Γιορτινές ευχές

Έφτασαν  εντέλει οι Γιορτές και η ώρα για ξεκούραση.

Εμείς,

σας ευχαριστούμε,

για τη μεταξύ μας συνεργασία σε αυτό το τόσο δύσκολο μισό της σχολικής χρονιάς που διανύουμε,

σας ευχόμαστε

Καλές Γιορτές, με υγεία και χαρά.

Μοιραζόμαστε μαζί σας μια πρωτότυπη χριστουγεννιάτικη ιστορία που έγραψαν σήμερα  οι 360 μαθητές του Γυμνασίου Σκύδρας με συντονιστές τους εκπαιδευτικούς του. Για άλλη μια φορά αναδείχτηκε μέσω της δημιουργικής γραφής, η δύναμη «εν τη ενώσει»! Επίσης σας προτείνουμε ηλεκτρονικούς συνδέσμους για θεολογικά Χριστούγεννα. 

(Για να δείτε την ιστορία πατήστε εδώ)

Από τη Διεύθυνση του Γυμνασίου Σκύδρας και τον Σύλλογο Διδασκόντων του.

Ενημερωτικό Σημείωμα, 8.12.2020

Ενημερωτικό Σημείωμα προς τους Μαθητές του  Γυμνασίου Σκύδρας, τους Γονείς και Κηδεμόνες τους,  8.12.2020

 

Αγαπητά παιδιά, αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες,

Με την ευχή να είσαστε όλοι καλά στην υγεία σας, εσείς και οι οικογένειές σας, επικοινωνούμε μαζί σας προκειμένου,

να ενημερωθείτε συμπληρωματικά για τις μέχρι τέλος Νοεμβρίου απουσίες που έχουν καταχωριστεί κι έχουν συμπεριληφθεί στο ενημερωτικό δελτίο απουσιών το οποίο λαμβάνετε αυτήν την περίοδο. Ειδικότερα σας πληροφορούμε ότι ο χαρακτηρισμός των απουσιών γίνεται πάγια στο τέλος της σχολικής χρονιάς, χρονική περίοδος κατά την οποία εκδίδεται η σχετική εγκύκλιος του ΥΠΑΙΘ αναφορικά με τον προαναφερόμενο χαρακτηρισμό φοίτησης. Οποιοσδήποτε έως τότε χαρακτηρισμός των απουσιών κρίνεται άκαιρος και μη έγκυρος.

να σας παροτρύνουμε, για τις περιπτώσεις μαθητών οι οποίοι υστερούν στα μαθήματα, να ανταποκριθείτε άμεσα, έως αύριο το πρωί στις 9:00 πμ, στη σχετική πρόσκληση συμμετοχής τους στα απογευματινά μαθήματα Ενισχυτικής Διδασκαλίας -την λάβατε πρόσφατα στο email σας, ενώ την βρίσκετε και στον σύνδεσμο https://tinyurl.com/y4d7vrfn  -, για να εγγραφούν* και να τα παρακολουθήσουν δωρεάν.

να επικροτήσουμε τις τρέχουσες ενέργειες των  μαθητών του 15μελούς Μαθητικού Συμβουλίου του Σχολείου μας, οι οποίοι, εν μέσω κορονοϊού,  δεν επαναπαύονται, αλλά προετοιμάζουν δράσεις για τους συμμαθητές τους με παιδαγωγικό υπόβαθρο. Σύντομα θα σας έχουμε περισσότερα νέα γι’ αυτήν την αξιόλογη προσπάθεια.

Μην ξεχνάτε ότι κάθε μέρα που περνάει μας φέρνει πιο κοντά στη νίκη κατά του κορονοϊού!

 

ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ

ΣΟΦΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ

*  Η Πολύτιμη συμβουλή της ημέρας

**Το ζωγραφικό έργο σχεδίασε ο σύγχρονος καλλιτέχνης κος Απόστολος Χολέβας

 

Βραδιά του Ερευνητή στο ΕΜΠ - ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Αγαπητοί μαθητές του Γυμνασίου Σκύδρας, Γονείς και Κηδεμόνες, 
Σας γνωστοποιούμε το πρόγραμμα της  Βραδιάς του Ερευνητή στο ΕΜΠ, όπως μας το προώθησε η κα Μοροπούλου, καθηγήτρια ΕΜΠ. 

Επίσης σας κοινοποιούμε φωτογραφία από το προσωπικό της FB, όπου αφιερώνει χώρο για σχετική με τη Βραδιά ανάρτησή μας -αποκλειστικά μόνο του σχολείου μας-. Η τιμή είναι μεγάλη για το Γυμνάσιο Σκύδρας  και γίνεται από μία σπουδαία επιστήμονα.

Η κα  Αντωνία Μοροπούλου, είναι Επιστημονικά Υπεύθυνη   της  Βραδιάς του Ερευνητή στο ΕΜΠ στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Horizon 2020 ‘ARES – Attractive RΕsearchers in the Spotlight’. 

