Ενημερωτικό Σημείωμα προς Γονείς Γυμνασίου Σκύδρας, 02.10.2020

Προς Γονείς/Κηδεμόνες του Γυμνασίου Σκύδρας

 

Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες των μαθητών του Γυμνασίου Σκύδρας,

Επικοινωνούμε και πάλι μαζί σας για να σας ενημερώσουμε σχετικά με τη διαχείριση από το Σχολείο μας των σημερινών δεδομένων για τον Κορονοϊό.

Συγκεκριμένα σήμερα και σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα, τρεις μαθητές μας εκτιμήθηκε ότι βρέθηκαν σε «στενή επαφή» με συγγενικά τους πρόσωπα τα οποία είναι  επιβεβαιωμένα κρούσματα του covid-19. Οι συγκεκριμένοι μαθητές έχουν τεθεί σε 14ημερο κατ΄οίκον περιορισμό. Για την περίπτωσή τους επισημαίνεται η υποχρέωσή τους της  τήρησης των οδηγιών του ΕΟΔΥ, οι οποίες βρίσκονται στον ηλεκτρονικό σύνδεσμο https://eody.gov.gr/odigies-gia-apomonosi-epafon-sto-spiti/.

 

Η Διεύθυνση του Γυμνασίου Σκύδρας υπενθυμίζει με έμφαση τα ακόλουθα:

  • Οι μαθητές μας που τελούν σε κατ? οίκον περιορισμό οφείλουν να παραμένουν απομονωμένοι στο σπίτι τους, με ευθύνη και των γονέων τους. Αυτή είναι η υπεύθυνη στάση την οποία αναμένουμε από τους μαθητές μας και τους οικείους τους, ως άτομα με αίσθημα ευθύνης. Η σχολική μας κοινότητα τους περιβάλει με εμπιστοσύνη.
  • Στο τρέχον διάστημα στους προαναφερόμενους μαθητές της  Α τάξης παρέχεται  σύγχρονη από απόσταση εκπαίδευση, το πρόγραμμα της οποίας αναρτάται καθημερινά στην ιστοσελίδα μας.
  • Στην παραμικρή ένδειξη συμπτωμάτων της νόσου covid-19 σε σας, στα παιδιά σας και στα λοιπά μέλη της οικογένειάς σας, να απευθύνεστε πρώτα στον οικογενειακό σας γιατρό και στη συνέχεια, με τη σύμφωνη γνώμη του, να στέλνετε τα παιδιά σας στο σχολείο μας.
  • Στην περίπτωση που εσείς, τα παιδιά σας ή και άλλο μέλος της οικογένειάς σας χαρακτηριστεί ως επιβεβαιωμένο ή και μη επιβεβαιωμένο κρούσμα Κορονοϊού, οφείλετε να αυτοπεριοριστείτε κατ΄οίκον, ενημερώνοντας μεταξύ άλλων και τη Διεύθυνση του Σχολείου μας.
  • Παραμένουμε πάντα στη διάθεσή σας για τηλεφωνική ενημέρωση και περαιτέρω διευκρινήσεις.
  • Σε αυτόν τον «πόλεμο» δεν είσαστε μόνοι σας, είμαστε όλοι μαζί*!

 

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ

ΣΟΦΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ

Η Πολύτιμη συμβουλή της ημέρας*

 

Ενημέρωση Γονέων Α4, 1.10.2020

Προς μαθητές και Γονείς/Κηδεμόνες του Τμήματος Α4

Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες των μαθητών του Τμήματος Α4 του Σχολείου μας,

Σας πληροφορούμε ότι πριν από λίγη ώρα μας έγινε γνωστό πως μαθητής μας του Τμήματος Α4  χαρακτηρίστηκε ως επιβεβαιωμένο θετικό κρούσμα  στον covid-19.

Σε εφαρμογή της με αρ. πρ. 13433/1-10-2020 απόφασης της ΔΔΕ Πέλλας, αναστέλλεται η λειτουργία του Τμήματος Α4 του Γυμνασίου Σκύδρας, από αύριο Παρασκευή 2/10/2020 μέχρι και τη Δευτέρα 12/10/2020. Σε κάθε περίπτωση επισημαίνεται η υποχρέωση τήρησης των οδηγιών του ΕΟΔΥ, τις οποίες μπορείτε να αναζητήσετε στον ηλεκτρονικό σύνδεσμο https://eody.gov.gr/odigies-gia-apomonosi-epafon-sto-spiti/ 

Τα  άτομα που εμπίπτουν στην κατηγορία των στενών επαφών (μαθητές Α4) παρακολουθούνται από τους οικείους τους στενά και, εφόσον δεν εκδηλώσουν κάποιο σύμπτωμα συμβατό με COVID-19, θα επιστρέψουν στο Σχολείο στις 12/10/2020.

