ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ & ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ

Αγαπητοί Κύριοι και Κυρίες,

Από σήμερα το πρωί το σχολείο μας τελεί σε κατάληψη από μικρή ομάδα μαθητών του και εξωσχολικών.

Διευκρινίζεται ότι οι καταληψίες μαθητές δεν είναι  εκπρόσωποι των συμμαθητών τους –αναμένεται να εκλεγούν τα πενταμελή συμβούλια τμημάτων και το δεκαπενταμελές συμβούλιο του Σχολείου μας, το αμέσως επόμενο διάστημα σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο-.

Οι ενέργειες της Διεύθυνσης του Σχολείου μας ξεκίνησαν από χθες το βράδυ. Συγκεκριμένα,

Η Διεύθυνση ενημερώθηκε χθες ότι γίνεται κίνηση κατάληψης του Γυμνασίου από μικρή ομάδα νεαρών ατόμων. Έφτασε στον χώρο η Διευθύντρια του σχολείου και ο κος Καραβίτης, Υποδιευθυντής. Συζήτησαν με τους παρόντες μαθητές -μεταξύ τους υπήρχαν εξωσχολικά άτομα, στα οποία δεν δόθηκε ο λόγος -. Τόνισαν οι εκπρόσωποι της Διεύθυνσης στη μαθητική  ομάδα ότι θα πρέπει να επιστρέψουν στα σπίτια τους και δεν θα έπρεπε να προβούν σε καμία ενέργεια έως ότου  να πραγματοποιηθούν οι προβλεπόμενες από τον νόμο αρχαιρεσίες προς ανάδειξη των εκπροσώπων των μαθητών. Στη συνέχεια, μετά την ολοκλήρωση των μαθητικών εκλογών αναμενόταν να γίνει συνάντηση και διαβούλευση των μαθητικών οργάνων με τον Σύλλογο Διδασκόντων. Προς στιγμή οι μαθητές έδειξαν να πείθονται και αποχώρησαν.

Σήμερα, λίγο μετά τις 6:00 το πρωί, η χθεσινή μαθητική ομάδα πήρε την πρωτοβουλία και παράνομα προχώρησε σε κατάληψη του Σχολείου, δίχως να έχει τη συναίνεση των λοιπών συμμαθητών. Δυστυχώς την ώρα έναρξης των μαθημάτων, σε αποκορύφωμα των ενεργειών της, έκανε  χρήση καπνογόνων, κροτίδων, λεκτικής  βίας και ύβρεων απέναντι όλων. Έντονη ήταν η παρουσία ομάδας εξωσχολικών, οι οποίοι περνούσαν από το πεζοδρόμιο στον αύλειο σχολικό χώρο  συνεχώς και σε συνεννόηση με συγκεκριμένους μαθητές.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που έπρεπε να αντιμετωπιστεί  ήταν η ασφάλεια των  360 μαθητών που παρεμποδίζονταν να παρακολουθήσουν μάθημα. Βρίσκονταν από τις δύο μεριές του δρόμου, τον οποίο διέσχιζαν συνεχώς με πρόβλημα να τραυματιστούν από τα διερχόμενα αυτοκίνητα. Εξαιτίας αυτού, η  Διεύθυνση του Σχολείου προσπάθησε  από νωρίς το πρωί να επικοινωνήσει α)με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου και τη Δημοτική αρχή με σκοπό να  τους ενημερώσει σχετικά,  β)με τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Σκύδρας και το 112 προκειμένου να συντονιστεί η κυκλοφορία μπροστά στο σχολείο. Δυστυχώς δεν υπήρξε άμεση ανταπόκριση, γι’ αυτό και ζητήθηκε η αρωγή της Εισαγγελίας αναφορικά με την ασφαλή παραμονή των μαθητών έξω από το Γυμνάσιο. 

Η ενημέρωση των αρμόδιων συνεχίστηκε, τόσο της  ΔΔΕ Πέλλας, όσο και του  Παιδαγωγικά Υπεύθυνου Συντονιστή Εκπαίδευσης. Προηγουμένως  στάλθηκαν τηλεφωνικά και ηλεκτρονικά μηνύματα σε σας τους Γονείς και Κηδεμόνες για να επιστρέψουν τα παιδιά στα σπίτια τους και προγραμματίστηκαν για αύριο τα μαθήματα να γίνουν διαδικτυακά.

Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες, ζητούμε την ψυχραιμία και  αρωγή όλων σας, προκειμένου η σχολική μας κοινότητα να δεχτεί,  ακόμη και μέσα από αυτήν την εμπειρία, μαθήματα δημοκρατίας και σεβασμού δομών, νόμων και της άποψης της πλειοψηφίας. Η εφηβεία δεν είναι πάντοτε ο καλύτερος σύμβουλος για να ληφθούν νηφάλιες αποφάσεις.

Η Διεύθυνση του Γυμνασίου Σκύδρας ευχαριστεί θερμά τον Σύλλογο Διδασκόντων για τη διακριτική και συγχρόνως απαραίτητη επιτήρηση των μαθητών μας στη διάρκεια του πρωινού.

Παραμένουμε πάντα στη διάθεση τη δική σας και των παιδιών  για συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων με τρόπο δημοκρατικό, στο πλαίσιο αμοιβαίου σεβασμού.

Η Διευθύντρια

Σοφία Θεοδωρίδου

   

Προσεχώς...  

Κανένα γεγονός
   

Τελευταία άρθρα  

   
© Γυμνάσιο Σκύδρας 2011-2012 τηλ:2381089354 - φαξ: 2381082343 - email: mail@1gym-skydr.pel.sch.gr