Επαναληπτικές Ασκήσεις Μαθημάτων (Νέο 21/05)

Επειδή η πλατφόρμα του eclass έχει συχνά προβλήματα με την σύνδεση και επειδή πολλοί/ες μαθητές/τριες δεν έχουν ολοκληρώσει την εγγραφή τους, σε αυτό το άρθρο θα βρίσκεται ασκήσεις μαθημάτων ώστε να έχουν πρόσβαση και αυτοί που δεν κωδικούς ΠΣΔ.

Καλλιτεχνικά Α και Β Γυμνασίου (Νέο 30/4): 1η Εργασία   2η Εργασία   3η Εργασία 

Νεοελληνική Γλώσσα για τα τμήματα Α2 και Α3 Επαναληπτικές Ασκήσεις (Νέο 21/5) 1η Ενότητα 2η Ενότητα 3η Ενότητα  4η Ενότητα 5η Ενότητα 1ο Φύλλο εργασίας

Νεοελληνική Γραμματεία για τα τμήματα Α4 και Α5 Νέο (21/5) 1ο Φύλλο Εργασίας

Πληροφορική για τα τμήματα Β1, Β2, Γ3 και Γ4 

Μαθηματικά: για το τμήμα Α4   για τα τμήματα Β2 και Β5   για τα τμήματα Γ2 και Γ3

Έγγραφή μαθητών/τριών στο ΠΣΔ

Έγγραφή μαθητών/τριών στο ΠΣΔ για την παρακολούθηση των εξ? αποστάσεως μαθημάτων

Από το υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται προς του Γονείς και κηδεμόνες ότι για την πρόσβαση των μαθητών στις υπηρεσίες του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου, οι οποίες παρέχονται με απολύτως ασφαλή τρόπο και σε ένα σαφώς ορισμένο πλαίσιο με πλήρη προστασία της ιδιωτικότητας των μαθητών, υλοποίησε μία νέα ευέλικτη διαδικασία παροχής λογαριασμών πρόσβασης (μαθητικούς λογαριασμούς) στους μαθητές και τις μαθήτριες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τη χρήση των υπηρεσιών του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου (ΠΣΔ).

Με τους μαθητικούς λογαριασμούς παρέχεται η πρόσβαση των μαθητών σε ένα σύνολο υπηρεσιών του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου, όπως η ηλεκτρονική αλληλογραφία, η τηλεκπαίδευση, τα ιστολόγια, οι κοινότητες αλλά και σε άλλες ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

 

1. Εγγραφή και δημιουργία μαθητικών λογαριασμών στο ΠΣΔ για τους μαθητές και μαθήτριες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Για όλους τους μαθητές/μαθήτριες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης λειτουργεί μία νέα αυτοματοποιημένη διαδικασία δημιουργίας μαθητικών λογαριασμών ΠΣΔ με ευθύνη του κηδεμόνα, η οποία υλοποιείται με τα παρακάτω βήματα:

  1. Η εγγραφή γίνεται από τον κηδεμόνα κάθε μαθητή/μαθήτριας μέσω της εφαρμογής εγγραφής που βρίσκεται στη διεύθυνση https://register.sch.gr/students/
  2. Για την εγγραφή απαιτείται από τον κηδεμόνα: (α) η χρήση ηλεκτρονικής συσκευής με πρόσβαση στο Διαδίκτυο και (β) να διαθέτει κινητό τηλέφωνο και προσωπική ηλεκτρονική διεύθυνση αλληλογραφίας (email).
  3. Η εφαρμογή εγγραφής αρχικά εμφανίζει εισαγωγική σελίδα, με χρήσιμες πληροφορίες για τον μαθητή και τον κηδεμόνα του.
  4. Ο κηδεμόνας εφόσον το επιθυμεί μπορεί να συνεχίσει με την εγγραφή με το κατάλληλο πλήκτρο που υπάρχει στο τέλος της σελίδας και το οποίο οδηγεί στη φόρμα εγγραφής.
  5. Στη φόρμα εγγραφής θα πρέπει:

           i.  Όλα τα πεδία να συμπληρωθούν ακριβώς όπως αναγράφονται σε έλεγχο προόδου του/της μαθητή/μαθήτριας που έχει λάβει πρόσφατα από το σχολείο.

           ii. Η συμπλήρωση όλων των πεδίων είναι υποχρεωτική.

           iii. Τα πεδία email κηδεμόνα και κινητό τηλέφωνο κηδεμόνα συμπληρώνονται με σκοπό την εύκολη ανάκτηση των στοιχείων του λογαριασμού (όνομα χρήστη και κωδικός πρόσβασης) από τον κάτοχό του.

