Ενημερωτικό Σημείωμα 26-10-2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 27-10-2020

Εκδηλώσεις του Γυμνασίου Σκύδρας για τη Γιορτή της Σημαίας και την επέτειο της Εθνικής Γιορτής της 28ης Οκτωβρίου

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Εθνικής Γιορτής της 28ης Οκτωβρίου και της Γιορτής της Σημαίας στο Γυμνάσιο Σκύδρας,

Οι μαθητές προσήλθαν στο Σχολείο κι έλαβαν μέρος στις εορταστικές εκδηλώσεις ανά Τμήμα χωριστά. Μετά την ολοκλήρωση  του επετειακού εορτασμού, απονεμήθηκαν συνολικά 120  αριστεία- βραβεία- έπαινοι προσωπικής βελτίωσης και ειδικοί έπαινοι σε μαθητές/τριες που διακρίθηκαν κατά το  σχολικό έτος 2019-20.

Παρουσία της Γ΄ Τάξης του Γυμνασίου, παραδόθηκε η Σημαία στους Σημαιοφόρους και Παραστάτες από τη Διευθύντρια της Σχολικής Μονάδας με τα ακόλουθα, μεταξύ άλλων, λόγια: «Σήμερα, μπροστά στην ελληνική Σημαία, το σύμβολο της Πατρίδας μας,  όλοι μαζί στεκόμαστε σε ένα ορόσημο του χρόνου, σε ένα σταυροδρόμι,  όπου ανταμώνουν το παρόν, με το παρελθόν και το μέλλον. Ατενίζοντάς την ξεπροβάλουν ο σταυρός, ως σύμβολο θυσίας του ενός για τους άλλους, το μπλε και άσπρο της θάλασσας που αποτελεί το σώμα της Ελλάδας ?Αιγαίο, Ιόνιο και Κρητικό πέλαγος- και του ουρανού ως όριο για το όραμα του Έλληνα. Και τέλος  η Σημαία μας συμβολίζει και διαλαλεί   με τις εννιά γραμμές της τις  ισάριθμες συλλαβές της φράσης-φρόνημα του Έλληνα «Ελευθερία ή Θάνατος». ?Σήμερα, στεκόμαστε μπροστά στην ελληνική σημαία-το σύμβολο της Πατρίδας μας- και όλοι μαζί ανταμώνουμε σε ένα σταυροδρόμι,  όπου διασταυρώνονται  το παρόν, με το παρελθόν και το μέλλον, όπως συμβαίνει κάθε στιγμή της ζωής μας. ?Σημαιοφόροι και Παραστάτες, σας συγχαίρουμε και σας καμαρώνουμε, καθώς με τον ωραίο αγώνα σας με όπλα την πένα, το βιβλίο και τον υπολογιστή διακριθήκατε στην κατάκτηση της γνώσης. Παράλληλα όμως διακριθήκατε με τη στάση και συμπεριφορά σας στη σχολική μας κοινότητα. Στο πρόσωπό σας αντικατοπτρίζεται το Σχολείο μας, δηλαδή, 360 μαθητές και 50 εκπαιδευτικοί, αλλά και χιλιάδες άλλοι που φιλοξενήθηκαν κατά το παρελθόν στα μαθητικά θρανία και διδακτικά έδρανα, όπως και όσοι θα περάσουν στο μέλλον από το Γυμνάσιο Σκύδρας, «μορφωτικό φάρο» του τόπου μας. Σας παραδίδουμε τη Σημαία με εμπιστοσύνη και την προτροπή να προχωράτε μπροστά με το ιερό Σύμβολό μας ψηλά. Σας καλούμε  να μας καθοδηγείτε σε σύγχρονους δρόμους του «καλού κ? αγαθού», οι οποίοι  οδηγούν σε μια πατρίδα που προφυλάσσει το φυσικό περιβάλλον, προστατεύει και διασώζει την Τέχνη και τον Πολιτισμό, υπερασπίζεται  τα δίκαιά της και πολιτεύεται με γνώμονα  τις πανανθρώπινες αρχές και αξίες?». Η εκδήλωση  πραγματοποιήθηκε παρουσία εκπροσώπων των εκπαιδευτικών,  τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας.

