Ενημέρωση για την Έναρξη του Σχολικού έτους 2021-22 και τον καθιερωμένο Αγιασμό

Αγαπητοί Μαθητές του Γυμνασίου Σκύδρας, Γονείς και Κηδεμόνες,

Από τη Διεύθυνση του Γυμνασίου Σκύδρας με ιδιαίτερη χαρά σας ανακοινώνεται η έναρξη της εκπαιδευτικής λειτουργίας του Σχολείου μας τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021, με τον καθιερωμένο Αγιασμό. Ως ώρα προσέλευσης  όλων των μαθητών ορίζεται η 8:45 πμ και ως  εξής, προς αποφυγή συγχρωτισμού:

  • Οι μαθητές/τριες της Γ τάξης προσέρχονται στον κεντρικό εσωτερικό αύλειο χώρο του σχολείου.
  • Οι μαθητές/τριες της Β τάξης  προσέρχονται στον εξωτερικό αύλειο χώρο του σχολείου.
  • Οι μαθητές/τριες της Α τάξης  προσέρχονται στον εσωτερικό αύλειο χώρο που γειτνιάζει με την τρίτη πτέρυγα του σχολείου.

Ο Αγιασμός θα πραγματοποιηθεί στις 9:30πμ., στον κεντρικό εσωτερικό αύλειο χώρο του  Σχολείου, με συμμετοχή εκπροσώπων  των εκπαιδευτικών, το Δεκαπενταμελές Μαθητικό Συμβούλιο  και το Διοικητικό Συμβούλιο Γονέων και Κηδεμόνων. Στη συνέχεια ο ιερέας θα επισκεφθεί όλες τις αίθουσες της σχολικής μας μονάδας, όπου θα παρευρίσκονται οι λοιποί μαθητές/τριες και οι εκπαιδευτικοί. Στους μαθητές θα δοθούν βιβλία και το πρόγραμμα της επόμενης ημέρας.

Παρακαλούνται  οι Μαθητές, και τα Μέλη του ΔΣ Γονέων  και Κηδεμόνων,

- να προσέλθουν στον  σχολικό χώρο ακολουθώντας το παραπάνω ωρολόγιο πρόγραμμα, τηρώντας αυστηρά τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας για τον covid-19 (μάσκα, αποστάσεις).  Συγκεκριμένα,

- να φορούν την απαραίτητη προστατευτική μάσκα καθ’ όλη τη διάρκεια  παρουσίας τους  στο Σχολείο, εντός κι εκτός αιθουσών

- να τηρούν την επιβεβλημένη μεταξύ τους απόσταση του 1,50 μέτρου

 

Επίσης η Διεύθυνση του Γυμνασίου Σκύδρας υπενθυμίζει με έμφαση τα ακόλουθα:

  • Mαθητές μας που τελούν σε κατ’ οίκον περιορισμό, λόγω covid-19, οφείλουν να παραμένουν απομονωμένοι στο σπίτι τους, με ευθύνη των γονέων τους. Αυτή είναι η υπεύθυνη στάση την οποία αναμένουμε από τους μαθητές μας και τους οικείους τους. Η σχολική μας κοινότητα τους περιβάλει με εμπιστοσύνη.
  • Στην περίπτωση που εσείς Γονείς και Κηδεμόνες, τα παιδιά σας ή και άλλο μέλος της οικογένειάς σας χαρακτηριστεί ως επιβεβαιωμένο ή και μη επιβεβαιωμένο κρούσμα Κορονοϊού, οφείλετε να αυτοπεριοριστείτε κατ΄οίκον, ενημερώνοντας μεταξύ άλλων και τη Διεύθυνση του Σχολείου μας.
  • Στην παραμικρή ένδειξη συμπτωμάτων της νόσου covid-19 σε σας, στα παιδιά σας και στα λοιπά μέλη της οικογένειάς σας, να απευθύνεστε πρώτα στον οικογενειακό σας γιατρό και στη συνέχεια, με τη σύμφωνη γνώμη του, να στέλνετε τα παιδιά σας στο σχολείο μας.
  • Παραμένουμε πάντα στη διάθεσή σας για τηλεφωνική ενημέρωση και περαιτέρω διευκρινήσεις.
  • Σε αυτόν τον «πόλεμο» δεν είσαστε μόνοι σας, είμαστε όλοι μαζί!

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την έως σήμερα μεταξύ μας συνεργασία.

Υπογραμμίζουμε για μια ακόμη φορά ότι με καλή διάθεση και υπομονή θα ξεπεράσουμε μαζί τις όποιες δυσκολίες προκάλεσε κι εξακολουθεί  να προκαλεί  η πανδημία του Κορονοϊού στη Σχολική μας Κοινότητα.

Καλή Σχολική Χρονιά σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και τις οικογένειές τους!

Φιλικά

Για τη Διεύθυνση του Γυμνασίου Σκύδρας,

Η Διευθύντρια

Σοφία Ε. Θεοδωρίδου

   
© Γυμνάσιο Σκύδρας 2011-2012 τηλ:2381089354 - φαξ: 2381082343 - email: mail@1gym-skydr.pel.sch.gr