Υποβολή αιτήσεων για την εισαγωγή μαθητών/τριών στα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία

Οι γονείς και κηδεμόνες που ενδιαφέρονται τα παιδιά τους να εισαχθούν σε Πρότυπο ή Πειραματικό Σχολείο το σχολικό έτος 2020-2021 καλούνται να υποβάλουν αίτηση μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης gov.gr (στην διαδρομή Εκπαίδευση/Εγγραφή σε σχολείο/Εγγραφήσε Πρότυπο / Πειραματικό Σχολείο) από σήμερα, 12 Ιουνίου έως και 20 Ιουνίου 2020.
Διευκρινίζεται ότι οι γονείς και οι κηδεμόνες των μαθητών/-τριών μπορούν να υποβάλουν αίτηση μόνο σε ένα Πρότυπο Σχολείο και εναλλακτικά εάν το επιθυμούν και σε ένα Πειραματικό. Για τις διαθέσιμες θέσεις στα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία παρακαλούμε επισκεφτείτε την ιστοσελίδα αιτήσεων της Δ.Ε.Π.Π.Σ..
Επιπλέον οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/τριών με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που ενδιαφέρονται να εισαχθούν τα παιδιά τους σε Πρότυπο Σχολείο οφείλουν να προσκομίσουν στο σχολείο ή να αποστείλουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση (email) του σχολείου τα απαραίτητα δικαιολογητικά μέχρι 19 Ιουνίου 2020.


Α) Πρότυπα Σχολεία
Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, στις 29 Ιουνίου 2020 θα πραγματοποιηθεί η δοκιμασία (τεστ) δεξιοτήτων για την εισαγωγή μαθητών/τριών στην Α΄ τάξη των Προτύπων Γυμνασίων. Στις περιπτώσεις τις οποίες Πρότυπα Γυμνάσια συνδέονται με Πειραματικά Δημοτικά για το σχολικό έτος 2020-2021, θα καλυφθούν μόνον οι κενές θέσεις με τη δοκιμασία (τεστ) δεξιοτήτων Την ίδια ημέρα θα διεξαχθεί δοκιμασία (τεστ) δεξιοτήτων για την εισαγωγή μαθητών στην Α? τάξη των Προτύπων Λυκείων, μόνο για την κάλυψη κενών θέσεων.
Ο τόπος πραγματοποίησης της δοκιμασίας (τεστ) δεξιοτήτων και λοιπές οδηγίες θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα και τον πίνακα ανακοινώσεων του κάθε Πρότυπου Σχολείου.
Θα πρέπει να υπογραμμιστεί ότι δεν ορίζονται συγκεκριμένες σελίδες εξεταστέας ύλης στα σχολικά εγχειρίδια και σε ουδεμία περίπτωση δεν ελέγχονται γνώσεις οι οποίες προϋποθέτουν απομνημόνευση. Γι? αυτό, οι μαθητές/τριες δεν απαιτείται να μελετήσουν
συγκεκριμένη ύλη για να προετοιμαστούν για τη συμμετοχή τους στη εν λόγω δοκιμασία, αλλά αξιολογούνται οι γνώσεις και δεξιότητες που απέκτησαν κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους στο Δημοτικό ή το Γυμνάσιο, σχετικές με την Κατανόηση Κειμένων της Ελληνικής Γλώσσας και τα Μαθηματικά.
Ειδικότερα για την εισαγωγή στα Πρότυπα Γυμνάσια:
? Στο γνωστικό πεδίο της Κατανόησης Κειμένων Ελληνικής Γλώσσας ελέγχονται οι ικανότητες των μαθητών/τριών στην κατανόηση γραπτών κειμένων ποικίλων ειδών και περιεχομένου (λογοτεχνικά κείμενα, απλά άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών, πολυτροπικά κείμενα κ.λπ.) καθώς και στη χρήση βασικών γραμματικών και συντακτικών φαινομένων. 

? Στο γνωστικό πεδίο των Μαθηματικών ελέγχονται οι ικανότητες των μαθητών/τριών στην κατανόηση και στην επίλυση προβλημάτων κυρίως της καθημερινής ζωής αλλά και προβλημάτων με απλές αριθμητικές πράξεις. 