Συμπληρωματικά, κατά τη διάρκεια των  ανωτέρω, έλαβε χώρα και  η απονομή του πρώτου βραβείου ζωγραφικής στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Διαγωνισμού για τον Πόντο Σχολικού έτους 2019-20, στον μαθητή Λεωνίδα Σούλτσε και στις υπεύθυνες για τη συμμετοχή του εκπαιδευτικούς κκ Η. Τεληγιαννίδου και Γ.  Σταυριανίδου, παρουσία της μητέρας του βραβευόμενου μαθητή.

Ανήμερα της επετείου,  όσον αφορά στην εκπροσώπηση του Γυμνασίου Σκύδρας στις εορταστικές εκδηλώσεις, αυτή θα πραγματοποιηθεί με παράσταση στη Δοξολογία και την κατάθεση Στεφάνων  της Σημαιοφόρου Ελισάβετ Δίγκα και των Παραστατών Μαρκέλλας-Πολυξένης Περπερίδου, Μαρίας- Ελένης Μαχρέμη, Οδυσσέα Φέντος, Στέλλα Μπαχάρη και Σοφίας Θεοδωρίδου, που ορίστηκαν  για τη συγκεκριμένη εορτή.

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ

DSC04321
DSC04324
DSC04327
DSC04332
DSC04347
1/5 
start stop bwd fwd

Εκδηλώσεις για την επέτειο της Εθνικής Εορτής της 28ης Οκτωβρίου

ΘΕΜΑ: «Εκδηλώσεις για την επέτειο της Εθνικής Εορτής της 28ης Οκτωβρίου 2020»

Αγαπητοί Μαθητές, Γονείς και Κηδεμόνες,

Εν όψει του εορτασμού της Εθνικής Εορτής της 28 ης Οκτωβρίου στο Σχολείο μας, σας ενημερώνουμε για τα εξής :

  1. Κατά την παραμονή της επετείου θα γίνουν  εορταστικές εκδηλώσεις, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 6 του άρθρου 2 της με αρ. πρωτ. 79942/ΓΔ4/21-5-2019 (Β΄2005)Υ.Α. Οι εν λόγω εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020 αυτόνομα από  κάθε τμήμα, όπως προβλέπεται στην παρ. 4 του άρθρου 3 της με αρ. πρωτ. 1α/ΓΠ. οικ.55339/08-9-2020 (Β΄ 3780)Κ.Υ.Α..
  2. Η παράδοση της σημαίας από τη Διευθύντρια της σχολικής μονάδας στη σημαιοφόρο, θα πραγματοποιηθεί παρουσία εκπροσώπων των εκπαιδευτικών και των μαθητών/τριών,  τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας. Συμπληρωματικά, κατά τη διάρκεια της ανωτέρω προγραμματισμένης εκδήλωσης, θα πραγματοποιηθεί και η απονομή του πρώτου βραβείου ζωγραφικής στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Διαγωνισμού για τον Πόντο_Σχολικό έτος 2019-20, στον μαθητή μας Λεωνίδα Σούλτσε και στις υπεύθυνες για τη συμμετοχή του εκπαιδευτικούς κες Η. Τεληγιαννίδου και Γ.  Σταυριανίδου.
  3.  Οι μαθητές θα προσέλθουν στο Σχολείο στις 8:15 και οι εορταστικές εκδηλώσεις αναμένεται να ολοκληρωθούν στις 10:30, οπότε οι μαθητές θα αποχωρήσουν. Ειδικότερα, οι εν λόγω εκδηλώσεις θα έχουν διάρκεια τουλάχιστον δύο (2) διδακτικών ωρών. Μετά το πέρας του επετειακού εορτασμού, σε κάθε τμήμα θα απονεμηθούν τα αριστεία-βραβεία-οι έπαινοι προσωπικής βελτίωσης και οι ειδικοί έπαινοι σε μαθητές/τριες του σχολικού έτους 2019-20.
  4. Λαμβάνοντας υπόψη την αρ. πρωτ. 67269/13-10-2020(ΑΔΑ:65ΑΟ46ΜΤΛ6-ΘΕΩ) εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών σας ενημερώνουμε ότι δεν θα πραγματοποιηθεί μαθητική παρέλαση για τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου.
  5. Ανήμερα της επετείου,  όσον αφορά στην εκπροσώπηση του Γυμνασίου Σκύδρας στις εορταστικές εκδηλώσεις (Δοξολογία, κατάθεση στεφάνων κ.α.), αυτή θα πραγματοποιηθεί με παράσταση μόνον της Σημαιοφόρου και των Παραστατών που ορίστηκαν  γα τη συγκεκριμένη εορτή, τηρώντας τα ισχύοντα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του covid- 19, καθώς και τα προβλεπόμενα στην υπ΄αρ. Δ1α/Γ.Π.οικ.64450 (ΦΕΚ 4484/Β΄/11-10-2020) που φέρει τίτλο «Κανόνες τήρησης αποστάσεων και άλλα μέτρα στο σύνολο της επικράτειας προς περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού Covid-19».

