Επίσκεψη στην Ιταλία

COMENIUS PROJECT

Meeting in Italy28th- 31th May 2012

Πραγματοποιήθηκε από 26 έως 31 Μαΐου η τρίτη εκπαιδευτική επίσκεψη στο Loreto Aprutino της Ιταλίας του γυμνασίου Σκύδρας, στο πλαίσιο του προγράμματος comenius που υλοποιεί  για την διετία 2011-2013. Η συνάντηση αυτή ήταν η απολογιστική του πρώτου έτους εφαρμογής του προγράμματος «I am a child, a safe world is my human right ? Είμαι παιδί, ένας ασφαλής κόσμος είναι ανθρώπινο δικαίωμά μου». Στην Ιταλία είχαμε την ευκαιρία να συναντηθούμε μαθητές και καθηγητές και από τις εννέα χώρες που μετέχουν στο πρόγραμμα (Ιταλία, Ελλάδα, Τουρκία, Ουγγαρία, Ρουμανία, Αγγλία, Σλοβενία, Βουλγαρία, Πορτογαλία). Το Γυμνάσιο Σκύδρας εκπροσωπήθηκε στην συνάντηση από τρεις εκπαιδευτικούς της παιδαγωγικής ομάδας του προγράμματος τους Καραβίτη Σταύρο, Σταυριανίδου Γεωργία και Παντζαρτζίδη Παναγιώτη και από τέσσερις  μαθητές/τριες τους Διαμαντίδη Θεόδωρο, Τζαφέρι Ραλφ, Τσιτάλη Σοφία και Φράγκου Μαρίνα.

Η αντιπροσωπία του γυμνασίου μας είχε την ευκαιρία πριν την έναρξη του προγράμματος να παραμείνει δύο μέρες στην Ρώμη και να γνωρίσει από κοντά σημαντικά μνημεία της πόλης (Κολοσσαίο, Πάνθεον, Φοντάνα ντι Τρέβι,  Πιάτσα Πόπολο, Πιάτσα Ναβόνα)  αλλά και να επισκεφτεί το μουσείο του Βατικανού με τα πολύ σημαντικά εκθέματά του καθώς και την πλατεία του ναού του Αγίου Πέτρου.

Την Δευτέρα 28 Μαΐου μεταβήκαμε από τη Ρώμη στο Loreto Aprutino. Μετά την τακτοποίηση στο ξενοδοχείο επισκεφτήκαμε την ομώνυμη πόλη και λάβαμε μέρος στην ιδιαίτερη τοπική εορτή με επισκέπτες από όλη την Ιταλία.

Την Τρίτη 29 Μαΐου έγινε η επίσημη υποδοχή όλων των αντιπροσωπιών στο σχολείο της πόλης του Loreto Aprutino. Οι ομάδες γνωριστήκαμε μεταξύ μας και ήρθαμε σε επαφή με τον τρόπο λειτουργίας των σχολείων στην Ιταλία. Το μεσημέρι επισκεφτήκαμε τον εθνικό δρυμό του Gran Sasso-Laga όπου μπορέσαμε να απολαύσουμε την Ιταλική φύση. Κατά την επιστροφή επισκεφτήκαμε τον παραδοσιακό οικισμό του Santo Stefano di Sessanio και η αρχιτεκτονική του  μας μετέφερε στον 18ου και 19ου αιώνα.

Την Τετάρτη 30 Μαΐου οι μαθητές εργάστηκαν σε ομάδες,  ζωγράφισαν σε μπλούζες τον τίτλο του προγράμματος ενώ οι εκπαιδευτικοί συζήτησαν για την πορεία του πρώτου χρόνου του προγράμματος. Το απόγευμα περιελάμβανε μια μικρή βόλτα στην πόλη του Loreto και επίσκεψη στο μουσείο κεραμικών. Στην συνέχεια όλοι μαζί πραγματοποιήσαμε μια μικρή εκδρομή στην κοντινή πόλη της Πεσκάρας.

Την Πέμπτη 31 Μαΐου τελευταία ημέρα του προγράμματος οι μαθητές εργάστηκαν και ετοίμασαν μια έκθεση ζωγραφικής με ζωγραφιές που έφεραν από την χώρα τους με θεματικές ενότητες του προγράμματος, ενώ οι εκπαιδευτικοί διαμόρφωσαν την πορεία του προγράμματος  για το επόμενο σχολικό έτος. Το μεσημέρι σε μια όμορφη τελετή στο γυμναστήριο του σχολείου, ο δήμαρχος της πόλης απένειμε τα αναμνηστικά διπλώματα στις αποστολές κηρύσσοντας και την λήξη του προγράμματος. Το απόγευμα τις ίδιας μέρας όλες οι αποστολές παραβρέθηκαν στην ετήσια γιορτή για την λήξη του σχολικού έτους που διοργάνωσε το δημοτικό σχολείο του Lοreto στο πολιτιστικό τους κέντρο. Η ημέρα ολοκληρώθηκε με το αποχαιρετιστήριο  δείπνο σε μια όμορφη παραδοσιακή ιταλική πιτσαρία όπου όλες οι αποστολές είχαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν να χαλαρώσουν και να ανανεώσουν το ραντεβού τους για την επόμενη συνάντηση τον Οκτώβριο στο Ντέμπρετσεν της Ουγγαρίας

Υποσχόμαστε ότι θα επανέλθουμε με νεότερα

italy01
italy02
italy03
italy04
italy05
italy06
italy07
italy08
italy09
italy10
italy11
italy12
italy13
01/13 
start stop bwd fwd

Επίσκεψη στο Σχολείο του Coundon City

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Επίσκεψη, από τις 3 έως 9 Μαρτίου,  στο σχολείο του Coundon City, στην Αγγλία, θα πραγματοποιήσει ομάδα τριών μαθητών και δύο εκπαιδευτικών στα πλαίσια του προγράμματος Comenius.

Κατεβάστε την παρουσίαση του γυμνασίου μας (αρχείο zip)

 
   

Τελευταία άρθρα  

   
© Γυμνάσιο Σκύδρας 2011-2012 τηλ:2381089354 - φαξ: 2381082343 - email: mail@1gym-skydr.pel.sch.gr