Ειδικότερα για την εισαγωγή στα Πρότυπα Λύκεια:
? Στο γνωστικό πεδίο της Κατανόησης Κειμένων Ελληνικής Γλώσσας εξετάζονται οι ικανότητες στην κατανόηση γραπτών κειμένων ποικίλων ειδών και περιεχομένου (λογοτεχνικά κείμενα, άρθρα από εφημερίδες και περιοδικά, επιστολές, απλά δοκίμια, πολυτροπικά κείμενα κ.λπ.), καθώς και στη χρήση βασικών γραμματικών και συντακτικών φαινομένων.
? Στο γνωστικό πεδίο των Μαθηματικών εξετάζονται οι ικανότητες των μαθητών/τριών στην κατανόηση και στην επίλυση προβλημάτων της καθημερινής ζωής αλλά και αριθμητικές, αλγεβρικές, γεωμετρικές, στατιστικές γνώσεις και δεξιότητες.
Για την καλύτερη ενημέρωση των μαθητών/τριών και των γονέων και κηδεμόνων, έχουν ανακοινωθεί ενδεικτικά θέματα στην ιστοσελίδα της Δ.Ε.Π.Π.Σ. και του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.


Β) Πειραματικά Σχολεία
Η εισαγωγή μαθητών/τριών στην εισαγωγική τάξη Πειραματικών Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων θα γίνει με κλήρωση στις 25 Ιουνίου 2020, στις 11 π.μ. Η κλήρωση θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά στο 2 ο Πρότυπο Γυμνάσιο Αθηνών (Τ. Φιλήμονος 36-38 & Τσόχα). Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν από την Δ.Ε.Π.Π.Σ. στην ιστοσελίδα της. Στα υφιστάμενα Πειραματικά Νηπιαγωγεία και Δημοτικά, Δημοτικά και Γυμνάσια καθώς και Γυμνάσια και Λύκεια τα οποία συνδέονται μεταξύ τους, οι απόφοιτοι του Πειραματικού Νηπιαγωγείου, του Δημοτικού και του Γυμνασίου θα προαχθούν στο συνδεδεμένο Πειραματικό Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο αντίστοιχα, χωρίς υποβολή αίτησης.

Δείτε και το σχετικό δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας στο οποίο έχει και τη αναλυτική λίστα των πρότυπων και πειραματικών σχολείων 

Αποτελέσματα Φοίτησης

Κατά την σημερινή συνεδρίαση ο Σύλλογος διδασκόντων/ουσών αποφάσισε  για τον χαρακτηρισμό της φοίτησης, ως έξης

Α) Μαθητές/τριες που επαναλαμβάνουν την τάξη λόγω απουσιών (Ανεπαρκής Φοίτηση)

Α' Τάξη

 

Α/Α Αριθμός μητρώου Αδικαιολόγητες απουσίες
1 1280 323
2 1422 407
3 1355 394

Β' Τάξη

 

Α/Α Αριθμός μητρώου Αδικαιολόγητες απουσίες
1 1357 435

Γ' Τάξη

 

Α/Α Αριθμός μητρώου Αδικαιολόγητες απουσίες
1 1103 318

Β) Η φοίτηση όλων των υπολοίπων μαθητών/τριων χαρακτηρίζεται Επαρκής και την Τρίτη 16/6 θα ανακοινωθούν τα  αποτελέσματα προαγωγής-απόλυσης.

 