 

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ

 

Ενημερωτικό Σημείωμα 18-10-2020

 Αγαπητά παιδιά του Σχολείου μας, Γονείς και Κηδεμόνες,

Μια πολύ ενδιαφέρουσα εβδομάδα ολοκληρώθηκε. Στη διάρκειά της η σχολική μας κοινότητα, άρτια, άσκησε το δημοκρατικό της δικαίωμα να επιλέξει τα πενταμελή της. Η μαθητική κάλπη ανέδειξε χαρούμενα πρόσωπα, με διάθεση για προσφορά έργου προς όφελος των πολλών. Ευχόμαστε σε όλους καλή θητεία και τους «απλώνουμε το χέρι» για συνεργασία.

Την Παρασκευή ξεκίνησε η προπαρασκευή της δεύτερης φάσης της εκλογικής διαδικασίας, αυτής για την ανάδειξη του δεκαπενταμελούς του Σχολείου μας. Μαθητές από όλες τις  τάξεις  δήλωσαν την πρόθεσή τους να είναι υποψήφιοι. Το όραμά τους, σκέψεις και προτάσεις τους, μηνύματα προς τους ψηφοφόρους τους, κλήθηκαν να τα εκφράσουν με τρόπο δημιουργικό μέσα από τη δημιουργία προσωπικών αφισών. Οι αφίσες σύντομα θα αναρτηθούν σε κεντρικό χώρο του Σχολείου, ώστε να είναι προσβάσιμες από τους μαθητές για ανάγνωση και προβληματισμό πριν ψηφίσουν.

Παράλληλα, η πολιτεία ανταποκρίθηκε στο αίτημα του Σχολείου μας για προμήθεια σε θρανία, καρέκλες και γραφεία. Ήδη  οι  αίθουσες της  Β και Γ τάξης  λειτουργούν με νέο εξοπλισμό, ενώ σε επόμενο κοντινό διάστημα θα ανανεωθεί και ο κτιριακός εξοπλισμός της Α τάξης. Με γεια στους μαθητές μας! Δεν ξεχνούμε να ευχαριστήσουμε τον κο Γεώργιο Καρασμάνη, τοπικό βουλευτή και πρώην υπουργό, για τη διαμεσολάβησή του. Η συνεργασία του Σχολείου μας και με άλλους παράγοντες της πολιτικής με στόχο την πραγματοποίηση του οράματός του, θα συνεχιστεί.