Υπενθυμίζουμε ότι η κα Μοροπούλου  ήταν  η  επικεφαλής Διεπιστημονικής Ομάδας του ΕΜΠ που διοργάνωσε κι εντέλει αποπεράτωσε  ένα πολύπλοκο εγχείρημα παγκόσμιας σημασίας, το εμβληματικό  έργο Αναστήλωσης του Ιερού Κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου στα Ιεροσόλυμα.

Η ενημέρωσή της έχει ως εξής:

" Κάθε χρόνο πάνω από 1.600.000 επισκέπτες σε περισσότερες από 400 ευρωπαϊκές πόλεις μετέχουν στη Βραδιά του Ερευνητή με στόχο την εξοικείωση του κοινού με τον υπέροχο κόσμο της έρευνας.

Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, συνεπές στο ραντεβού του για έβδομη συνεχή χρονιά, διοργανώνει στο εμβληματικό κτήριο Αβέρωφ τη Βραδιά του Ερευνητή την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020, μέσω live streaming. Η Εναρκτήρια τηλε-Εκδήλωση (8:15-9:15 το πρωί) καθώς και όλο το μαγνητοσκοπημένο υλικό των 200 video των συμμετοχών των Ερευνητικών Ομάδων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, των Πανεπιστημίων της Αθήνας, Ερευνητικών Κέντρων, σχολείων, των συνεργαζόμενων φορέων και χορηγών, θα μεταδίδεται από το κανάλι της Βραδιάς του Ερευνητή στο ΕΜΠ www.youtube.com/ntuaren  από τις 8:15 το πρωί μέχρι 20:15 το βράδυ.  Με τη λήξη της ζωντανής ροής όλο το υλικό θα είναι διαθέσιμο τόσο στο κανάλι www.youtube.com/ntuaren όσο και στην ιστοσελίδα www.ntua.gr/ntuaren. Ειδικά η Εναρκτήρια τηλε-Εκδήλωση θα μεταδίδεται ζωντανά και από το site της ΕΡΤ την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου και ώρα 8:15-9:15, ενώ θα προβληθούν και αντιπροσωπευτικά video.

Επισυνάπτονται :

 

H επιστημονικά υπεύθυνη της Βραδιάς του Ερευνητή στο ΕΜΠ

[Horizon 2020 ‘ARES – Attractive RΕsearchers in the Spotlight’ για το ΕΜΠ]

Καθηγήτρια ΕΜΠ Αντωνία Μοροπούλου

 

facebook: www.facebook.com/NTUAREN   "

 

Ενημερωτικό Σημείωμα, 24.11.2020

 

https://www.facebook.com/profile.php?id=100058177998594

Αγαπητοί Μαθητές του Γυμνασίου Σκύδρας, Γονείς και Κηδεμόνες,

Στα ζητήματα της ημέρας περιλαμβάνεται η ενημέρωσή σας σχετικά με τον τρόπο που το ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ & ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΕΛΛΑΣ (ΚΕΣΥ) Πέλλας δέχεται αιτήματα συμβουλευτικής υποστήριξης των γονέων. Σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο που μας έχει αποσταλεί με αρ. πρ. 1637/ 23-11-2020, αυτό μπορεί να γίνει, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας σας (2381051450) ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ( This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ) ή τηλεομοιότυπου (2381051452). Προτείνεται από το ΚΕΣΥ  οι γονείς  να   χρησιμοποιούν  προηγουμένως τη συναπτόμενη  φόρμα «Αίτηση γονέα για συμβουλευτική υποστήριξη» (πατήστε εδώ να κατεβάσετε την φόρμα).

Σας έχουμε στη συνέχεια κάποιες εκπλήξεις.

Έκπληξη 1η !!! "Βραδιά Ερευνητή στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο" κι εμείς  με γνώση, αισιοδοξία κι εξωστρέφεια απαντάμε ως   σχολική κοινότητα του Γυμνασίου Σκύδρας στα αδιέξοδα των καιρών. Πώς; Το Γυμνάσιό μας συμμετέχει στην εξαιρετική "Βραδιά Ερευνητή στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο",  με προβολή του έργου του  μέσα από ψηφιακό υλικό (βίντεο) το οποίο έκανε δεκτό η  Οργανωτική Επιτροπή. Ο τίτλος του project είναι "ΑΓΓΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ. ΒΑΛΛΙΣΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ROBOT σε δράση, διά-δραση, επί-δραση, αντί-δραση & από-δραση του ΝΟΥ".

Στο βίντεο  γίνεται αναφορά σε θεωρητικές και βιωματικές δράσεις του Σχολείου μας στο πλαίσιο των μαθημάτων «Έρευνα & Πειραματισμός» και «Φυσική».

Το πιο σημαντικό μήνυμα που φέρει η προσπάθεια αυτή είναι ότι «Όλοι μαζί μπορούμε!»