  1. Αφού ο κηδεμόνας διαβάσει τους Όρους Χρήσης και τη Δήλωση Εχεμύθειας μπορεί να προχωρήσει στην υποβολή της φόρμας για τη δημιουργία του μαθητικού λογαριασμού.
  2. Η ορθότητα των στοιχείων μαθητή/μαθήτριας επιβεβαιώνεται από το σύστημα mySchool και δημιουργείται ο λογαριασμός.
  3. Με τη δημιουργία του λογαριασμού εμφανίζονται τα στοιχεία πρόσβασης, όνομα χρήστη (username), κωδικός πρόσβασης (password) και e-mail, τα οποία και πρέπει να διατηρήσει ο κηδεμόνας για την πρόσβαση του μαθητή στις υπηρεσίες του ΠΣΔ.
  4. Ταυτόχρονα, αποστέλλεται ηλεκτρονικό μήνυμα στην e-mail διεύθυνση του κηδεμόνα με το όνομα χρήστη και χρήσιμες οδηγίες για την ανάκτηση του κωδικού πρόσβασης σε περίπτωση που ξεχαστεί.
  5. Σε περίπτωση που δεν καταστεί δυνατή η επιβεβαίωση της ορθότητας των στοιχείων (βήμα 7) και η δημιουργία του λογαριασμού, ο κηδεμόνας μπορεί να επικοινωνήσει με το Γυμνάσιο Σκύδρας στα τηλέφωνα 2381089354 και 2381088896 ή στο email This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ώστε να διασταυρώσει την ορθότητα των στοιχείων του/της μαθητή/μαθήτριας. Εναλλακτικά, μπορεί να υποβάλει αίτημα υποστήριξης προς το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο από τη σχετική επιλογή που υπάρχει στην οθόνη της εφαρμογής. Επειδή το σύστημα των εγγραφών παρουσιάζει κάποιες δυσλειτουργίες και πολλοί γονείς και κηδεμόνες δεν μπόρεσαν με επιτυχία να ολοκληρώσουν την εγγραφή, μπορείτε να στείλετε ένα email στο Γυμνάσιο (στο This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ) αναφέροντας όνομα και επώνυμο κηδεμόνα, όνομα επώνυμο και τμήμα μαθητή/τριας και ότι συναινείτε η έκδοση κωδικών στο ΠΣΔ να γίνει από το Γυμνάσιο Σκύδρας

 

Για την προστασία της ιδιωτικότητας του μαθητή/μαθήτριας το όνομα χρήστη (username) που παράγεται δεν έχει σχέση με τα προσωπικά στοιχεία του μαθητή/μαθήτριας.

 

 

Δείτε και το σχετικό έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας πατώντας εδώ

 

Δήλωση email

Αγαπητέ Κηδεμόνα
Για την λειτουργία της εξ απόστασης εκπαίδευσης πρέπει να δηλωθεί στο Γυμνάσιο Σκύδρας μια έγκαιρη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να αποσταλούν οδηγίες και ενημερώσεις για την χρήση κάποιον εκπαιδευτικών εργαλείων. Μέσω της φόρμας αυτής μπορείτε εύκολα να γίνει η δήλωση για όσους κηδεμόνες δεν το έκαναν κατά την εγγραφή ή θέλουν να την τροποποιήσουν.

Συμπληρώστε την σχετική φόρμα εδώ

 

Εγγραφή σε μαθήματα

Έχουν δημιουργηθεί αρκετές ψηφιακές τάξης  στο eclass.sch.gr

Για να παρακολουθήσει τα μαθήματα ο μαθητής/τριες πρέπει:

Να κάνει οπωσδήποτε μία επιτυχή είσοδο στην πλατφόρμα πατώντας στο πράσινο πλαίσιο που γράφει είσοδος στην η-τάξη με λογαριασμό του Πανελλήνιου σχολικού δικτύου

Στην επόμενη φόρμα γράφει το όνομα χρήστη και τον κωδικό και πατάμε το πράσινο κουμπί Login

Τώρα πρέπει να δημιουργήσει το χαρτοφυλάκιο των μαθημάτων που θα παρακολουθήσει. Αυτό γίνεται με το να πατήσει πάνω δεξιά το πράσινο κουμπί Εγγραφή σε μάθημα

Στην επόμενη οθόνη ο μαθητής/τρια πρέπει να επιλέξει ΜΟΝΟ τα μαθήματα αφορούν το τμήμα του, από τους καθηγητές/τριες που του κάνουν μάθημα. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΡΤΗΜΕΝΑ Καθηγητές/τριες που δεν διδάσκουν των μαθητή/τρια ΔΕΝ γνωρίζουν ποιους μαθησιακούς στόχους πρέπει να καλύψει αυτή η εξ απόστασης διδασκαλία.