Εάν κατά τη διάρκεια της 14ήμερης καραντίνας, άτομο που έχει θεωρηθεί στενή επαφή, εκδηλώσει συμπτώματα συμβατά με COVID-19, θα πρέπει να υποβληθεί σε εργαστηριακό έλεγχο.

Σας ζητούμε να επιδείξετε ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση, καθώς καθ? όλη τη διάρκεια των δύο ημερών που οι μαθητές του Α4 συνυπήρξαν στην ίδια αίθουσα, τηρήθηκαν σχολαστικά οι θεσμοθετημένες οδηγίες του ΥΠΑΙΘ και του ΕΟΔΥ.

Στο διάστημα που ακολουθεί θα παρέχεται στους μαθητές σύγχρονη από απόσταση εκπαίδευση, αρχής γενομένης από αύριο.

Απευθυνόμενοι προς τους μαθητές μας, θέλουμε να τονίσουμε τα ακόλουθα:

Αγαπητά παιδιά,

Εκ μέρους του Συλλόγου Διδασκόντων του Σχολείου μας, καθώς κι εκ μέρους σας, ευχόμαστε ολόψυχα στον ασθενή συμμαθητή σας γρήγορη ανάρρωση!

Η προσπάθεια που καταβάλαμε όλοι μας, εσείς κι εμείς μαζί, τις προηγούμενες ημέρες, ακολουθώντας συστηματικά τα θεσμοθετημένα από το ΥΠΑΙΘ πρωτόκολλα και μέτρα απέναντι στον κορονοϊό, όπως και πρωτοβουλίες υπέρ τις ενίσχυσης της ασφάλειάς σας,  (χρήση μάσκας, τηρούμενες αποστάσεις, αυλισμός σε ξεχωριστό ανά Τμήμα χώρο της αυλής, μη συγχρωτισμός μεταξύ μαθητών διαφορετικών τμημάτων και τάξεων, διεύρυνση του χώρου αυλισμού των μαθητών και στο μπροστινό χώρο του σχολείου μας, περαιτέρω ενίσχυση των εφημεριών στη διάρκεια των διαλειμμάτων, διάθεση αντισηπτικών διαλυμάτων προς χρήση σε κάθε τάξη και στους λοιπούς χώρους του σχολείου μας,  λειτουργία ειδικών αποτυπωμάτων αναμονής ανά 1,5 μέτρα προς εξυπηρέτηση στο κυλικείο, χρήση του κυλικείου σε διαφορετικό διάλειμμα ανά τάξη κ.ά.), αποδεικνύεται ότι είναι το ασφαλέστερο δίχτυ προστασία μας. Σε λίγο όλα θα είναι μια κακιά ανάμνηση, η οποία όμως θα μας υπενθυμίζει πάντα ότι κάθε τέτοια «μάχη» κερδίζεται με την ομάδα μας ομόψυχη και συντεταγμένη σαν ένας, ακολουθώντας παράλληλα  τις θεσμοθετημένες από την πολιτεία οδηγίες.

Οι μέρες θα περάσουν γρήγορα και θα ανταμώσουμε σύντομα όλοι μαζί στο αγαπημένο μας σχολείο. Θα επικοινωνούμε καθημερινά μέσω της πλατφόρμας webex.

Ειδικότερα, το αυριανό σας πρόγραμμα τηλεκπαίδευσης θα είναι τρίωρης διάρκειας και θα έχει ως εξής:

1η 9:10 - 9:55 Θεοδωρίδου Αλ. https://minedu-secondary.webex.com/meet/altheodori

2η10:05 - 10:50 Χρυσοχοΐδου Π.  https://minedu-secondary.webex.com/meet/pchrysoc

3η 11:00 - 11:40 Χρυσοχοΐδου Π. https://minedu-secondary.webex.com/meet/pchrysoc

 

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ

ΣΟΦΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ

 

Ενημερωτικό Σημείωμα για Γονείς Γυμνασίου Σκύδρας, 1.10.2020

Προς μαθητές και Γονείς/Κηδεμόνες του Γυμνασίου Σκύδρας

Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες των μαθητών του Γυμνασίου Σκύδρας,

Σας πληροφορούμε ότι πριν από λίγη ώρα μας έγινε γνωστό πως μαθητής μας του Τμήματος Α4 χαρακτηρίστηκε ως επιβεβαιωμένο θετικό κρούσμα στον covid-19.

