Ένα Σχολείο Σταχτοπούτα. Γυμνάσιο Σκύδρας...

Αγαπημένοι μας μαθητές, Γονείς και Κηδεμόνες του Γυμνασίου Σκύδρας,

Ένα Σχολείο Σταχτοπούτα. Γυμνάσιο Σκύδρας...
...στα Education Leaders Awards

Στη διάρκεια αυτής της χρονιάς η σχολική κοινότητα του Γυμνασίου Σκύδρας, καβάλα στα όνειρά της, ξεπέρασε πολλές φορές τον εαυτό της και τα δεδομένα της. Από την ακριτική και βαριά "χτυπημένη" από τον κορονοϊό Σκύδρα, σαν την Σταχτοπούτα βρήκε το κουράγιο, τη δύναμη και μέσα από την εφευρετικότητα και τη φαντασία προχώρησε. Φόρεσε τα γυάλινα γοβάκια της και έτρεξε να λάβει μέρος σε χορούς που έγιναν μέσα σε "παλάτια" αναζητώντας τον δικό της πρίγκιπα. Ναι, παλάτι ήταν για τους μαθητές του η "Η βραδιά του Εξερευνητή" του Μετσόβιου Πολυτεχνείου και το φετινό διεθνές Μαθητικό Συνέδριο του Κολλεγίου Αθηνών. "Παλάτια" επίσης ήταν οι συνεργασίες του με το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Ίδρυμα «Σίλβια Ιωάννου». «Πρίγκιπας» σε όλα αυτά και ζητούμενο ήταν να γνωρίσουν οι μαθητές τον εαυτό τους (αυτογνωσία) και τους Άλλους (ενσυναίσθηση).
Κάπως έτσι, σαν σε παραμύθι, οραματίστηκαν και βίωσαν τη σχολική ζωή τους οι εκπαιδευτικοί και μαθητές του Σχολείου μας, καθώς δυσκολίες και εμπόδια (τηλεκπαίδευση, απομόνωση, οικονομική και κοινωνική ανασφάλεια κ.ά.) μετατράπηκαν σε εφαλτήριο για ανακάλυψη νέων οδών επικοινωνίας με τον εαυτό τους και τους γύρω τους. Ο κύριος στόχος τελικά επιτεύχθηκε, ανεξάρτητα από τις τρέχουσες συνθήκες και πραγματικότητα. Και όλα αυτά πραγματοποιήθηκαν απολαμβάνοντας η σχολική κοινότητα το δικαίωμα της χαράς κατά τη μαθησιακή διαδικασία. Εντέλει το Γυμνάσιο Σκύδρας βρήκε και το γοβάκι του και τον Πρίγκιπα!
Στο πλαίσιο του μοναδικού στην Ελλάδα διαγωνισμού που αξιολογεί το εκπαιδευτικό έργο, του EDUCATION LEADERS AWARDS, η Σκύδρα άφησε το δικό της «αποτύπωμα»
Το Γυμνάσιο Σκύδρας συμμετείχε σε τρεις διαγωνιστικές κατηγορίες και βραβεύτηκε σε δύο από αυτές.
Συγκεκριμένα, στην κατηγορία ΟΡΙΖΟΝΤΙΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ, πρώτο μεταξύ εκατοντάδων υποψηφίων σχολικών μονάδων της χώρας (ιδιωτικών και δημόσιων), κατέλαβε εντέλει την Τρίτη θέση στη συνολική κατάταξη, αμέσως μετά το Ίδρυμα Λαμπράκη και την Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Τίτλος της υποψηφιότητας ήταν «Ένα σχολείο Σταχτοπούτα. Γυμνάσιο Σκύδρας».
Επίσης ως δεύτερο μεταξύ εκατοντάδων υποψηφίων σχολικών μονάδων της χώρας, ακολουθώντας το επώνυμο ιδιωτικό σχολείο «Ελληνογερμανική Αγωγή», κατέλαβε τελικά την Τρίτη θέση στη συνολική κατάταξη στην κατηγορία ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ. Τίτλος της υποψηφιότητας του γυμνασίου Σκύδρας ήταν «Zoom-e».
Το Γυμνάσιο Σκύδρας (ΓΣ) μέσα από τον Διαγωνισμό μοιράστηκε τη βίωση ξεχωριστών καταστάσεων μιας μοναδικής σχολικής χρονιάς γεμάτης μαθησιακές προκλήσεις, εκπλήξεις και ανατροπές στην καθημερινότητα του, πρωτοβουλίες για εξόδους από τα αδιέξοδα, που δημιούργησε ο covid-19.
Τα τεκμήρια των υποψηφιοτήτων του σχολείου, με τη μορφή καταγραφής του έργου του, βρίσκονται αναρτημένα στον ειδικά για τον Διαγωνισμό ιστότοπο https://gymskydrasawards.blogspot.com/
Ευχαριστίες για την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας και στον Δήμο Σκύδρας!!!

