Μήνυμα από ΕΔΕΑΥ Γυμν.Σκύδρας

Αγαπητοί όλοι,

Ο κόσμος όλος αντιμετωπίζει πλέον μία πρωτοφανή κρίση δημόσιας υγείας, η οποία ακούει στο όνομα Covid-19/ κορωνοϊός. Ο κορωνοϊός πέρασε από τη φάση της επιδημίας σε εκείνη της πανδημίας που σημαίνει πλέον ότι δεν αφορά σε μια συγκεκριμένη κοινότητα.

               Μία πανδημία, ξεκινά συνήθως απροσδόκητα και τις περισσότερες φορές είμαστε απροετοίμαστοι ως κοινωνίες και ως άτομα. Με σκοπό την αντιμετώπιση της παρούσας κρίσης, επιβλήθηκαν από τα περισσότερα κράτη καθολικά μέτρα που για τους περισσότερους από εμάς δεν είναι καθόλου εύκολο να συμβιβαστούμε με τη νέα κατάσταση. Όμως, κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός και κάθε προσωπικότητα έχει τις δικές της αντοχές. Ωστόσο, πρέπει να επιβιώσουμε σωματικά, αλλά παράλληλα να προφυλάξουμε και να ισορροπήσουμε  και την ψυχολογική μας κατάσταση.

               Ας μη λησμονούμε ότι  με την παρούσα κατάσταση, με την εξάπλωση και τον πολλαπλασιασμό του κορωνοϊού σε παγκόσμια κλίμακα, είναι αναμενόμενη η αύξηση στην αγωνία, στην ανησυχία και στο άγχος όλων εμάς που καλούμαστε να βιώσουμε τη νέα αυτή κατάσταση.

               Για το λόγο αυτό, ως ΕΔΕΑΥ παραμένουμε στη διάθεση όλων- των σχολείων, των συναδέλφων και των μαθητών μας. Για την καλύτερη επικοινωνία μας, παρά τα μέτρα που έλαβε το Υπουργείο Παιδείας, δημιουργήσαμε το παρόν e-mail στο οποίο μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας: edeaypellas@hotmail.com. Παραμένουμε στη διάθεση όλων και για προγραμματισμένες συναντήσεις μέσω skype. Παρακαλούμε μη διστάσετε να επικοινωνήσετε σε όλους το email μας. 

               Μπορεί να παραμένει ο καθένας στο σπίτι του, όμως είμαστε όλοι μαζί.

Θυμηθείτε να ΠΑΡΑΜΕΝΕΤΕ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΙ στα ΣΠΙΤΙΑ σας.  

Χρήσιμες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο και παρακάτω flipbook που δημιούργησε το ΕΝΕΕΓΥΛ Σκύδρας πατώντας εδώ

Μείνετε υγιείς!!


Με σεβασμό κι εκτίμηση,
Παπαδόπουλος Δημήτριος (Κοινωνικός Λειτουργός)
Αργυρίου Σταματία (Ψυχολόγος) 

Υλικό για το μάθημα της Μουσικής

Για σας παιδιά!

 Οι συνθήκες άλλαξαν, οπότε και εμείς προσαρμοζόμαστε σε αυτές!

Δεν χάνουμε το κέφι και τον ενθουσιασμό μας, αλλά εκμεταλλευόμαστε τις νέες συνθήκες για να εξοικειωθούμε με εργαλεία εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, που είναι εξάλλου το μέλλον της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Το μάθημα αλλάζει μορφή, αλλά μπορεί να είναι εξίσου αποτελεσματικό, ειδικά στην εκμάθηση νέων εργαλείων παραγωγής μουσικής, που αξιοποιούν στο έπακρο τις νέες τεχνολογικές δυνατότητες και το Διαδίκτυο.

Έχω ετοιμάσει ένα διδακτικό πακέτο 2 διδακτικών ωρών, το οποίο αφορά την πεντατονική μουσική. Εκεί θα βρείτε όμορφα και εύκολα κουίζ, θα ακούσετε μουσικά βίντεο σχετικά με το θέμα, θα παίξετε σε εικονικό πιάνο με συνοδεία ολόκληρης μπάντας και θα δημιουργήσετε τα δικά σας πεντατονικά τραγούδια. Αυτά μετά θα μπορέσετε να τα μοιραστειτε με τους φίλους σας, αλλά και να ακούσετε τα δικά τους.