Ενημέρωση γονέων/κηδεμόνων σχετικά με την ηλ. εφαρμογή e-eggrafes

Επιστολή από το Υπουργείο Παιδείας

"Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

Σας ενημερώνουμε ότι οι εγγραφές-ανανεώσεις εγγραφών-μετεγγραφές των μαθητών/τριών
στα Δημόσια Λύκεια, Α΄, Β΄, Γ΄ τάξη ημερησίου και Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξη εσπερινού, (ΓΕ.Λ./ΕΠΑ.Λ.)
για το σχολικό έτος 2020-21 θα πραγματοποιηθούν ηλεκτρονικά μέσω της εφαρμογής e-
εγγραφές. Προκειμένου να αποφευχθούν εγκαίρως τυχόν προβλήματα, σας επισημαίνουμε τα
ακόλουθα:
? Η είσοδος στην εφαρμογή e-εγγραφές γίνεται με κωδικούς ΓΓΠΣ (taxis). Ο κηδεμόνας που θα
υποβάλει ηλεκτρονικά την αίτηση με κωδικούς ΓΓΠΣ (taxis) θα πρέπει να είναι αυτός/ή που έχει
δηλωθεί ως κηδεμόνας στο σχολείο. Σε αντίθετη περίπτωση, παρακαλείστε: α. να προβείτε σε
όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να αποκτήσετε κωδικούς ΓΓΠΣ (taxis) ή β. να
πραγματοποιήσετε την αλλαγή στοιχείων του κηδεμόνα άμεσα, δηλώνοντας ως κηδεμόνα τον
γονέα/κηδεμόνα που διαθέτει κωδικούς ΓΓΠΣ (taxis). Η αλλαγή θα γίνει στο σχολείο όπου φοιτά
τώρα ο/η μαθητής/τρια, μετά από επικοινωνία με τη σχολική μονάδα.
? Η διεύθυνση κατοικίας βάσει της οποίας θα εγγραφεί-κατανεμηθεί ο μαθητής/τρια είναι αυτή η
οποία έχει δηλωθεί στο σχολείο και έχει καταχωριστεί στο πληροφοριακό σύστημα Myschool. Σε
περίπτωση που δεν κατοικείτε πλέον στην ίδια διεύθυνση, παρακαλείστε να επικοινωνήσετε
έγκαιρα με τη σχολική μονάδα όπου φοιτά τώρα ο/η μαθητής/τρια και να προσκομίσετε τα
σχετικά δικαιολογητικά που θα σας ζητήσουν, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η αλλαγή.
? Η ακριβής ημερομηνία γέννησης του/της μαθητή/τριας είναι αυτή η οποία έχει ήδη δηλωθεί στο
σχολείο και έχει καταχωριστεί στο πληροφοριακό σύστημα Myschool. Αν υπάρχει θέμα
διόρθωσης, παρακαλείστε να την πραγματοποιήσετε άμεσα στο σχολείο όπου φοιτά τώρα ο/η
μαθητής/τρια μετά από επικοινωνία με τη σχολική μονάδα η οποία θα σας ενημερώσει για τις
απαραίτητες διαδικασίες.
? Ο Αριθμός Μητρώου μαθητή/τριας αναγράφεται σε έγγραφα από το σχολείο, όπως η
βαθμολογία της τρέχουσας σχολικής χρονιάς. Σε περίπτωση που δεν έχετε κάποιο τέτοιο
έγγραφο στη διάθεσή σας μπορείτε να επικοινωνήσετε με το σχολείο να σας δώσουν τον
αριθμό.
? Η κατανομή των μαθητών/τριών της Α΄ τάξης σε Γενικά Λύκεια γίνεται σύμφωνα με τη
διεύθυνση κατοικίας τους από τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Κατά συνέπεια,
για οποιαδήποτε διευκρίνιση σχετικά με τη χωροταξική κατανομή μπορείτε να καλείτε στην
αρμόδια Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
? Επισημαίνεται ότι η εφαρμογή e-εγγραφές δεν διατηρεί αρχείο αιτήσεων προηγούμενων ετών.
Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, όλα τα στοιχεία που έχουν καταχωριστεί διαγράφονται.
Για τις λεπτομέρειες της διαδικασίας και της έναρξης λειτουργίας της εφαρμογής, θα ενημερωθείτε
με νεότερη εγκύκλιο.
Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας προκειμένου να πραγματοποιηθούν απρόσκοπτα οι
εγγραφές των μαθητών/τριών για το σχολικό έτος 2020-21."

Το Γυμνάσιο Σκύδρας σας ενημερώνει:


Στην παρούσα φάση ΔΕΝ έχει ανοίξει ακόμα το σύστημα.

Στα στοιχεία του σχολείου ως κηδεμόνας είναι καταχωρημένος το πρόσωπο που πέρυσι το καλοκαίρι έκανε την εγγραφή.

Αυτό το πρόσωπο πρέπει να έχει κωδικούς για την εφορία.

Επίσης ΑΝ στην εφορία (εκκαθαριστικό σημείωμα) τα στοιχεία σας είναι γραμμένα με λατινικά στοιχεία, πρέπει άμεσα να μας ενημερώσετε για να μην έχετε προβλήματα στην ηλεκτρονική εγγραφή

Για οποιαδήποτε πληροφορία, τηλεφωνήστε στο Γυμνάσιο Σκύδρας τηλ 2381089354 ή επικοινωνήστε στο  email This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Ενημερωτική Επιστολή προς Γονείς και Κηδεμόνες

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες

Την Δευτέρα 18 Μαϊου οι μαθητές και μαθήτριες όλων των Γυμνασίων της χώρας θα προσέλθουν στα σχολεία τους. Το Γυμνάσιο Σκύδρας έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον καθαρισμό του σχολείου και την διαρρύθμιση των αιθουσών και του προαύλιου χώρου, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Το προσωπικό καθαριότητας θα βρίσκεται στο σχολείο κατά την διάρκεια λειτουργίας του, φροντίζοντας για την συχνή καθαριότητα και την απολύμανση των χώρων.