Συγκέντρωση ρουχών και άλλων ειδών την Δευτέρα 24/5/2021

Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες,

ΠΑΡΩΝ! ΠΑΡΟΥΣΑ! Με μια φωνή η σχολική κοινότητα του Γυμνασίου Σκύδρας δηλώνει την παρουσία της αναλαμβάνοντας  ενεργό ρόλο ως ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας μας.
Συγκεκριμένα, την ερχόμενη Δευτέρα 24/5/2021, μεταξύ 8:00 και 8:15, μαθητές, εκπαιδευτικοί και μέλη του τοπικού Συλλόγου "ΣτηρίΖΩ στη ΣΚΥΔΡΑ", που είναι γονείς των μαθητών μας, ΘΑ ΦΕΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ  ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ ΡΟΥΧΑ, ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ, ΧΡΗΣΤΙΚΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ.
Η δράση αποτελεί πρωτοβουλία του 15μελούς του Σχολείου μας σε συνεργασία με τον  Σύλλογο "ΣτηρίΖΩ στη ΣΚΥΔΡΑ". Μας κάνουν τόσο περήφανους όλους!
Στη συνέχεια ο προαναφερόμενος Σύλλογος θα συνεχίσει το σπουδαίο έργο που επιτελεί στην πόλη μας μοιράζοντας τα συγκεντρωμένα σε συμπολίτες μας που τα έχουν άμεση ανάγκη. Τίποτε δεν θα πάει χαμένο, γιαυτό αυτό το Σαββατοκύριακο θα διαλεχτεί από τις οικογένειες -όλους εσάς- ό,τι είναι σε καλή κατάσταση και μπορεί να διατεθεί, θα καθαριστεί/σιδερωθεί (τα ρούχα), θα επισκευαστεί και θα ετοιμαστεί για να δοθεί τη Δευτέρα.
Τίποτε δεν θα πάει χαμένο, με σεβασμό πάντα σε όσους τα παραλάβουν.
Γυμνάσιο Σκύδρας λοιπόν σε νέα αποστολή μαζί με εσάς!

Από τη Διεύθυνση του Γυμνασίου Σκύδρας
 

Δωρεάν μαθήματα μουσικής από τη Φιλαρμονική Δήμου Σκύδρας

         Το ΕΦΑΚΠΠ και η Φιλαρμονική του δήμου Σκύδρας προσκαλεί ενδιαφερόμενους για θερινά τμήματα  εκμάθησης πνευστών και κρουστών. Η πρόσκληση απευθύνεται  σε μαθητές  από Δ τάξη Δημοτικού μέχρι και Γ Λυκείου. Καθώς και για ενήλικες από 18 έως 108 χρονών.

Τα μαθήματα θα γίνονται στο  ΚΕΠ  απέναντι από τον ιερό ναό του Αγίου Στεφάνου Σκύδρας, και είναι δωρεάν. Θα τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα κατά της πανδημία.

Παρακαλούμε  τις σχολικές μονάδες μέχρι την Τετάρτη 26 Μαΐου να αποστείλουν κατάσταση με ονοματεπώνυμο, Τάξη, και τηλ επικοινωνίας μαθητών που επιθυμούν να συμμετέχουν στο θερινό  πρόγραμμα ή ενδιαφέρονται για μαθήματα από τον προσεχή Σεπτέμβρη.

