Συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους σεισμόπληκτους της Ελασσόνας.

Αγαπητοί Μαθητές και Γονείς,

Για μια ακόμη φορά το Σχολείο μας δηλώνει το παρόν του και την αλληλεγγύη του προς τους συμπατριώτες μας που περνούν δύσκολα.

Ανταποκρινόμαστε σε μια πρόταση/ιδέα της εκπαιδευτικού μας Άννας Αδαμίδου και ξεκινούμε συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης  (παρακάτω κατάλογος) για τους  σεισμόπληκτους της Ελασσόνας.

Η διαδικασία συγκέντρωσης έχει ξεκινήσει και θα κρατήσει έως την Παρασκευή το μεσημέρι -παράδοση στην είσοδο του κεντρικού κτιρίου του σχολείου μας-.

 Τα είδη που συγκεντρώνουμε είναι:

1) Κουβέρτες, σεντόνια, μαξιλάρια, παπλώματα και Κλινοσκεπάσματα

2) Απολυμαντικά, καθαριστικά και είδη προσωπική υγιεινής

3) Ατομικές συσκευασίες µε μέλι, μαρμελάδα και βούτυρο

4) Ατομικές συσκευασίες σε κρουασάν, τσουρεκάκια, κριτσίνια και κουλούρια

5) Ατομικοί μικροί χυμοί - σοκολατούχα γάλατα

ϐ) Μεγάλες συσκευασίες µε εμφιαλωμένα γερά

 (Όλα τα είδη τροφίμων πρέπει να είναι μακράς διάρκειας)

Πιστεύουμε στην αμέριστη ανταπόκριση σας

Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ


Πρόσκληση σε Διαδικτυακή Εκδήλωση

Με αφορμή την 6η Μαρτίου, την Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού, η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το ΚΜΟΠ - Κέντρο Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας, διοργανώνουν διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα:  «Ζήσε χωρίς Εκφοβισμό»,

που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 05‐03‐2021 και ώρα 18:00 μ.μ.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων για τους τρόπους αντιμετώπισης και καταπολέμησης του σχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού.

Για τον κοινό αυτό σκοπό, την εξάλειψη του σχολικού εκφοβισμού, θα μιλήσουν και θα στείλουν θετικά μηνύματα ενδυνάμωσης εξέχουσες προσωπικότητες από τον πολιτικό, εκπαιδευτικό, καλλιτεχνικό και αθλητικό κόσμο, ενώ το λόγο θα πάρουν και οι ίδιοι οι μαθητές, παρουσιάζοντας δράσεις. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα κοινοποιηθεί άμεσα.

Η ημερίδα θα μεταδοθεί διαδικτυακά στη διεύθυνση http://www.streaming.kmaked.eu/ και θα παραμείνει αναρτημένη στην ιστοσελίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης https://kmaked.pde.sch.gr/site/ για να είναι στη διάθεση της εκπαιδευτικής κοινότητας.

 

Συμμετοχή του Γυμνασίου σε Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο

Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες,
  Με χαρά σας ανακοινώνουμε το νέο μας εγχείρημα.
  Το Σχολείο μας συμμετέχει διαδικτυακά σε ένα εξαιρετικό  Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο με θέμα «Διάλογος ή σύγκρουση πολιτισμών; Με αφορμή το ορόσημο των 2.500 χρόνων από τη μάχη των Θερμοπυλών και τη ναυμαχία της Σαλαμίνας».
Το Συνέδριο διοργανώνεται από το Κολλέγιο Αθηνών και το Ίδρυμα Μαριάννας Βαρδινογιάννη, υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Ελληνικής Δημοκρατίας. Την εναρκτήρια εκδήλωση μεταξύ άλλων θα τιμήσει με χαιρετισμό της η αυτού εξοχότητα η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας και Σακελλαροπούλου και η Υπουργός Παιδείας κα Κεραμέως.
Με ένα ιδιαίτερο τρόπο προσεγγίσαμε την ανωτέρω  θεματική, αναζητώντας συγχρόνως τη γνώση που θα μας βοηθήσει  να επικοινωνήσουμε μεταξύ μας, να έρθουμε πιο κοντά, να συμβιώνουμε ειρηνικά στο Σχολείο μας. Η μελέτη την οποία θα παρουσιάσουμε είχε ως στόχο να χαρτογραφήσει πόσο καλά γνωρίζουμε τον εαυτό μας και τους πολύτιμους Άλλους, δηλαδή τους συμμαθητές μας, έτσι ώστε να οικοδομήσουμε πάνω στα συμπεράσματά μας τρόπους ανάπτυξης διαλόγου ή και ειρηνικής αντιπαράθεσης. Για να γίνει αυτό, πραγματοποιήθηκε έρευνα μεταξύ των μαθητών της Γ' τάξης, με τίτλο "ΕΓΩ+ΟΙ ΑΛΛΟΙ=ΕΜΕΙΣ".
Θα παρουσιάσουμε τα πορίσματά μας την Παρασκευή κάπου μεταξύ 11:30 και 12:00. Η φωνή μας θα είναι η Μαριαλένα Μαχρέμη, η Μαρκέλλα Περπερίδου, ο Λεωνίδας Σούλτσε, η Ελισάβετ Δίγκα, η Βαρβάρα Σαραντίδου, ο Δημήτρης Καμτσίκης. Την εμπειρία αυτή θα την μοιραστούμε και με  μαθητές μας που θα συμμετάσχουν ως διαδικτυακοί παρατηρητές, αλλά και μαζί σας στο άμεσο μέλλον.
Σύνορο στα όνειρα των παιδιών μας... ο ουρανός!