Σε εφαρμογή της με αρ. πρ. 13433/1-10-2020 απόφασης της ΔΔΕ Πέλλας, αναστέλλεται η λειτουργία του Τμήματος Α4 του Γυμνασίου Σκύδρας, από αύριο Παρασκευή 2/10/2020 μέχρι και τη Δευτέρα 12/10/2020. Σε κάθε περίπτωση επισημαίνεται η υποχρέωση τήρησης των οδηγιών του ΕΟΔΥ, τις οποίες μπορείτε, προς ενημέρωσή σας, να αναζητήσετε στον ηλεκτρονικό σύνδεσμο https://eody.gov.gr/odigies-gia-apomonosi-epafon-sto-spiti/.

Η Διεύθυνση του Γυμνασίου Σκύδρας ενημερώθηκε χθες (30-9-2020), κατά τις πρωινές ώρες λειτουργίας του σχολείου μας, σχετικά με τη μη επιβεβαιωμένη ασθένεια από Κορονοϊό απόντα μαθητή μας. Αμέσως προχωρήσαμε στα προβλεπόμενα από υπουργικές αποφάσεις κι σχετικές για τον Κορονοϊό εγκυκλίους του ΥΠΑΙΘ. Δηλαδή,

  • Διακριτικά απομονώσαμε σε σχέση με το υπόλοιπο σχολείο το μαθητικό τμήμα (Α4) στο οποίο φοιτούσε ο μαθητής, ενώ ταυτόχρονα ενημερώσαμε την αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Υγείας και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας.
  • Στη συνέχεια προχωρήσαμε σε συστηματική καταγραφή, μέσω ειδικής φόρμας ιχνηλάτησης, των μαθητών κι εκπαιδευτικών με τους οποίους συγχρωτίστηκε ο μαθητής μας. Τα στοιχεία αυτά, συνοδεία λοιπών πληροφοριών (τηλεφώνων, κάτοψης διάταξης των μαθητών του Α4 κ.ά.) γνωστοποιήθηκαν στις αρμόδιες Υπηρεσίες.
  • Επόμενη προτεραιότητά μας ήταν η καταρχάς τηλεφωνική και στη συνέχεια κατ΄ιδίαν επαφή με τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών του Τμήματος Α4 του Σχολείου μας. Τους ενημερώσαμε για το ζήτημα που προέκυψε και στη συνέχεια συνόδεψαν οι ίδιοι τα παιδιά τους κατά την αποχώρησή τους από το σχολείο. Τους ευχαριστούμε για την ψυχραιμία που επέδειξαν και την εμπιστοσύνη με την οποία περιέβαλαν τη Διεύθυνση του Σχολείου μας αναφορικά με τη διαχείριση του ζητήματος που προέκυψε.

Μετά τη γνωστοποίηση σε εμάς του αποτελέσματος ιατρικών εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε ο μαθητής μας, προχώρησε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας στην έκδοση της ανωτέρω μνημονευόμενης απόφαση, με βάση την οποία οι μαθητές του τμήματος Α4 του Γυμνασίου Σκύδρας και οι εκπαιδευτικοί που έχουν έρθει σε στενή επαφή, τίθενται επί 14ήμερο σε κατ? οίκον περιορισμό. Στο διάστημα αυτό θα παρέχεται στους μαθητές του Α4 σύγχρονη από απόσταση εκπαίδευση, αρχής γενομένης αύριο (2-10-2020).

Τα άτομα που εμπίπτουν στην κατηγορία των στενών επαφών παρακολουθούνται από τους οικείους τους και, εφόσον δεν εκδηλώσουν κάποιο σύμπτωμα συμβατό με COVID-19, θα επιστρέψουν στο Σχολείο στις 13/10/2020.

 Σας ζητούμε να επιδείξετε ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση, καθώς καθ? όλη τη διάρκεια των δύο ημερών που οι μαθητές του Α4 συνυπήρξαν στην ίδια αίθουσα, τηρήθηκαν σχολαστικά οι θεσμοθετημένες οδηγίες του ΥΠΑΙΘ και του ΕΟΔΥ.