Τέλος, το Σάββατο 17 Οκτωβρίου γιορτάσαμε την απελευθέρωση της Σκύδρας. Τη σχολική μας οικογένεια εκπροσώπησαν στις εκδηλώσεις που προγραμμάτισε ο Δήμος Σκύδρας οι ακόλουθοι μαθητές: Ταουσάνη Ιωάννα μαθήτρια της Γ τάξης ως Σημαιοφόρος, οι Καμτσίκης Δημήτριος, Σούλτσε Λεωνίδας, Φέντος Οδυσσεύς, Κυριακόζογλου Γεωργία Θεοδωρίδου Σοφία μαθητές των Α, Β και Γ τάξεων ως παραστάτες. Τους συγχαίρουμε! Ιδιαίτερα τιμητική για το Γυμνάσιό μας στάθηκε η πρόταση που απηύθυνε ο Δήμος Σκύδρας προς τον κο Σταύρο Καραβίτη Υποδευθυντή μας, για να εκφωνήσει τον πανηγυρικό της Ημέρας. Στην ενδιαφέρουσα ομιλία του  ακούστηκαν ιστορικά στοιχεία της εποχής που έλαβαν χώρα τα αιματηρά γεγονότα του Μακεδονικού Αγώνα, κατονομάστηκαν οι πρωταγωνιστές των εξελίξεων, καθώς και η σημασία των θυσιών  των ελλήνων πολεμιστών, προκειμένου σήμερα να απολαμβάνουμε την Ελευθερία μας.  Τους ευγνωμονούμε.

Αποσπάσματα από την  ομιλία ακολουθούν:

«?..Ο Μακεδονικός Αγώνας θα μείνει στη μνήμη των περισσοτέρων ως ένας ανορθόδοξος πόλεμος ελληνικών και βουλγαρικών ενόπλων σωμάτων μέσα στην τουρκική επικράτεια. Σκοπός των ελληνικών σωμάτων ήταν να περιφρουρήσουν το εθνικό φρόνημα των χωριών, ν' αποκαταστήσουν την τάξη σε όσα χωριά είχαν σημειωθεί αποσκιρτήσεις μετά από πιέσεις των αντιπάλων, να εξουδετερώσουν τις ένοπλες ομάδες και να περιορίσουν τη δράση των ληστρικών σωμάτων.

Ο αγώνας αυτός άρχισε ουσιαστικά το 1903 και πήρε τέλος το 1908, όταν θεσπίστηκε το τουρκικό σύνταγμα με το κίνημα των Νεοτούρκων. Σ' αυτό το χρονικό διάστημα, δύο ήταν οι κυριότεροι εχθροί του ελληνικού στοιχείου: οι Βούλγαροι κομιτατζήδες και οι Τούρκοι σωβινιστές.

??Οι πραγματικοί πρωταγωνιστές του Μακεδονικού Αγώνα ήταν οι κάτοικοι της υπαίθρου. Αυτοί εξασφάλιζαν τα κρησφύγετα, τα εφόδια τα νοσήλια, τις πληροφορίες, τις μεταφορές, τους οδηγούς και τους αγγελιοφόρους και ήταν αυτοί που βρίσκονταν αντιμέτωποι με τα σκληρά αντίποινα των τουρκικών στρατευμάτων και των βούλγαρων κομιτατζήδων. Ιδιαίτερα για το βουλγαρικό κομιτάτο ο πραγματικός εχθρός δεν ήταν οι έλληνες αντάρτες, αλλά οι Γραικομάνοι, δηλαδή οι ντόπιοι χωρικοί και αγωνιστές που αν και πολλές φορές ήταν σλαβόφωνοι έδιναν και τις ζωές τους για να παραμείνουν Έλληνες. Χαρακτηριστικές μορφές ήταν οι ντόπιοι καπεταναίοι Κώττας, Παύλος Κύρου, Βαγγέλης Στρεμπενιώτης και ένα σωρό άλλοι. Τους ντόπιους αγωνιστές συνέδραμαν εθελοντές από το πανελλήνιο και ιδιαίτερα εκατοντάδες Κρητικοί και Μανιάτες που έτρεξαν με αυταπάρνηση να σηκώσουν τα όπλα στα βουνά και τους βάλτους της Μακεδονίας. ?Τα εκτεταμένη έλη των Γιαννιτσών, απέκτησαν θρυλικές διαστάσεις στη συλλογική μνήμη, καθώς εκεί κατέφευγαν τα αντίπαλα σώματα και εκεί έδωσαν κάποιες από πιο τις θρυλικές μάχες. ? Έγιναν πολλές αιματηρές μάχες, συγκρούσεις και αναρίθμητοι υπήρξαν οι μάρτυρες και οι ήρωες.