Συστήνεται στους γονείς με στόχο την εύρρυθμη λειτουργία του σχολείου να δώσουν και αυτοί τις απαραίτητες οδηγίες στα παιδιά τους, πριν από την προσέλευσή τους. Ιδιαίτερη έμφαση πρέπει να δώσουν στην τήρηση των αποστάσεων (1,5 μ) και στο συχνό πλύσιμό των χεριών. Καθώς το κυλικείο του σχολείου θα παραμείνει κλειστό, συστήνεται οι μαθητές και οι μαθήτριες να παίρνουν από το σπίτι το φαγητό και το νερό τους για αυστηρά ατομική τους χρήση. Τονίζεται η αποφυγή ανταλλαγής αντικειμένων (φαγητό, μπουκάλι νερού, στυλό, βιβλίο?) ανάμεσα στους μαθητές/τριες,  οι οποίοι πρέπει να επιδείξουν υπομονή και υπακοή στους κανόνες του σχολείου. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δώσουν κατά την είσοδο και την έξοδό τους από το σχολείο, ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού. Μετά την λήξη του ημερήσιου προγράμματος πρέπει οι μαθητές και οι μαθήτριες να αναχωρούν άμεσα για το σπίτι τους και να μην συγχρωτίζονται σε πλατείες και πάρκα.

Επειδή οι θερμοκρασίες θα είναι ιδιαίτερα υψηλές για την εποχή, συστήνεται να έχουν ένα καπέλο μαζί τους.

Σας ενημερώνουμε επίσης ότι από τη Δευτέρα 18/5 δεν θα επιτρέπεται σε γονείς και κηδεμόνες να προσέρχονται στο σχολείο στις ώρες της λειτουργίας του, και οποιοδήποτε αίτημά τους πρέπει να υποβάλλεται είτε τηλεφωνικά στο 2381089354, είτε με email στο This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία

#Τηρούμε αποστάσεις

#Μένουμε Ασφαλείς

 

Επανέναρξη μαθημάτων Γυμνασίου Σκύδρας (Δείτε τα τμήματα)

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου παιδείας τα μαθήματα στα Γυμνάσιο όλης της χώρας θα αρχίσουν την Δευτέρα 18 Μαΐου 2020

Δείτε εδώ την σχετική παρουσίαση του υπουργείου παιδείας με το συνολικό σχέδιο επανέναρξης των σχολικών μονάδων

Μετά τις 11 Μαΐου θα σας ανακοινώσουμε από την Ιστοσελίδα του σχολείου τα τμήματα των μαθητών και την ημέρα που θα προσέρχονται στο σχολείο

Ο Χωρισμός των τμημάτων είναι ο εξής. Για λόγους προστασίας των προσωπικών δεδομένων ανακοινώνεται μόνο ο ΑΜ

Ενημερωτικό υλικό εν'όψη της επαναλειτουργίας του Σχολείο

Βασικές γνώσεις για όλους
Τι είναι το COVID 19 ? τα συμπτώματα της νόσου. Πως μεταδίδεται. Τι πρέπει να κάνω για να προστατεύσω τον εαυτό μου και τους άλλους. Τι πρέπει να κάνω όταν είμαι άρρωστος

Πως συμπεριφέρομαι μέσα στο σχολείο ? τι πρέπει να μην ξεχνάμε (check lists)
Οδηγίες για μαθητές

Πως συμπεριφέρομαι μέσα στο σχολείο ? τι πρέπει να μην ξεχνάμε (check lists)
Οδηγίες για γονείς/κηδεμόνες (παρακαλώ διαβάστε το μαζί με τους γονείς σας)

Αφίσα για τα σχολεία με τα μέτρα πρόληψης

Υγιεινή των χεριών
Πως πλένω τα χέρια μου

#Μένουμε ασφαλείς

Γυμνάσιο Σκύδρας

 

 
   

Προσεχώς...  

Κανένα γεγονός
   

Τελευταία άρθρα  

   
© Γυμνάσιο Σκύδρας 2011-2012 τηλ:2381089354 - φαξ: 2381082343 - email: mail@1gym-skydr.pel.sch.gr