Τα δύο μαθήματα υπάρχουν αναρτημένα στο Blog μου, και υπάρχουν αναλυτικές οδηγίες για κάθε δραστηριότητα. Κάποιες δραστηριότητες είναι πιο εύκολες και κάποιες πιο απαιτητικές.

Η πρώτη διδακτική ώρα είναι εδώ και η δεύτερη διδακτική ώρα είναι εδώ. Για οποιαδήποτε απορία έχετε μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στο E-mail This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ή στο Messenger, όπου θα με βρείτε ως «Παναγιώτης Σάρμας».

Επίσης μπορείτε να βάλετε stickers με σχόλια στο lino, στη δεξιά στήλη του Blog. Ο,τιδήποτε υποβάλλετε στο Blog είναι ανώνυμο και δεν έχει σκοπό να σας ελέγξει, αλλά να σας βοηθήσει να αφομοιώσετε το υλικό. Στα τραγούδια σας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ψευδώνυμο.

Θα ακολουθήσουν και άλλα διδακτικά πακέτα σαν αυτό!

Καλή δύναμη σε όλους!

Περιμένω τα νέα σας και τα τραγούδια σας!

Με πολλή αγάπη

ο καθηγητής σας

Σάρμας Παναγιώτης

 

Έναρξη ασύγχρονης εξ απόστασης εκπαίδευσης

Έναρξη ασύγχρονης εξ απόστασης εκπαίδευσης

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες

Έχουν αρχίσει και δημιουργούνται τα ψηφιακά μαθήματαγια την εξ' αποστάσεως εκπαίδευση σε δύο ψηφιακές πλατφόρμες του πανελλήνιου σχολικού δικτύου:

Για την ψηφιακή πλατφόρμα eclass πηγαίνοντας στη σελίδα https://eclass.sch.gr/
επιλέγοντας τη Σύνδεση με λογαριασμό sch.gr
Για πληροφορίες για την είσοδο στη σελίδα και οδηγίες για τα πρώτα βήματα στο eclass πάτα εδώ

Μετά την είσοδό στην πλατφόρμα θα πρέπει ο μαθητής/τρια να επιλέξει τα μαθήματα των καθηγητών/τριών που του κάνουν μάθημα είτε πατώντας το κουμπί επιλογής στα αριστερά του μαθήματος ή πάνω στο τίτλο του μαθήματος ώστε να εγγραφεί στο μάθημα και στην συνέχεια να μπορεί να δει το υλικό του μαθήματος.

Για την ψηφιακή πλατφόρμα e-me πηγαίνοντας στη σελίδα https://e-me.edu.gr

Οδηγίες για μαθητές/τριες για την e-me στο πατήστε εδώ «Αρχίζω με την e-me: Οδηγίες βήμα-βήμα για μαθητές/τριες»

Καλό είναι μόλις γίνει με επιτυχία η εγγραφή του μαθητή/τριας στο ΠΣΔ να κάνει μια είσοδο με τους κωδικούς στην πλατφόρμα eclass ώστε τα καταχωρηθούν τα στοιχεία και στην πλατφόρμα για να μπορούν να σταλούν ειδοποιήσεις από τους καθηγητές στo webmail του ΠΣΔ. Πατήστε εδώ για να δείτε τις Αναλυτικές οδηγίες χρήσης του webmail του ΠΣΔ

 

Είναι καλά να επισκέπτεστε τακτικά την ιστοσελίδα του Γυμνασίου Σκύδρας 1gym-skydr.pel.sch.gr και να παρακολουθείτε τις ανακοινώσεις

Κάποιοι καθηγητές/τριες θα αναρτούν ελεύθερο πληροφορικό υλικό και μέσω τις ιστοσελίδας



 

Οδηγίες για παραμονή παιδιών και εφήβων στο σπίτι

Οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας για παραμονή παιδιών και εφήβων στο σπίτι, στο πλαίσιο της Κοινής Υπουργικής Απόφασης
για την πρόληψη της διασποράς του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2

 

Κλειστά όλα τα σχολεία της χώρα

Σύμφωνα με νεώτερη απόφαση της Υπουργού Παιδείας τα Γυμνάσιο όλης της χώρας θα παραμείνουν κλειστά έως και την Παρασκευή 15 Μαΐου 2020 

 

 
   

Προσεχώς...  

Κανένα γεγονός
   

Τελευταία άρθρα  

   
© Γυμνάσιο Σκύδρας 2011-2012 τηλ:2381089354 - φαξ: 2381082343 - email: mail@1gym-skydr.pel.sch.gr