Τηλ επικοινωνίας  2381351980-963
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

 

 

 

Ο πρόεδρος

 

Σουρουτζίδης Στυλιανός

 

Ενημερωτικό Σημείωμα, 8-5-2021

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ      ΣΗΜΕΙΩΜΑ,      5-5-2021

Αγαπητά παιδιά, αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, Χριστός Ανέστη!

Επικοινωνούμε μαζί σας, ενόψει της δια ζώσης λειτουργίας της σχολικής μας μονάδας από τη Δευτέρα 10.05.2021.

Θα θέλαμε να  σας ενημερώνουμε για τα ακόλουθα:

Ειδικά τη Δευτέρα 10.05.2021 οι μαθητές θα προσέλθουν στο σχολείο 15 λεπτά νωρίτερα, καθώς το κουδούνι για την έναρξη των μαθημάτων θα χτυπήσει στις 8:00πμ. Θα συγκεντρωθούν στον καθορισμένο για το Τμήμα τους αύλειο χώρο, φορώντας υποχρεωτικά μάσκα και τηρώντας τις προβλεπόμενες από τις οδηγίες του ΕΟΔΥ αποστάσεις από τους γύρω τους (1,5m). Θα εισέλθουν στην αίθουσα του μαθήματός της πρώτης ώρας συνοδεία του/της καθηγητή/τριας, μόνον εφόσον του/της έχουν επιδείξει  την προβλεπόμενη βεβαίωση πραγματοποίησης αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας ελέγχου (test) νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19. Διαφορετικά, θα παραμείνουν εκτός αίθουσας σε ορισμένο από το σχολείο μας χώρο, έως ότου έλθουν και τους παραλάβουν οι γονείς τους.

Λόγω της έξαρσης της νόσου σε τοπικό επίπεδο, παρακαλούμε θερμά γονείς και κηδεμόνες να επιδείξουν ατομική και κοινωνική ευθύνη προσκομίζοντας τα αληθή στοιχεία που αφορούν στην κατάσταση υγείας του παιδιού τους. Ταυτόχρονα υπογραμμίζεται ότι μαθητές αρνητικοί στον έλεγχο για τον κορονοϊό, των οποίων μέλη της οικογένειάς τους ή άτομα που έχουν συναναστραφεί πρόσφατα έχουν κριθεί ως επιβεβαιωμένα κρούσματα covid-19, θεωρούνται ως «στενή επαφή» και γι’ αυτό πρέπει να παραμείνουν σε κατ’ οίκον περιορισμό για διάστημα που προβλέπεται από τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να ενημερωθεί το σχολείο μας σχετικά.

Σύμφωνα με τη σχετική υπουργική απόφαση, ο διαγνωστικός έλεγχος νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19, μέσω δωρεάν αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας ελέγχου (test) είναι υποχρεωτικός για τους μαθητές/τριες μας, τους/τις εκπαιδευτικούς, τα μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και το Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό (ΕΒΠ), το διοικητικό και λοιπό προσωπικό του σχολείου μας.

Αναφορικά με τη διαδικασία ελέγχου είναι υποχρεωτικό,

να διενεργείται δύο (2) φορές την εβδομάδα, την προηγούμενη ημέρα της Δευτέρας και Πέμπτης, κάθε σχολικής εβδομάδας και πριν από την έναρξη των μαθημάτων. Ο έλεγχος συνιστάται να διενεργείται έως και είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν από την προσέλευση στην σχολική μονάδα. Η προμήθεια του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου γίνεται δωρεάν από  φαρμακείο με την επίδειξη του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ), του προσωρινού Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης του άρθρου 248 του ν. 4782/2021 (Α’ 36) (ΠΑΜΚΑ) ή του Προσωρινού Αριθμού Ασφάλισης και Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού (ΠΑΑΥΠΑ) και της αστυνομικής ταυτότητας ή οποιουδήποτε άλλου εγγράφου ταυτοποίησης.

