Ημέρα Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού για τους μαθητές της Γ΄ τάξης

Αγαπητά μας παιδιά και Γονείς,

Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι  το ΚΕΣΥ Πέλλας σε συνεργασία με το Σχολείο μας διοργανώνει, την Παρασκευή 23- 04-2021 και ώρα 11:00΄- 13:20΄,   Ενημερωτική Τηλεδιάσκεψη με συμμετοχή των μαθητών μας της Γ΄ τάξης. Το  Θέμα της   θα είναι η "Ημέρα Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού για μαθητές της Γ΄ τάξης Γυμνασίων" - Επιλογές Σπουδών μετά το Γυμνάσιο αλλά και σύνδεση των επιλογών σπουδών με τα  Επαγγέλματα.

Εισηγητές/συντονιστές  θα είναι οι

-Σάββας Καζαντζίδης εκπαιδευτικός υπηρεσιών Συ.Ε.Π. του ΚΕΣΥ Πέλλας και

-Στέφανος Μιχαηλίδης εκπαιδευτικός υπηρεσιών Συ.Ε.Π. του ΚΕΣΥ Πέλλας.

Η παρουσία των μαθητών μας της Γ τάξης κρίνεται απαραίτητη, αφού θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν επισταμένα,  να προβληματιστούν και να λύσουν τις τυχόν απορίες τους από τα πλέον έμπειρα χείλη.

Φιλικά

ΣΟΦΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ

Υλοποίηση του θεσμού «ΣΚΥ-ΔΡΑση για το βιβλίο 2021»

Ο μήνας Απρίλιος είναι ένας ξεχωριστός μήνας για το βιβλίο σ΄όλον τον κόσμο κι αυτό για δύο συγκεκριμένους λόγους:

   ο πρώτος λόγος είναι η καθιέρωση της 2ας Απριλίου ως Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου, και

   ο δεύτερος λόγος είναι η καθιέρωση της 23ης Απριλίου ως Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου και Πνευματικών Δικαιωμάτων.

   Με αφορμή τα παραπάνω ο Δήμος Σκύδρας σε συνεργασία με το Νομικό του Πρόσωπο τον «Ενιαίο Φορέα Αλληλεγγύης Κοινωνικής Πολιτικής Παιδείας – Ε.Φ.Α.Κ.Π.Π.» έχει καθιερώσει την υλοποίηση, μέσω της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, του θεσμού «ΣΚΥ-ΔΡΑση για το βιβλίο» που σκοπό και στόχο έχει τη στήριξη της διάδοσης και της προαγωγής του βιβλίου και της φιλοαναγνωσίας.

   Αναφορικά με τη Δημοτική μας Βιβλιοθήκη ας σημειωθεί ότι διαθέτει την ολοκληρωμένη διαδικτυακή υπηρεσία openABEKT που προσφέρει τη δυνατότητα σε κάθε ενδιαφερόμενο, μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης skydralib.openabekt.gr, να έχει πρόσβαση και να περιηγηθεί τον κατάλογο των βιβλίων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και ταυτόχρονα ν΄αποκτά σχετικά στοιχεία και πληροφορίες για τα καταγεγραμμένα βιβλία.

   Η φετινή «ΣΚΥ- ΔΡΑση για το βιβλίο» - δυστυχώς πέρσι δεν πραγματοποιήθηκε λόγω των αυστηρών μέτρων για την αντιμετώπιση της διάδοσης της νόσου του κορωνοϊού – είναι αφιερωμένη στη διακοσιοστή επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

   Στο πλαίσιο, λοιπόν, της ΣΚΥ- ΔΡΑσης 2021 θα πραγματοποιηθεί η εξής εκδήλωση στην οποία προσκαλούμε να συμμετάσχει κάθε συμπολίτης και κάθε ενδιαφερόμενος με τον εξής τρόπο: σ΄ένα λευκό χαρτί μεγέθους μισής σελίδας Α4 (φωτοτυπίας) να σημειώσει τα στοιχεία του, δηλαδή, ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο κι εάν πρόκειται για μαθητή να προσθέσει και το σχολείο στ΄ οποίο φοιτά. Από κάτω να γράψει τρία ονοματεπώνυμα προσώπων/μορφών που σχετίζονταν με την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

   Το συμπληρωμένο αυτό χαρτί θα πρέπει ν΄αποσταλεί ή να παραδοθεί στο Δήμο Σκύδρας και θ΄αντιστοιχεί σε λαχνό συμμετοχής στην κλήρωση που θ΄ακολουθήσει διεκδικώντας δωρεάν βιβλία που αναφέρονται στην Εθνική Παλιγγενεσία.