Σας προτρέπουμε  λοιπόν να παρακολουθήσετε τη «Βραδιά του Εξερευνητή στο ΕΜΠ» που είναι για φέτος και δική μας «Βραδιά». Ευχόμαστε καλή πλοήγηση και συναρπαστικά «ταξίδια» του νου!   www.ntua.gr/ntuaren     &     https://www.facebook.com/NTUAREN

Έκπληξη 2η !!! Το Σχολείο μας απέκτησε σελίδα στο Facebook, την εξής: https://www.facebook.com/profile.php?id=100058177998594  . Μέσα από αυτήν, περιμένουμε να διευκολύνουμε τη μεταξύ μας επικοινωνία.  Έχουμε πλέον ένα ακόμη «βήμα», μαθητές  κι εκπαιδευτικοί,  για να αλληλεπιδράσουμε. Αναμένουμε  από όλους σας αίτημα φιλίας !

Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ  ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ

 

Ενημερωτικό Σημείωμα, 20-11-2020

Αγαπητοί Μαθητές, Γονείς και Κηδεμόνες του Γυμνασίου Σκύδρας,

Ένα φωτεινό φθινοπωριάτικο Σαββατοκύριακο μας περιμένει σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις.  Έχοντας την τύχη να ζούμε σχεδόν μέσα στη Φύση, σας παρακινούμε να περπατήσετε και να αθληθείτε κοντά της, οικογενειακά,  -τηρώντας πάντα τις οδηγίες του ΕΟΔΥ-.

Παράλληλα θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για  τα ακόλουθα:

Στις διαπιστώσεις και σχόλια για τα προβλήματα που διαχειριστήκαμε στη διάρκεια της τρέχουσας μαθησιακής εβδομάδας περιλαμβάνονται α) η άμβλυνση στα λειτουργικά προβλήματα του webex, δίχως δυστυχώς να εξαλειφθούν, β) η παντελής έλλειψη δυνατότητας από λίγους  μαθητές μας να έχουν πρόσβαση στο webex λόγω ασθενούς σήματος διαδικτύου στην περιοχή τους, αλλά και εξαιτίας αδυναμίας κατοχής ηλεκτρονικού εξοπλισμού, γ) η μέχρι σήμερα αδυναμία προμήθειας, μέσω Δήμου, ηλεκτρονικού εξοπλισμού προς δανεισμό στους μαθητές, λόγω ελλείψεων αυτού του είδους εξοπλισμού στην αγορά.

Πάντα μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα, γι αυτό έχουμε να σας προτείνουμε ενδιαφέρουσες ασχολίες που με τις οποίες μπορείτε να εμπλουτίσετε τις επόμενες ημέρες σας. Δηλαδή,  

α) την παρακολούθηση της 17ης Διαδικτυακής Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης (ΔΕΒΘ), που πραγματοποιείται από 19 έως 29 Νοεμβρίου 2020. Το πρόγραμμα εκδηλώσεων της ΔΕΒΘ μεταδίδεται διαδικτυακά από την ιστοσελίδα www.thessalonikibookfair.gr. Συμμετέχουν 53 συγγραφείς και 26 εικονογράφοι. Συνολικά στη διάρκεια της Έκθεσης θα πραγματοποιηθούν 57 εκδηλώσεις για παιδιά, εφήβους και εκπαιδευτικούς,

β) την παρακολούθηση της Βραδιάς του Ερευνητή που έχει  στόχο την εξοικείωση του κοινού με τον υπέροχο κόσμο της έρευνας.  Το 2019 έγινε σε 27 ευρωπαϊκές χώρες και σε 433 πόλεις, συμμετείχαν 36.000 ερευνητές και 1.600.000 επισκέπτες, ειδικά δε  το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο καλωσόρισε πάνω από 12.000 επισκέπτες και συμμετείχαν πάνω από 600 ερευνητές. Η φετινή Βραδιά θα πραγματοποιηθεί με μετάδοση livestreaming (επίσημο κανάλι www.youtube/ntuaren ) από το πρωί της 27ης  Νοεμβρίου έως αργά το απόγευμα, σε ζωντανή μετάδοση της εναρκτήριας εκδήλωσης και ακολούθως ενιαίας ταινίας με τα επιτεύγματα των ερευνητικών ομάδων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Πανεπιστημίων, Ερευνητικών Κέντρων και άλλων φορέων έρευνας και εκπαίδευσης μέσω σύντομων video, κατηγοριοποιημένων σε θεματικές ενότητες. Ακολούθως θα δοθεί η δυνατότητα πρόσβασης στην ιστοσελίδα της Βραδιάς (www.ntua.gr/ntuaren ), όπου θα έχουν αναρτηθεί όλα τα video ανά φορέα προέλευσης, για να είναι δυνατή η πρόσβαση από το ευρύ κοινό, για ικανό χρονικό διάστημα μετά την ημερομηνία της Βραδιάς.

Σας ευχόμαστε καλή πλοήγηση και συναρπαστικά «ταξίδια» του νου!

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ

 
   

Προσεχώς...  

Κανένα γεγονός
   

Τελευταία άρθρα  

   
© Γυμνάσιο Σκύδρας 2011-2012 τηλ:2381089354 - φαξ: 2381082343 - email: mail@1gym-skydr.pel.sch.gr