Ειδικότερα, για τους ανήλικους μαθητές/τριες τον δωρεάν αυτοδιαγνωστικό έλεγχο παραλαμβάνουν οι γονείς/κηδεμόνες τους, επιδεικνύοντας τον ΑΜΚΑ, ΠΑΜΚΑ ή ΠΑΑΥΠΑ του/της ανηλίκου μαθητή/τριας και την αστυνομική ταυτότητα των ιδίων (γονέων/κηδεμόνων). Οι εκπαιδευτικοί, τα μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ), το διοικητικό και λοιπό προσωπικό (π.χ. προσωπικό καθαριότητας, υπάλληλοι) των ανωτέρω σχολικών μονάδων παραλαμβάνουν δωρεάν τον αυτοδιαγνωστικό έλεγχο από φαρμακείο με την επίδειξη του ΑΜΚΑ ή ΠΑΜΚΑ ή ΠΑΑΥΠΑ και της αστυνομικής τους ταυτότητας. Μαζί με τον δωρεάν αυτοδιαγνωστικό έλεγχο παραλαμβάνονται και ενημερωτικά φυλλάδια. Ο δωρεάν αυτοδιαγνωστικός έλεγχος διενεργείται κατ’ οίκον, σύμφωνα με τις οδηγίες των ενημερωτικών φυλλαδίων. Για τους ανήλικους μαθητές/τριες των 13 ετών και άνω, ο έλεγχος θα διενεργείται υπό την επιμέλεια και επίβλεψη των γονέων/κηδεμόνων τους.

Μετά την εξαγωγή αποτελέσματος: α) Οι γονείς/κηδεμόνες επισκέπτονται την ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr και αφού αυθεντικοποιηθούν, επιλέγουν την κατηγορία «Σχολική κάρτα για COVID19» και ακολουθούν τη διαδικασία υποβολής του αποτελέσματος.

Εάν το αποτέλεσμα είναι αρνητικό, εκτυπώνουν από την ηλεκτρονική πλατφόρμα την σχολική κάρτα αρνητικού αποτελέσματος.

Εάν το αποτέλεσμα είναι θετικό, εκδίδεται από την πλατφόρμα σχολική κάρτα θετικού αποτελέσματος, την οποία εκτυπώνουν και στη συνέχεια μεταβαίνουν εντός είκοσι τεσσάρων (24) ωρών σε μια από τις δημόσιες δομές, όπως αυτές είναι αναρτημένες στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr, για δωρεάν επαναληπτικό έλεγχο. Μέχρι να μεταβούν στη δημόσια δομή και μέχρι την ολοκλήρωση της κλινικής εκτίμησης και της αξιολόγησης των ευρημάτων, οι διαγνωσθέντες/είσες θετικοί/ες μαθητές/τριες και οι οικείοι τους παραμένουν σε κατ' οίκον περιορισμό, ακολουθώντας τις οδηγίες του Πρωτοκόλλου του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Στην περίπτωση κατά την οποία ο δωρεάν επαναληπτικός έλεγχος είναι θετικός, ακολουθείται το Πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. Εάν ο δωρεάν επαναληπτικός έλεγχος είναι αρνητικός, εκδίδεται σχετική βεβαίωση από δημόσια δομή, με την οποία βεβαιώνεται το αρνητικό αποτέλεσμα. Στην περίπτωση αυτή, ο μαθητής/τρια επιστρέφει στον χώρο της σχολικής μονάδας, επιδεικνύοντας την ως άνω βεβαίωση. β) Οι εκπαιδευτικοί, τα μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΒΠ), το διοικητικό και λοιπό προσωπικό επισκέπτονται την ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr και αφού αυθεντικοποιηθούν, επιλέγουν την κατηγορία «Δήλωση αποτελέσματος self-test για COVID-19» και ακολουθούν τη διαδικασία υποβολής αποτελέσματος.

ΠΡΟΣΟΧΗ. Σε περίπτωση αδυναμίας εκτύπωσης της σχολικής κάρτας COVID-19, για τους μαθητές/τριες ή της δήλωσης του αποτελέσματος, τους εκπαιδευτικούς, τα μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ), και του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ), καθώς και για το διοικητικό και λοιπό προσωπικό, οι ανωτέρω θα μπορούν να συντάσσουν και υπογράφουν χειρόγραφη δήλωση που θα περιέχει τα ίδια στοιχεία με τη σχολική κάρτα/δήλωση αποτελέσματος. Ο/Η μαθητής/τρια θα επιδεικνύει απλώς (δεν θα παραδίδει) τη σχολική κάρτα εντός της τάξης, στον εκπαιδευτικό της πρώτης ώρας και θα τη φέρει μαζί του μέχρι τη διενέργεια του επόμενου διαγνωστικού ελέγχου. Ομοίως, οι εκπαιδευτικοί, τα μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και τα μέλη του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ), το διοικητικό και λοιπό προσωπικό, επιδεικνύουν, κατά την προσέλευσή τους, τη δήλωση του αρνητικού αποτελέσματος στη Διευθύντρια ή Υποδιευθυντή της οικείας σχολικής μονάδας και φέρουν τη δήλωση μέχρι τη διενέργεια του επόμενου αυτοδιαγνωστικού ελέγχου.