?Ο Ελληνικός στρατός μετά τη νίκη του στη μάχη του Σαρανταπόρου στις 9 και 10 Οκτωβρίου, προελαύνει ορμητικά στην πεδιάδα της κεντρικής Μακεδονίας και απελευθερώνει διαδοχικά τη Βέροια στις 16 Οκτωβρίου  και τη Νάουσα το πρωί της 17ης Οκτωβρίου. Ο Τουρκικός Στρατός υποχωρεί  προς την πεδιάδα των Γιαννιτσών για να δώσει την αποφασιστική μάχη του πολέμου στις 19-20 Οκτωβρίου 1912, εγκαταλείποντας την πόλη της Έδεσσας και αφήνοντας σημαντικό τροχαίο υλικό και πολεμοφόδια στην περιοχή του σιδηροδρομικού σταθμού της Σκύδρας. Ο Ελληνικός στρατός πληροφορούμενος την ύπαρξη αυτού του υλικού εξορμά από τη Βέροια το βράδυ της 17ης Οκτωβρίου με την έκτη ημιλαρχία υπό τον ανθυπίλαρχο Αργύριο Σταυρόπουλο και καταλαμβάνει το σιδηροδρομικό σταθμό Σκύδρας. Η Σκύδρα είναι Ελεύθερη!»

Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ

 

Ενημερωτικό Σημείωμα, 11.10.2020

Ενημερωτικό Σημείωμα προς τους Μαθητές του  Γυμνασίου Σκύδρας, τους Γονείς και Κηδεμόνες τους,  11.10.2020

Αγαπητά παιδιά, αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες,

Το «πληγωμένο» από τον κορονοϊό Σχολείο μας  θεραπεύτηκε, γι? αυτό επιστρέφουν στην τάξη τους τα «πρωτάκια» του Α4 και οι εκπαιδευτικοί μας που τελούσαν σε καθεστώς τηλεκπαίδευσης. Αυτό θα γίνει την προσεχή Τρίτη 13-10-2020, με απόλυτα ασφαλή διαδικασία, σύμφωνη με τα σχετικά πρωτόκολλα των Υπουργείων Υγείας και Παιδείας. Η σχολική μας κοινότητα περιμένει με χαρά να τους υποδεχτεί, υγιείς και μάχιμους για κατακτήσεις στο πεδίο  της γνώσης και της προόδου.

Εντέλει ο αγώνας μας ενάντια στον covid-19 μας βρήκε ισόπαλους 1-1! Το γεγονός ότι, αν και είχαμε επιβεβαιωμένο κρούσμα covid-19, δεν υπήρξε στη συνέχεια καμιά  μετάδοση του ιού, -ούτε σε όσους χαρακτηρίστηκαν στενές επαφές και απομακρύνθηκαν, ούτε σε άλλο μέλος της κοινότητάς μας-, αποτελεί την πιο τρανή  απόδειξη ότι τα μέτρα που τηρούνται στη δομή μας και η επάρκεια των χώρων της  είναι απόλυτα ικανοποιητικά. Από τη μια  ο κορονοϊός μας στέρησε για 14 ημέρες τη φυσική παρουσία μελών μας, από την άλλη όμως ορθώθηκε μπροστά του κι εμπόδισε την εξάπλωσή του το τείχος της συνεργασίας μαθητών,  εκπαιδευτικών, καθαριστριών, σχολικού νοσηλευτή α)στην εφαρμογή κανόνων για καθολική χρήση μάσκας και συστηματική χρήση αντιβακτηριακών διαλυμάτων, στον συνεχή καθ? όλη τη διάρκεια της ημέρας καθαρισμό και αερισμό των χώρων του Σχολείου μας, στον σωστό αυλισμό των μαθητών, στην ορθή αξιοποίηση των ευρύχωρων αιθουσών και του κυλικείου του Γυμνασίου μας.