Αν το μάθημα είναι ανοικτό αμέσως θα γίνει η εγγραφή σε αυτό, αλλιώς θα πρέπει ο καθηγητής/τρια να τον εγγράψει μετά από αίτημα που θα υποβληθεί αυτοματοποιημένα

Με την σύνδεσή μας στην πλατφόρμα στο μενού αριστερά υπάρχει η επιλογή Βασικές Επιλογές και από εκεί στο εγχειρίδια έχω όλες τις οδηγίες για την χρήση της πλατφόρμας

Επίσης υπάρχει και η επιλογή συχνές ερωτήσεις οπού μπορούν να απαντηθούν πολλές ερωτήσεις

 

Είναι καλά να επισκέπτεστε τακτικά την ιστοσελίδα του Γυμνασίου Σκύδρας 1gym-skydr.pel.sch.gr και να παρακολουθείτε τις ανακοινώσεις

Κάποιοι καθηγητές/τριες θα αναρτούν ελεύθερο πληροφορικό υλικό και μέσω της ιστοσελίδας

Σας ευχαριστούμε
Γυμνάσιο Σκύδρας

 

Μήνυμα από ΕΔΕΑΥ Γυμν.Σκύδρας

Αγαπητοί όλοι,

Ο κόσμος όλος αντιμετωπίζει πλέον μία πρωτοφανή κρίση δημόσιας υγείας, η οποία ακούει στο όνομα Covid-19/ κορωνοϊός. Ο κορωνοϊός πέρασε από τη φάση της επιδημίας σε εκείνη της πανδημίας που σημαίνει πλέον ότι δεν αφορά σε μια συγκεκριμένη κοινότητα.

               Μία πανδημία, ξεκινά συνήθως απροσδόκητα και τις περισσότερες φορές είμαστε απροετοίμαστοι ως κοινωνίες και ως άτομα. Με σκοπό την αντιμετώπιση της παρούσας κρίσης, επιβλήθηκαν από τα περισσότερα κράτη καθολικά μέτρα που για τους περισσότερους από εμάς δεν είναι καθόλου εύκολο να συμβιβαστούμε με τη νέα κατάσταση. Όμως, κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός και κάθε προσωπικότητα έχει τις δικές της αντοχές. Ωστόσο, πρέπει να επιβιώσουμε σωματικά, αλλά παράλληλα να προφυλάξουμε και να ισορροπήσουμε  και την ψυχολογική μας κατάσταση.

               Ας μη λησμονούμε ότι  με την παρούσα κατάσταση, με την εξάπλωση και τον πολλαπλασιασμό του κορωνοϊού σε παγκόσμια κλίμακα, είναι αναμενόμενη η αύξηση στην αγωνία, στην ανησυχία και στο άγχος όλων εμάς που καλούμαστε να βιώσουμε τη νέα αυτή κατάσταση.

               Για το λόγο αυτό, ως ΕΔΕΑΥ παραμένουμε στη διάθεση όλων- των σχολείων, των συναδέλφων και των μαθητών μας. Για την καλύτερη επικοινωνία μας, παρά τα μέτρα που έλαβε το Υπουργείο Παιδείας, δημιουργήσαμε το παρόν e-mail στο οποίο μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας: edeaypellas@hotmail.com. Παραμένουμε στη διάθεση όλων και για προγραμματισμένες συναντήσεις μέσω skype. Παρακαλούμε μη διστάσετε να επικοινωνήσετε σε όλους το email μας. 

               Μπορεί να παραμένει ο καθένας στο σπίτι του, όμως είμαστε όλοι μαζί.

Θυμηθείτε να ΠΑΡΑΜΕΝΕΤΕ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΙ στα ΣΠΙΤΙΑ σας.  

Χρήσιμες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο και παρακάτω flipbook που δημιούργησε το ΕΝΕΕΓΥΛ Σκύδρας πατώντας εδώ

Μείνετε υγιείς!!


Με σεβασμό κι εκτίμηση,
Παπαδόπουλος Δημήτριος (Κοινωνικός Λειτουργός)
Αργυρίου Σταματία (Ψυχολόγος) 

 
   

Προσεχώς...  

Κανένα γεγονός
   

Τελευταία άρθρα  

   
© Γυμνάσιο Σκύδρας 2011-2012 τηλ:2381089354 - φαξ: 2381082343 - email: mail@1gym-skydr.pel.sch.gr