Η κατάθεση των συμμετοχών ξεκινάει την Παρασκευή 2 Απριλίου κι ολοκληρώνεται την Παρασκευή 23 Απριλίου 2021. Σε κάθε άτομο αντιστοιχεί μία συμμετοχή η οποία μπορεί ν΄αποσταλεί – κατατεθεί και ηλεκτρονικά.

Αρμόδια στελέχη για πληροφορίες και για παραλαβή των συμμετοχών είναι:

  • η Ελένη Παπαδοπούλου (Δημοτική Βιβλιοθήκη Σκύδρας), τηλ.:2381351860, ηλεκτρονική διεύθυνση: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • ο  Δημήτρης Αλεξανδρίδης (Δημαρχείο), τηλ.2381351802, ηλεκτρονική διεύθυνση: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Στηρίζουμε και προάγουμε τη γνώση και την παιδεία – Τιμάμε, δοξάζουμε και διδασκόμαστε από την Ηρωική Επανάσταση του 1821!

                                                                            Η Δήμαρχος Σκύδρας

                                                                             Κατερίνα Ιγνατιάδου

 

Αποτελέσματα ερωτηματολογίου «ΕΛΛΑΔΑ 2021» με την οπτική των μαθητών του ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ηρωας κατα την γνωμη μου ειναι αυτος/η ο οποιος κανει καλες πραξεις για να βοηθησει τους ανθρωπους γυρω του

 

ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΗΡΩΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΩΠΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ.

.

...........

Ενας ηρωας δε χρειαζεται απαραιτητα να εχει μεγαλυτερες ικανοτητες απο τους αλλους

 

Κατά την άποψη μου, ο ήρωας ή η ηρωίδα δεν χρειάζεται να έχει υπεράνθρωπες δυνάμεις. Όλοι μας μπορούμε ή έχουμε γίνει ήρωες χωρίς δυνάμεις. Στην εποχή μας οι ήρωες μας είναι οι γιατροί που μέσα σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση είναι εκεί και κάνουν το αδύνατο δυνατόν για να μας σώσουν.

 

Κατά τη γνώμη μου ήρωας δεν θεωρείται απαραίτητα κάποιος που έχει ικανότητες μεγαλύτερες από εκείνες που κατέχει ο μέσος άνθρωπος. Ηρωική πράξη μπορεί να αποτελεί για τον καθένα κάτι ξεχωριστό, ακόμη και μια καλή πράξη (π.χ. να βοηθήσεις έναν ηλικιωμένο να περάσει τον δρόμο)

 

"Ήρωας" δεν σημαίνει απαρατήρητα το να έχεις υπερδυναμεις. ήρωας μπορει να ειναι και ενας απλος ανθρωπος οταν κανει μια καλη πράξει για να βοηθήσει τον συνάνθρωπο που εχει ανάγκη,δηλαδή καθε μικρή καλή πράξη ειναι μια πράξη ηρωισμού.

 

Ο δεύτερος ορισμός με εκφράζει περισσότερο, καθώς κατά την γνώμη μου ήρωας είναι οποιοσδήποτε κάνει κάτι σπουδαίο για το κοινό καλό και όχι αποκλειστικά για τον εαυτο του και τη δόξα

 

Ήρωας θεωρείτε ένας άνθρωπος που έχει την ικανότητα να εκτελέσει κάποιες παράτολμες και ασυνήθιστες πράξεις που για έναν μέσο άνθρωπο είναι αδύνατον. Αυτές οι πράξεις λέγονται ηρωικές γιατί με αυτόν τον τρόπο γίνονται γνωστοί είτε είναι διαφορετικός ειτε όχι θεωρείτε ήρωας ανάλογα με τις πράξεις τους.