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ 

 

Ενημερωτικό Σημείωμα προς Μαθητές και Γονείς/Κηδεμόνες του Γυμνασίου Σκύδρας, 31-1-2021

Αγαπητοί Μαθητές, Γονείς και Κηδεμόνες του Γυμνασίου Σκύδρας,

Εκ μέρους της εκπαιδευτικής κοινότητας του Γυμνασίου Σκύδρας, σας εκφράζουμε τη χαρά μας για την επιστροφή των μαθητών  στα μαθητικά θρανία.

Η αυριανή μέρα αναμένουμε να σπάσει την αλυσίδα της απομόνωσης όλων μας στο σπίτι,  ταυτόχρονα δε τηρούμε σχολαστικά τις οδηγίες  του ΕΟΔΥ αναφορικά με την προστασία μας από τον covid-19. Περιμένουμε λοιπόν τους εκπαιδευόμενούς μας με την προβλεπόμενη μάσκα, την οποία οφείλουν να φορούν καθ΄όλη τη διάρκεια παρουσίας τους στο σχολείο. Επίσης σας υπενθυμίζουμε ότι τα παιδιά πρέπει να είναι ζεστά ντυμένα, ώστε να αισθάνονται άνετα στον προβλεπόμενο αερισμό των αιθουσών.

Στη συνέχεια, σας ενημερώνουμε ότι αύριο κάθε μαθητής θα λάβει από εμάς το προβλεπόμενο έγγραφο (βεβαίωση σπουδών του), με το οποίο θα πιστοποιεί τον λόγο μετακίνησής του κατά την τρέχουσα  περίοδο. Δεν απαιτείται πέραν από αυτή τη βεβαίωση αποστολή μηνύματος στο 13033 καθώς από την νομοθεσία ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να έχει μαζί του στο σχολείο κινητό τηλέφωνο ο/η μαθητής/τρια. Μήνυμα στο 13033 πρέπει να στείλει μόνο ο/η κηδεμόνας που θα μεταφέρει με το αυτοκίνητό του/της τον/την μαθητή/τρια στο σχολείο

Επίσης σας γνωστοποιούμε ότι τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ αναφορικά με τη μετακίνηση των μαθητών από την έδρα τους στη Σκύδρα, με επιστροφή, θα γίνουν κανονικά.

Θα επικοινωνήσουμε μαζί σας σύντομα. Παραμένουμε στη διάθεσή σας για την όποια διευκρίνιση.

Καλή αρχή σε όλους μας!

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ
 

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διδασκαλίας (ανά τμήμα) για το Σχολ. έτος 2020-21

Το εβδομαδιαίο Πρόγραμμα διδασκαλίας των τμημάτων από 9 Οκτωβρίου 2020 διαμορφώνεται ως εξής:

 
   

Προσεχώς...  

Κανένα γεγονός
   

Τελευταία άρθρα  

   
© Γυμνάσιο Σκύδρας 2011-2012 τηλ:2381089354 - φαξ: 2381082343 - email: mail@1gym-skydr.pel.sch.gr