Παρακαλείστε για άλλη μια φορά, στην παραμικρή ένδειξη συμπτωμάτων της νόσου covid-19 σε σας, στα παιδιά σας και στα λοιπά μέλη της οικογένειάς σας, να απευθύνεστε πρώτα στον οικογενειακό σας γιατρό και στη συνέχεια να στέλνετε τα παιδιά σας στο σχολείο μας. Ούτως ή άλλως είμαστε πάντα στη διάθεσή σας για τηλεφωνική ενημέρωση και περαιτέρω συνεργασία.

Για τον καλύτερο και σχολαστικότερο καθαρισμό του σχολείου, έγινε σήμερα το απόγευμα απολύμανση στον χώρο του γυμνασίου από ειδικό συνεργείο καθαρισμού (παραθέτουμε τη σχετική βεβαίωση)

Απευθυνόμενοι προς τους μαθητές μας, θέλουμε να τονίσουμε τα ακόλουθα:

Αγαπητά παιδιά,

Εκ μέρους του Συλλόγου Διδασκόντων του Σχολείου μας, καθώς κι εκ μέρους σας, ευχόμαστε ολόψυχα στον ασθενή συμμαθητή σας γρήγορη ανάρρωση!

Η προσπάθεια που καταβάλαμε όλοι μας, εσείς κι εμείς μαζί, τις προηγούμενες ημέρες, ακολουθώντας συστηματικά τα θεσμοθετημένα από το ΥΠΑΙΘ πρωτόκολλα και μέτρα απέναντι στον κορονοϊό, όπως και πρωτοβουλίες υπέρ τις ενίσχυσης της ασφάλειάς σας, (χρήση μάσκας, τηρούμενες αποστάσεις, αυλισμός σε ξεχωριστό ανά Τμήμα χώρο της αυλής, μη συγχρωτισμός μεταξύ μαθητών διαφορετικών τμημάτων και τάξεων, διεύρυνση του χώρου αυλισμού των μαθητών και στο μπροστινό χώρο του σχολείου μας, περαιτέρω ενίσχυση των εφημεριών στη διάρκεια των διαλειμμάτων, διάθεση αντισηπτικών διαλυμάτων προς χρήση σε κάθε τάξη και στους λοιπούς χώρους του σχολείου μας, λειτουργία ειδικών αποτυπωμάτων αναμονής ανά 1,5 μέτρα προς εξυπηρέτηση στο κυλικείο, χρήση του κυλικείου σε διαφορετικό διάλειμμα ανά τάξη κ.ά.), αποδεικνύεται ότι είναι το ασφαλέστερο δίχτυ προστασία μας. Σε λίγο όλα θα είναι μια κακιά ανάμνηση, η οποία όμως θα μας υπενθυμίζει πάντα ότι κάθε τέτοια «μάχη» κερδίζεται με την ομάδα μας ομόψυχη και συντεταγμένη σαν ένας, ακολουθώντας παράλληλα τις θεσμοθετημένες από την πολιτεία οδηγίες.

Δεν είναι μακριά η μέρα που θα ανταμώσουμε μαζί με τους συμμαθητές σας του Α4 στο αγαπημένο μας σχολείο.

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ

ΣΟΦΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ

 

Ενημέρωση για την Έναρξη και τον Αγιασμό του Σχολικού έτους 2020-21

Αγαπητοί Μαθητές του Γυμνασίου Σκύδρας, Γονείς και Κηδεμόνες,

Από τη Διεύθυνση του Γυμνασίου Σκύδρας με ιδιαίτερη χαρά σας ανακοινώνεται η έναρξη της εκπαιδευτικής λειτουργίας του Σχολείου μας τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020, με τον καθιερωμένο Αγιασμό. Η ώρα προσέλευσης  των μαθητών ορίζεται ως  εξής, προς αποφυγή συγχρωτισμού:

Οι μαθητές/τριες της Γ τάξης στις   8:30 πμ.
Οι μαθητές/τριες της Β τάξης  στις  9:30 πμ.
Οι μαθητές/τριες της Α τάξης  στις 10:30 πμ.

Ο Αγιασμός θα πραγματοποιηθεί στις 11:15 πμ., στον αύλειο χώρο του  Σχολείου, με συμμετοχή εκπροσώπων  των εκπαιδευτικών, το Δεκαπενταμελές Μαθητικό Συμβούλιο  και το Διοικητικό Συμβούλιο Γονέων και Κηδεμόνων. Στη συνέχεια ο ιερέας θα επισκεφθεί όλες τις αίθουσες της σχολικής μας μονάδας, όπου θα παρευρίσκονται οι λοιποί μαθητές/τριες και οι εκπαιδευτικοί.