Στην περίπτωση που μαθητής/τρια μας δεν επιδείξει την σχολική κάρτα στον/στην καθηγητή/τρια –όπως περιγράψαμε ανωτέρω-, δεν γίνεται δεκτός/ή, λαμβάνει απουσία, παραμένει σε χώρο που θα υποδείξει η Διεύθυνση του σχολείου μας  για την αποφυγή πιθανής μετάδοσης του κορωνοϊού COVID-19, μέχρις ότου οι γονείς/κηδεμόνες τον/την παραλάβουν, τηρουμένων όλων των ισχυόντων υγειονομικών μέτρων προστασίας.

Για τους/τις μαθητές/τριες, των οποίων το επιβεβαιωτικό τεστ είναι θετικό, προβλέπεται ό,τι και για τους/τις μαθητές/τριες που νοσούν. Δίνεται η δυνατότητα σύγχρονης ταυτόχρονης τηλεκπαίδευσης ή συμμετοχής σε διαδικτυακό τμήμα, χωρίς η παρακολούθηση να είναι υποχρεωτική.

Υπογραμμίζεται ότι είναι επιβεβλημένη η εφαρμογή όλων των μέτρων πρόληψης και προστασίας που έχουν ήδη ληφθεί:  η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους,  οι σταθερές ομάδες μαθητών σε αθλήματα και άλλες δραστηριότητες,Ø  η χρήση αντισηπτικών,Ø  οι σχολαστικοί καθαρισμοί,Ø  οι τακτικοί αερισμοί των χώρων,Ø  τα ειδικότερα μέτρα για προσαρμοσμένη λειτουργία κυλικείων, εργαστηρίων πληροφορικής,Ø χρήσης μουσικών οργάνων κ.ά..

 

Αγαπητά παιδιά, αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Το Γυμνάσιο Σκύδρας σας καλεί σε συστράτευση απέναντι στον Κορονοϊό με ομοψυχία.

Σας διαβεβαιώνει ότι θα δώσει και αυτόν τον αγώνα με αίσθημα βαθειάς ευθύνης, προστατεύοντας καταρχάς την υγεία των μαθητών του και στη συνέχεια την υγεία των λοιπών μελών του και όλων  των οικείων. Η στήριξή σας είναι αναγκαία!

 

Από τη Διεύθυνση του Γυμνασίου Σκύδρας

 

 

Πάσχα στον Πόντο. Ένα οδοιπορικό στον χρόνο και στον τόπο.

Αγαπητοί μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς,

Με αφορμή τη μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης, το Πάσχα, σας προτείνουμε μερικούς συνδέσμους και πληροφορίες που μπορείτε να αξιοποιήσετε, προκειμένου να ταξιδέψετε στον χρόνο και στον ΠΟΝΤΟ. (πατήστε εδώ για να ανοίξει το αρχείο)

Ευχόμαστε σε όλους σας το συνημμένο εκπαιδευτικό υλικό που φέρει την υπογραφή του κου Γιάννη Πούλιου, Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων ΠΕ Σερρών, να αποτελέσε αφόρμηση και να οδηγήσει τα βήματά σας, τα δικά σας και αυτά των μελών της οικογένειάς σας,  σε ένα ταξίδι ψυχής.

Για  τη Διεύθυνση του Γυμνασίου Σκύδρας

ΣΟΦΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ

 
   

Προσεχώς...  

Κανένα γεγονός
   

Τελευταία άρθρα  

   
© Γυμνάσιο Σκύδρας 2011-2012 τηλ:2381089354 - φαξ: 2381082343 - email: mail@1gym-skydr.pel.sch.gr