οι μαθητές της Γ? Γυμνασίου από την υπεύθυνη ΣΕΠ κ. Τεστέμπαση Αθηνάγια τη Δομή του νέου Γενικού και του Επαγγελματικού Λυκείου.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους παραπάνω συντελεστές της εκδήλωσης οι οποίοι ανταποκρίθηκαν με μεγάλη προθυμία και συνέπεια στην πρόσκλησή μας και συντέλεσαν ουσιαστικά στην επιτυχία αυτής της εκδήλωσης.











-
Πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για ένταξη παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες

«ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ Η/ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ» ΣΤΟΥΣ ΑΞΟΝΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 1, 2 & 3 ΤΟΥ Ε.Π. «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ» ΤΟΥ ΕΣΠΑ
Οι Πράξεις «Πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες», των Αξόνων Προτεραιότητας 1, 2 και 3, του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους, αφορούν στην στήριξη και ενίσχυση του θεσμού της εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες για πέντε σχολικά έτη (2010-2011, 2011-2012, 2012-2013, 2013-2014 και 2014-2015). Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο των Αξόνων Προτεραιότητας 1, 2 και 3 «Αναβάθμιση της ποιότητας της εκπαίδευσης και προώθηση της κοινωνικής ενσωμάτωσης» στις 8 περιφέρειες Σύγκλισης, στις 3 περιφέρειες Σταδιακής Εξόδου και στις 2 περιφέρειες Σταδιακής Εισόδου, αντίστοιχα.
Ένα μείζον θέμα για το εκπαιδευτικό σύστημα και εν γένει για το κοινωνικό κράτος αποτελεί η ουσιαστική ένταξη στο εκπαιδευτικό σύστημα και η διαρκής υποστήριξη στην εκπαιδευτική διαδικασία των μαθητών με αναπηρία ή/και με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.
Ως «Μαθητές με Αναπηρία ή/και Ειδικές Εκπαιδευτικές ανάγκες» θεωρούνται όσοι για ολόκληρη ή ορισμένη περίοδο της σχολικής τους ζωής εμφανίζουν σημαντικές δυσκολίες μάθησης εξαιτίας αισθητηριακών, νοητικών, γνωστικών, αναπτυξιακών προβλημάτων, ψυχικών και νευροψυχικών διαταραχών οι οποίες, σύμφωνα με τη διεπιστημονική αξιολόγηση, επηρεάζουν τη διαδικασία της σχολικής προσαρμογής και μάθησης».
Στους μαθητές με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες συγκαταλέγονται ιδίως όσοι παρουσιάζουν νοητική αναπηρία, αισθητηριακές αναπηρίες όρασης (τυφλοί, αμβλύωπες με χαμηλή όραση), αισθητηριακές αναπηρίες ακοής (κωφοί, βαρήκοοι), κινητικές αναπηρίες, χρόνια μη ιάσιμα νοσήματα, διαταραχές ομιλίας ? λόγου, ειδικές μαθησιακές δυσκολίες όπως δυσλεξία, δυσγραφία, δυσαριθμησία, δυσαναγνωσία, δυσορθογραφία, σύνδρομο ελλειμματικής προσοχής με ή χωρίς υπερκινητικότητα, διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές (φάσμα αυτισμού), ψυχικές διαταραχές και πολλαπλές αναπηρίες.
Στόχος της Πράξης είναι η υλοποίηση της εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης στα σχολεία γενικής αγωγής μέσα από κατάλληλα επιμορφωμένο εκπαιδευτικό προσωπικό, το οποίο υποστηρίζει τους μαθητές με αναπηρία ή/και με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στη σχολική τάξη παράλληλα με τον εκπαιδευτικό της τάξης. Το προσωπικό αυτό προσλαμβάνεται, επιμορφώνεται, και υποστηρίζεται επιστημονικά και συμβουλευτικά, από κατάλληλες δομές.
Η εξειδικευμένη εκπαιδευτική υποστήριξη των μαθητών με αναπηρία ή/και με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες είναι μία έμπρακτη εφαρμογή προς την κατεύθυνση της ενσωμάτωσης τους κοινωνικά στη σχολική τάξη του γενικού σχολείου και κατ? επέκταση στη σχολική κοινότητα. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να βελτιώσει την προσβασιμότητα των μαθητών στο κοινωνικό γίγνεσθαι και να αντιμετωπίσει τον κοινωνικό αποκλεισμό
-
Πρόγραμμα εξετάσεων Μαΐου-Ιουνίου 2015
Κατεβάστε το πρόγραμμα των εξετάσεων της περιόδου Μαΐου-Ιουνίου 2015 σε μορφή PDF εδώ.
-
Τι έχω αύριο; 2014
Τα μαθήματα τελείωσαν, Καλή επιτυχία στις εξετάσεις
-
Ύλη Εξετάσεων Ιουνίου 2015 (A 'Γυμνασίου)
Κατεβάστε την ύλη των μαθημάτων της Α' τάξης εδώ.
-
Ύλη Εξετάσεων Ιουνίου 2015 (B 'Γυμνασίου)
Κατεβάστε την ύλη των μαθημάτων της Β' τάξης εδώ.
-
Ύλη Εξετάσεων Ιουνίου 2015 (Γ 'Γυμνασίου)
Κατεβάστε την ύλη των μαθημάτων της Γ' τάξης εδώ.