Παρακαλούνται  οι Μαθητές, και τα Μέλη του ΔΣ Γονέων  και Κηδεμόνων,

- να προσέλθουν στον  σχολικό χώρο ακολουθώντας το παραπάνω ωρολόγιο πρόγραμμα, προς αποφυγή λόγω κορονοϊού  τυχόν  συγχρωτισμού 

- να φορούν την απαραίτητη προστατευτική μάσκα καθ? όλη τη διάρκεια  παρουσίας τους  στο Σχολείο

- να τηρούν την επιβεβλημένη μεταξύ τους απόσταση του 1,50 μέτρου

-να λάβουν γνώση των παρακάτω εγγράφων (πατήστε στο όνομα για να ανοίξουν).

Οδηγίες προς μαθητές

Οδηγίες προς γονείς 

 

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη μεταξύ μας συνεργασία.

Υπογραμμίζουμε για μια ακόμη φορά ότι με καλή διάθεση και υπομονή θα ξεπεράσουμε μαζί τις όποιες δυσκολίες προκάλεσε κι εξακολουθεί  να προκαλεί  η πανδημία του Κορονοϊού στη Σχολική μας Κοινότητα.

Καλή Σχολική Χρονιά σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και τις οικογένειές τους!


Φιλικά

Η Διευθύντρια του Γυμνασίου Σκύδρας
Σοφία Ε. Θεοδωρίδου

 

Πρόσκληση σε Διαδικτυακή Ενημερωτική Συνάντηση

ΘΕΜΑ : «Πρόσκληση σε Διαδικτυακή Ενημερωτική Συνάντηση σχετικά με τα μέτρα
πρόληψης και τη σωστή χρήση μάσκας για τους μαθητές της Δευτεροβάθμιας
Εκπαίδευσης» 
Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Κεντρικής Μακεδονίας στο πλαίσιο των δράσεων του Παρατηρητηρίου Διαχείρισης
Κρίσεων σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης διοργανώνει
διαδικτυακή επιμορφωτική συνάντηση με θέμα: 
«Η σωστή χρήση μάσκας από μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Οδηγίες
προς μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς», που θα πραγματοποιηθεί την
Παρασκευή 25?09?2020 και ώρα 12:00 μ.μ.
Η συνάντηση απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές Δευτεροβάθμιας
Εκπαίδευσης των σχολικών μονάδων της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης
Κεντρικής Μακεδονίας. Στην ημερίδα θα λάβουν μέρος:
1. Ο κ. Μεταλλίδης Συμεών, Παθολόγος?Λοιμωξιολόγος, Αναπληρωτής Καθηγητής
Α.Π.Θ. Α? Παθολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γ. Ν. ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης 
2. Ο κ. Νίτσας Νικόλαος, Χειρουργός Οφθαλμίατρος? Παιδοφθαλμίατρος, πρόεδρος του
Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.
Για το λόγο αυτό παρακαλούμε, όποιος εκπαιδευτικός, μαθητής ή γονέας έχει σχετικά
ερωτήματα, να τα διατυπώσει στην πλατφόρμα που έχει αναρτηθεί στην Ιστοσελίδα της
Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, στη διεύθυνση: https://www.submit.kmaked.eu                       
έως την Πέμπτη 24?09?20, ώρα 15:00 μ.μ.
Η ημερίδα θα μεταδοθεί διαδικτυακά μέσω livestreaming από την Ιστοσελίδα της
Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης https://kmaked.pde.sch.gr/site/ και θα παραμείνει
αναρτημένη για να είναι στη διάθεση της εκπαιδευτικής κοινότητας.
Σας παρακαλούμε να διαβιβαστεί στις σχολικές μονάδες Δ.Ε και να ενημερωθούν
εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές.
Η συμμετοχή είναι προαιρετική και χωρίς δαπάνη για το δημόσιο.
Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης
Κεντρικής Μακεδονίας
Αλέξανδρος Κόπτσης

 
   

Προσεχώς...  

Κανένα γεγονός
   

Τελευταία άρθρα  

   
© Γυμνάσιο Σκύδρας 2011-2012 τηλ:2381089354 - φαξ: 2381082343 - email: mail@1gym-skydr.pel.sch.gr