 

ΓΙΑΤΙ ΗΡΩΑΣ ΕΙΣΑΙ ΟΤΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΕΙΣΗΣ ΕΝΑ ΑΝΘΡΟΠΩ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΦΑΓΗΤΟ ΝΕΡΟ ΚΛΠ Η ΝΑ ΣΩΣΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΠΟ ΜΙΑ ΔΥΣΚΟΛΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΧΤΥΠΗΣΗ Η ΚΑΠΟΙΟΝ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ Η ΝΑ ΤΟΝ ΒΟΗΘΗΣΗΣ ΑΝ ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙ

 

Ήρωας είναι πολύ υποκειμενικη  λέξη. ο καθένας είναι ένας καθημερινός ήρωας με τις μικρές πράξεις που μπορεί να κάνει με το χαμογελο το να φτιάξει την διάθεση του άλλου να σώσει κάποιον αν και αυτό μπορεί να πάρει πολλές διαστάσεις. ο καθένας μας μπορεί να γίνει ήρωας και χωρίς να το έχει αντιληφθεί κανείς

 

Σύμφωνα με τους παραπάνω ορισμούς με εκφράζει ο δεύτερος γιατί πιστεύω ότι ο κάθε άνθρωπος όπως και εγώ έχουμε δυνατότητες για πάρα πολλά πράγματα στην ζωή αλλά πρέπει να  παλέψουμε για να γίνουμε οι ήρωες που θέλουμε . Στον κάθε άνθρωπο ο ορισμός του ήρωα είναι διαφορετικός . Σε κάποιους ανθρώπους φαίνεται μέσα από πράξεις και σε άλλους μέσα από λόγια, δηλαδή κάποιος μπορεί να κάνεις κάνει μια καλή πράξη όπως το να βοηθήσει ανθρώπους να έχουν στέγη και άλλα αγαθά και άλλοι οι οποίοι είναι οι ήρωες που μέσα από τα λόγια τους θα κάνουν ανθρώπους να πιστέψουν στον εαυτό τους .

 

Ήρωα θεωρώ κάποιον ο οποιος εχει θελήση να βαλει τον εαυτο του σε κινδυνο για το κοινό καλο η για κάποιους άλλους χωρις να τους ξερει απαραίτητα.

 

Προσωπικά με εκφράζει περισσότερο ο δεύτερος ορισμός καθώς θεωρώ ότι δεν είναι απαραίτητο να έχεις ξεχωριστές ικανότητες προκειμένου να κάνεις μια αξιέπαινη πράξη

 

Δεν μπορώ να πω οτι με εκφράζει κάποιος από τους παραπάνω ορισμούς

 

Εγω πιστευω πως το πρώτο ειναι ήρωας γιατι ετσι ξερω οτι ειναι οι ήρωες

 

Πιστεύω πως αυτός είναι ο ήρωας διότι έχει τις ικανότητες που δεν κατέχει ένας άνθρωπος και μπορεί να σώσει ανθρώπους , ζώα και οτιδήποτε άλλο

 

Εμένα ο Ήρωας μου φαίνεται ότι υπάρχει μόνοι σε μικυμαους

 

Εγώ επέλεξα τον δεύτερο ορισμό του ήρωα γιατί πιστεύω ότι ένας ήρωας δεν χρειάζεται να έχει μεγαλύτερες ικανότητες από έναν καθημερινό άνθρωπο. κάποιος μπορεί να ονομαστεί ήρωας με μια ευγενική πράξη.

 

Εγώ πιστεύω πως ο πραγματικός ήρωας είναι οι άνθρωποι και τα παιδιά κυρίως που έχουν καταφέρει να νικήσουν τους πραγματικούς εχθρούς του ανθρώπου, τις αρρώστιες και ειδικά τον καρκίνο. Επίσης ήρωες μπορούμε να αποκαλούμε και τα παιδιά στην Αφρική διότι έχουν επιζήσει απο τα χειρότερα και ακόμα προσπαθούν και ζουν σε αυτον τον άδικο κοσμο.

 

για εμένα ήρωας είναι κάποιος που επέλεξε να είναι διαφορετικός χωρίς να τον νοιάζει αν θα τον κοροΪδέψουν για αυτό,  ή κάποιος ο οποίος γεννήθηκε διαφορετικός, κάτι που παράλληλα μπορεί να κάνει πολλούς να σε κοροΪδεύουν. Αλλά ότι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό οπότε αυτό είναι ήρωας για εμένα

 

Ήρως για μένα είναι αυτός που είναι στην δύσκολες στιγμές δίπλα μου. Έτσι δεν χρειάζεται να έχει ειδικές ικανότητες για να γίνει ήρωας

 

2ος ορισμό γιατί πιστεύω ότι πρέπει να χρησιμοποιεί τις δυνατότητές του  για το καλό και όχι να το πω απλά για να γίνει γνωστός!!