Βέβαια οι προσπάθειές μας δεν σταματούν, γι? αυτό και την Παρασκευή 9-10-2020 ανταποκριθήκαμε θετικά στη σχετική  πρόσκληση του Κέντρου Υγείας Σκύδρας και δεχτήκαμε στο Γυμνάσιο για ενημέρωση των μαθητών μας Επισκέπτριες Υγείας του Κέντρου. Μας μίλησαν αναφορικά με τα ατομικά μέτρα προστασίας που πρέπει να παίρνουμε ενάντια στον covid-19. Τις ευχαριστούμε θερμά. Εκτιμούμε ότι εσείς παιδιά είσαστε οι καλύτεροι πολλαπλασιαστές αυτής της γνώσης προς τις οικογένειές σας. Μην ξεχάσετε να τις ενημερώσετε!

Συμπληρωματικά πληροφορούμε ότι την Τρίτη 13-10-2020 θα κληθούν να ασκήσουν οι μαθητές μας το δημοκρατικό δικαίωμά τους να ψηφίσουν ή και να ψηφιστούν στο πλαίσιο εκλογής των πενταμελών συμβουλίων κάθε τμήματος. Υπογραμμίζουμε τη σημασία της άσκησης αυτού του δικαιώματος με σκέψη και υπευθυνότητα, καθώς  το αποτέλεσμα θα επηρεάσει ποιοτικά τη σχολική μας ζωή. Η εκλογική διαδικασία θα εξασφαλίσει για την τρέχουσα σχολική χρονιά νόμιμα δημοκρατική και αντιπροσωπευτική εκπροσώπηση των μαθητών στον διάλογό τους με τον Σύλλογο Διδασκόντων και όχι μόνο. Οι μαθητές που επιθυμούν να είναι υποψήφιοι, θα κληθούν να απευθύνουν προς τους συμμαθητές τους  5λεπτης διάρκειας επιχειρηματολογία υπέρ της υποψηφιότητάς τους (αυτοπαρουσίασή τους, το όραμά τους για τη σχολική ζωή του Τμήματός τους κλπ).

Για τις παραπάνω αρχαιρεσίες θα διατεθούν η τρίτη και τέταρτη ώρα, ενώ την πρώτη και δεύτερη θα γίνουν κανονικά μαθήματα. Τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας θα πραγματοποιηθεί συνέλευση του Συλλόγου Διδασκόντων του Σχολείου, επομένως δεν θα πραγματοποιηθούν άλλα μαθήματα.  

ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ

ΣΟΦΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ

Η Πολύτιμη συμβουλή της ημέρας*

 

 

Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικού

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ.
Με όπλο τις ιδέες, τις αξίες και τα οράματα που εμπνέουν οι μαθητικές ψυχές, παρών στις μάχες της ζωής τους.
Σε αυτές που δίνουν και σε όσες θα δώσουν. Αυτό είναι ο δάσκαλος, ο εκπαιδευτικός.
 
Και μην ξεχνιόμαστε, μια φορά εκπαιδευτικός, πάντα εκπαιδευτικός!
Το τελευταίο αφιερωμένο στους συνταξιούχους συναδέλφους, με σεβασμό κι αγάπη.
ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΣ ΠΟΛΛΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ!
 
ΑΠΟ ΤΗ  ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ
 
 
 
   

Προσεχώς...  

Κανένα γεγονός
   

Τελευταία άρθρα  

   
© Γυμνάσιο Σκύδρας 2011-2012 τηλ:2381089354 - φαξ: 2381082343 - email: mail@1gym-skydr.pel.sch.gr