 

ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΜΕ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ, ΕΠΕΙΔΗ ΘΕΩΡΩ ΠΩΣ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΚΤΕΛΕΙ ΚΑΤΙ ΕΥΓΕΝΕΣ Ή ΚΑΛΟ, ΑΥΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΝΩΣΤΟΣ

 

Αμα υπήρχαν ΗΡΩΕΣ τέτοιες ικανοτητές θα είχαν

 

Επέλεξα τον δεύτερο ορισμό γιατί αυτός με εκφράζει περισσότερο

 

Για εμενα ηρωας ειναι αυτος που κανει τη διαφορα, αυτος που βοηθαει τους ταλαιπωρημενους, αυτος που υπερασπιζεται το δικαιο και εναντιωνεται στο αδικο, αυτος που πολεμαει για τη δικαιοσυνη και για ενα καλυτερο αυριο, αυτοι που δινουν τα παντα ετσι ωστε οι φτωχοι και ταλαιπωρημενοι ανθρωποι να ειναι ελευθεροι

 

Ήρωες θεωρω αυτούς που πολεμισαν για την Ελλάδα

 

Δεν εχω να πω πολλα, αλλα ηρωες για εμενα ειναι αυτοι που προσπαθουν για το καλυτερο του κοσμου μας και της ζωη μας πχ η οικογενεια ακομα και αυτοι που νοιαζονται για τους άλλους και τους φτωχούς

 

Ήρωες θεωρώ τους ανθρώπους που πολέμησαν στην χούντα και σε άλλους πολέμους όπως Και τον Χριστό

 

Ηρωες για μενα ειναι :Κολοκοτρώνης,Αθανασιος Διακος,Παπαφλεσας,Μπουμπουλινα,Καραϊσκακης

 

Εγω θεωρώ ήρωα τον Κολοκοτρώνη γιατί ξεσήκωσε όλους τους Έλληνες, έγινε επανάσταση και δεν αφησε τους Τούρκους να νικήσουν χάρη στις πολεμικές και αρχηγικες ικανοτιτες του και στο τέλος όμως οι Έλληνες τον βαλανε φυλακή, τον ανθρώπο που ουσιαστικά έσωσε την χώρα για εμένα. είναι ένας απο τους μεγαλύτερους Έλληνες ήρωες ίσως και ο μεγαλύτερος θεόδωρος Κολοκοτρώνης

 

ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΗΡΩΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΗ ΘΕΛΗΣΗ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ.

 

ΜΕ αυτα που περναμε τωρα ολοι ειμαστε ηρωες

 

Ήρωας είναι αυτός που θα ρισκάρει σε κάτι επικίνδυνο

 

ΗΡΩΑΣ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ Η ΣΤΗΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΟΥ ΕΧΕΙ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΤΑ ΒΓΑΖΕΙ ΠΕΡΑ, ΠΑΛΕΥΕΙ ΜΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΛΟ ΣΚΟΠΟ. ΔΕΝ ΜΙΛΑΩ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΛΕΥΕΙ ΜΕ ΜΙΑ ΑΡΡΩΣΤΙΑ. ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΗΡΩΑΣ. ΗΡΩΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΠΟΥ ΒΑΖΕΙ ΤΑ ΔΥΝΑΤΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΜΙΑ ΖΩΗ ΧΩΡΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ Η ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ. ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΟΛΟΙ ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΗΡΩΕΣ ΑΠΟ ΚΑΤΙ

 

ΗΡΩΑΣ για μένα είναι αυτός που βάζει την ζωή του σε κίνδυνο για τους άλλους. Δηλαδή όλοι οι ΕΛΛΗΝΕΣ που ρισκάρουν και αφιερώνουν την ζωή τους, πατώντας στα χνάρια των ΠΡΟΓΟΝΩΝ μας. Αυτοί δεν είναι άλλοι από τους ΕΛΛΗΝΕΣ αξιωματικούς και ΕΛΛΗΝΕΣ των ενόπλων δυνάμεων.

 

το να είσαι ήρωας δεν πρέπει απαραίτητα να έχεις μια υπερδύναμη. Πολλοί άνθρωποι ονομάστηκαν ήρωες από τις πράξεις που έκαναν είτε για να βοηθήσουν κάποιον, είτε για να σώσουν κάποιον ή κάτι. Σήμερα υπάρχουν πολλοί ήρωες εκεί έξω που εγώ θεωρό ήρωες και είναι οι γιατροί και νοσοκόμες στις κλινικές και στα νοσοκομεία που έδειξαν τόσο πολύ κατανόηση και αντοχή σε όλα αυτά που συμβαίνουν εδώ και έναν χρόνο.

 

Εγώ σήμερα Πραγματικό Ήρωα θεωρώ τους γιατρούς τους νοσηλευτές και τους νοσηλευτές διότι περνάνε δύσκολες συνθήκες με την πανδημία και είναι στην πρώτη γραμμή .

 

ήρωες θεωρώ τους ανθρώπους που κάνουν κάτι τολμηρό που δεν θα έκανε κάποιος άλλος είτε για να σώσουν έναν συνάνθρωπο τους είτε πολλούς π.χ τους πυροσβέστες

 

ΗΡΩΑΣ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΜΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΩ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΕΓΩ ΝΑ ΤΗΝ ΘΕΩΡΩ ΗΡΩΙΔΑ ΜΟΥ

 

Για έμενα ηρωας είναι ένας άνθρωπος ανεξάρτητου φίλου ο οποίος κουβαλάει ένα πρόβλημα και μπορεί να ανταπεξελθει .Ενας αλλος ηρωας ειναι αυτος ο οποιος βοηθαει εναν συμπολιτη μας χωρις να πει κουβεντα και αφιλοκερδως.

 

Όλοι είναι ήρωες

 

Σημερινοί ηρωεs είναι οι γιατροί και νοσοκομες που πρέπει να δουλεύουν παρά πολλες ωρες για να φροντίζουν ασθένεια με κοβιτ. Φοβούνται για τη δικη τους ζωή γιατί είναι μια άγνωστη ασθένεια αλλά δεν τα παρατάνε όσο κουρασμένοι κι αν είναι .

 

το να κανεις κατι το οποιο ειναι ασυνήθιστο δεν σε κανει ηρωα. αλλα το να κανεις κατι το οποιο δεν σε νοιαζει να αναγνωριστεί διχνει οτι βαζεις τους αλλους πανω απο εσενα

 

Παλια η λεξη ηρωας ηταν για να παινεψουμε καποιον για την ανδρεια του .Τωρα ομως ηρωας ειναι ο καθημερινος ανθρωπος που προσπαθει να βγαλει την καθε μερα. Σημερα οι γιατροι μοιαζουν να ειναι ηρωες, λιγο πιο παλια αυτοι που προσπαθουσαν με λιγα χρηματα να ζησουν. Σιγουρα σε καθε εποχη και περισταση αλλαζουν τα δεδομενα.

 

Ήρωας όντως είναι ένας άνθρωπος που κάνει ή εκτελεί μία αξιέπαινη και ασυνήθιστη πράξη και μπορεί να μείνει αυτή η πράξη στην αιωνιότητα . Τη σήμερον εποχή εν μέσω της πανδημίας του κορονωϊού ήρωες θεωρούνται οι ιατροί για την μεγάλη τους προσπάθεια να αποτρέψουν τις τραγικές επιπτώσεις αυτού του ιού.

 

Προσωπικά πιστεύω , πως στις μέρες, οι ήρωές μας είναι οι γιατροί, όσοι εργαζονται στα νοσοκομεία και προσπαθούν καθημερινά δινοντας τον καλύτερό τους εαυτό . Αυτοί είναι οι ήρωες μας.

 

Θεωρώ σαν σημερινό ηρωα τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη γιατί ήταν άξιος πολεμιστής

 

Ήρωας δεν θεωρείται αυτός που φοράει (κάπα) είναι αυτοί που μας βοηθούν στην καθημερινή μας ζωή για να προχωρήσουμε μπροστά υγειεις. Αυτοί είναι οι γιατροί που κάθε μέρα δουλεύουν σκληρά για εμάς

 

Πιστεύω οτι οι ικανότητες μεγαλύτερες απο τον μέσο άνθρωπο που κατέχει κάποιος, τον κάνει ήρωα. Για παράδειγμα οι γιατροί που βοηθάνε τον κόσμο, οι πυροσβέστες που σβήνουν τις πυρκαγιές για να βοηθήσουν επίσης τον κόσμο και όποια άλλη δουλεία μπορεί να βοηθήσει σε πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης.

 

Σήμερα ήρωες είναι η άνθρωποι που κάνουν μικρά και λίγα όπως να βοηθήσουν έναν άστεγο να κάνουν μια καλή πράξη παράδειγμα η γιατροί σήμερα είναι πολυ σημαντική σε μια τέτοια στιγμή της ζωής μας με τον covid 19

 

Ένας ήρωας δεν είναι αυτός που έχει υπερφυσικές ικανότητες και ιδιαίτερα σωματικά χαρίσματα, αλλά μπορεί να γίνει και ένας απλός άνθρωπος του οποίου οι πράξεις οδηγούν στο κοινό καλό. Στην σημερινή εποχή ήρωας θεωρείται για παράδειγμα ένας γιατρός που βοηθάει τον συνάνθρωπο του, ένας ερευνητής που αφιερώνει την ζωή του για την επιστήμη ακόμα και μία απλή καθημερινή γυναίκα η οποία μεγαλώνει σωστούς ανθρώπους.

 

Πιστεύω ότι όλοι οι άνθρωποι όπου βοηθάνε άλλους ανθρώπους με δυσκολίες είναι ήρωες και όταν οι ίδιοι ξεπεράσουν αυτές τις δυσκολίες είναι και αυτοί ήρωες

 

Σήμερα θεωρώ ήρωες τον Αθανάσιο Διάκο, Αλέξανδρος Υψηλάντης , και τον Γεώργιο Καραϊσκάκη τους θεωρώ μεγάλους ήρωες από τότε και για πάντα δώσανε την ζωή τους σε έναν τεράστιο πόλεμο για δισεκατομμύρια ψυχές και αυτό είναι το ποιο συγκινητικό πολέμησαν με όλη τους την καρδιά και οσπου πεθαναν και θα μηνουν αξέχαστη για πάντα για όλους.

 

Σημερινός ήρωας πιστεύω ότι είναι κάποιος που κάνει κάτι για κάποια άτομα που έχουν ανάγκη και επίσης άμα είναι κάτι σημαντικό στην ζωή του και τον βλέπει σαν ειδωλο

 

Το 2020 ήταν αδιαμφισβήτητα μία από τις δυσκολότερες χρονιές που έχουμε ζήσει συνολικά σαν πλανήτης. Κάποιοι έχασαν ένα αγαπημένο τους πρόσωπο, άλλοι έμειναν άνεργοι, αρρώστησαν, ενώ όλοι αναγκαστήκαμε να δούμε την ζωή μας διαφορετικά.Για εμένα η λέξη ήρωας είναι ιερή λέξη και δεν μπορώ να χαρακτηρίσω καθόλου εύκολα έναν άνθρωπο ήρωα.Ήρωας για εμένα είναι αυτός που δίνει την ψυχή του και τη ζωή του γι' αυτό που πρεσβεύει.

 

Ήρωας για εμένα είναι ένας άνρθωποςανεξαρτητα από το φύλο του) που εκτελεί αξιότιμες και θαρραλέες πράξεις, ενδιαφέρεται για το κοινωνικό σύνολο και συχνά προβαίνει σε γενναίες πράξεις μέχρι και την αυτοθυσία για να αλλάξει μια ιδεολογία ή για την ανεξαρτησία και την καλύτερη ποιότητα ζωής των μελλοντικών ανθρωπων της χώρας του. Το φαινόμενο αυτό είναι και γνωστό με τον ορισμό του αλυτρωτισμού. Για μένα ήρωες στη σημερινή ημέρα είναι εκείνοι οι οποίοι πάλεψαν και αυτοθυσιάστηκαν για να ζούμε όλοι εμείς ελεύθεροι σήμερα. Γι'αυτό το λόγο πρέπει να είμαστε περήφανοι και να σεβόμαστε και να τιμούμε όλους τους ήρωες μας όχι μόνο στις εθνικές γιορτές , αλλά και σε καθημερινή βάση.

 

Ήρωας θεωρείται αυτός ο οποίος νοιάζεται για το καλό όλων μας.Πράττει ασυνήθιστες πράξεις όχι μόνο για το ατομικό του συμφέρον .Ήρωες για εμένα είναι οι γονείς μου οι οποίο πάντα είναι δίπλα μου,νοιάζονται για εμένα,με στηρίζουν και με αγαπούν χωρίς κανένα αντάλλαγμα

 

Ήρωες στην ιστορία της Ελλάδος υπήρξαν πάρα πολλοί αλλά κάποιοι ξεχώρισαν όπως ο Λεωνίδας, ο Μέγας Αλέξανδρος, ο Μέγας Κωνσταντίνος, ο Βασίλειος Β, και στην σύγχρονη ιστορία οι αριθμοί στην Ελλάδα αυξήθηκαν κατά πολύ μερικά ονόματα όπως ο Κολοκοτρώνης ,Καραΐσκάκης και πάρα πολλοί άλλοι.

 

Για μενα Ηρωας ειναι ενας άνθρωπος που μπορει να πολεμεσει και να μεινει στην Ιστορία

 

Σήμερα εγώ ονομάζω ήρωα κάποιον που πολεμάει για το συμφέρον του λαού του/ πατρίδας του/ χώρας του/... Κάποιος είναι ήρωας επίσης όταν δεν χρησιμοποιεί τα αξιόματά του για να επιβληθεί και να περάσει το δικό του.

Σήμερα γιορτάζουμε τα 200 χρόνια η ημέρα αυτή σηματοδοτεί την έναρξη της ελληνικής επανάστασης ενάντια στην οθωμανική κυριαρχία το 1821. Οι ήρωες οι οποίοι αξίζει να θαυμάζουμε όλοι είναι ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, η Μπουμπουλίνα, ο Αλέξανδρος Υψηλάντης, Ανδρέας Μιαούλης, Αθανάσιος Διάκος και πολλοί άλλοι οι οποίοι έδειχναν πάντα σωστή συμπεριφορά και κάνανε το καλύτερο για την χώρα μας και για τους συνανθρώπους μας.

 

Ήρωες είναι αυτή που θυσιάστηκαν για την πατρίδα μας

 

ΓΙΑ ΝΑ ΘΕΩΡΗΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΗΡΩΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΣΥΜΑΝΤΙΚΟ, ΚΑΤΙ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΩΡΕΙΑ ΤΟΥ. ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΟΥ 1821 ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΘΥΣΙΑΣΤΕΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΖΩΗ ΧΩΡΙΣ ΣΚΛΑΒΙΑ

 

Ήρωες δεν είναι μόνο αυτοί που πολεμούν για ένα καλύτερο αύριο. Φυσικά είναι και αυτοί αλλά όχι μόνο. Ήρωας πιστεύω μπορούσαμε να πούμε όταν ένας άνθρωπος π.χ. σώζει κάποιον από μια φωτιά ενώ πέθαινε. Όταν ένας άνθρωπος βοηθάει κάποιον μεγάλο άνθρωπο όταν πρέπει να κάνει κάτι αλλά δεν μπορεί. Όλα αυτά και πολλά άλλα, φυσικά, πιστεύω πως άμα τα κάνει κάποιος άνθρωπος, είναι ήρωας.

 

Ήρωας όντως είναι ένας άνθρωπος που κάνει ή εκτελεί μία αξιέπαινη και ασυνήθιστη πράξη και μπορεί να μείνει

 

 

Ενημερωτικό Σημείωμα, 15.3.2021

Αγαπητοί Μαθητές του Γυμνασίου Σκύδρας, Γονείς και Κηδεμόνες,

 Σας απευθύνουμε  μία συγγνώμη για κάθε φορά που μας «αισθανθήκατε» μακριά σας σε αυτήν την περίεργη και δύσκολη σχολική χρονιά. Το απαιτεί το έθιμο, καθώς και το αίσθημα ευθύνης στους μαθητές μας. Ταυτόχρονα επιβεβαιώνουμε και πάλι  την αγάπη για ότι πολυτιμότερο μας έχετε εμπιστευθεί, τα παιδιά σας και παιδιά μας.

Από αύριο προχωρούμε  για μια ακόμη φορά, με συντεταγμένο τρόπο και με προγραμματισμό,  σε καθολική παροχή μαθημάτων μέσω τηλεκπαίδευσης. Υπενθυμίζουμε ότι κάθε διδακτική ώρα θα διαρκεί 40 λεπτά και θα μεσολαβεί 10λεπτο διάλειμμα μεταξύ των μαθημάτων. Η συμμετοχή και παρακολούθηση των μαθημάτων με Σύγχρονη από Απόσταση Εκπαίδευση, είναι υποχρεωτική.

Στην ιστοσελίδα του Γυμνασίου Σκύδρας φιλοξενείται το ωρολόγιο πρόγραμμα και το αυριανό εκπαιδευτικό (16-3-2021) πρόγραμμα μαθημάτων, συνοδεία των υπερσυνδέσμων εισόδου κάθε μαθητή στο μάθημά του.

Παρακαλούνται  οι Μαθητές,

- να προσέρχονται στο μάθημα έγκαιρα ακολουθώντας το ωρολόγιο πρόγραμμα,

-να συμμετέχουν συνεργατικά κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των μαθημάτων, δηλαδή, να ανταποκρίνονται σε ότι τους  ανατίθεται από τους εκπαιδευτικούς τους (π.χ. να απαντήσουν σε ερωτήσεις, να επιβεβαιώσουν την παρουσία τους, να ζητήσουν τον λόγο, να σχολιάσουν ή και να σημειώσουν στο chat ), ώστε να εξασφαλίζεται κατά το δυνατόν η ενεργός συμμετοχή τους στη Σύγχρονη από  Απόσταση Εκπαίδευση,

-να δείχνουν σεβασμό στους εκπαιδευτικούς και στους συμμαθητές τους καθ’ όλη τη διάρκεια των μαθημάτων. Θυμίζουμε ότι με ευγένεια και προσήλωση στην εκπαιδευτική διαδικασία θα βγούμε όλοι πιο δυνατοί και ώριμοι μέσα από τη νέα μας «περιπέτεια»

- σε περίπτωση αδυναμίας σύνδεσης του εκπαιδευτικού τους στον συγκεκριμένο για το μάθημα υπερσύνδεσμο, να ανατρέχουν στο email τους για να ενημερώνονται σχετικά για ό, τι ακολουθήσει.

 Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη μεταξύ μας συνεργασία και δεν ξεχνούμε όλοι μας να μένουμε ασφαλείς στο σπίτι.

Για τη Διεύθυνση του Γυμνασίου Σκύδρας

Φιλικά
Η Διευθύντρια
Σοφία Ε. Θεοδωρίδου

 

Συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους σεισμόπληκτους της Ελασσόνας.

Αγαπητοί Μαθητές και Γονείς,

Για μια ακόμη φορά το Σχολείο μας δηλώνει το παρόν του και την αλληλεγγύη του προς τους συμπατριώτες μας που περνούν δύσκολα.

Ανταποκρινόμαστε σε μια πρόταση/ιδέα της εκπαιδευτικού μας Άννας Αδαμίδου και ξεκινούμε συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης  (παρακάτω κατάλογος) για τους  σεισμόπληκτους της Ελασσόνας.

Η διαδικασία συγκέντρωσης έχει ξεκινήσει και θα κρατήσει έως την Παρασκευή το μεσημέρι -παράδοση στην είσοδο του κεντρικού κτιρίου του σχολείου μας-.

 Τα είδη που συγκεντρώνουμε είναι:

1) Κουβέρτες, σεντόνια, μαξιλάρια, παπλώματα και Κλινοσκεπάσματα

2) Απολυμαντικά, καθαριστικά και είδη προσωπική υγιεινής

3) Ατομικές συσκευασίες µε μέλι, μαρμελάδα και βούτυρο

4) Ατομικές συσκευασίες σε κρουασάν, τσουρεκάκια, κριτσίνια και κουλούρια

5) Ατομικοί μικροί χυμοί - σοκολατούχα γάλατα

ϐ) Μεγάλες συσκευασίες µε εμφιαλωμένα γερά

 (Όλα τα είδη τροφίμων πρέπει να είναι μακράς διάρκειας)

Πιστεύουμε στην αμέριστη ανταπόκριση σας

Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ


 
   

Προσεχώς...  

Κανένα γεγονός
   

Τελευταία άρθρα  

   
© Γυμνάσιο Σκύδρας 2011-2012 τηλ:2381089354 - φαξ: 2381082343 - email: mail@1gym-skydr.pel.sch.gr