Ένα Σχολείο Σταχτοπούτα. Γυμνάσιο Σκύδρας...

Αγαπημένοι μας μαθητές, Γονείς και Κηδεμόνες του Γυμνασίου Σκύδρας,

Ένα Σχολείο Σταχτοπούτα. Γυμνάσιο Σκύδρας...
...στα Education Leaders Awards

Στη διάρκεια αυτής της χρονιάς η σχολική κοινότητα του Γυμνασίου Σκύδρας, καβάλα στα όνειρά της, ξεπέρασε πολλές φορές τον εαυτό της και τα δεδομένα της. Από την ακριτική και βαριά "χτυπημένη" από τον κορονοϊό Σκύδρα, σαν την Σταχτοπούτα βρήκε το κουράγιο, τη δύναμη και μέσα από την εφευρετικότητα και τη φαντασία προχώρησε. Φόρεσε τα γυάλινα γοβάκια της και έτρεξε να λάβει μέρος σε χορούς που έγιναν μέσα σε "παλάτια" αναζητώντας τον δικό της πρίγκιπα. Ναι, παλάτι ήταν για τους μαθητές του η "Η βραδιά του Εξερευνητή" του Μετσόβιου Πολυτεχνείου και το φετινό διεθνές Μαθητικό Συνέδριο του Κολλεγίου Αθηνών. "Παλάτια" επίσης ήταν οι συνεργασίες του με το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Ίδρυμα «Σίλβια Ιωάννου». «Πρίγκιπας» σε όλα αυτά και ζητούμενο ήταν να γνωρίσουν οι μαθητές τον εαυτό τους (αυτογνωσία) και τους Άλλους (ενσυναίσθηση).
Κάπως έτσι, σαν σε παραμύθι, οραματίστηκαν και βίωσαν τη σχολική ζωή τους οι εκπαιδευτικοί και μαθητές του Σχολείου μας, καθώς δυσκολίες και εμπόδια (τηλεκπαίδευση, απομόνωση, οικονομική και κοινωνική ανασφάλεια κ.ά.) μετατράπηκαν σε εφαλτήριο για ανακάλυψη νέων οδών επικοινωνίας με τον εαυτό τους και τους γύρω τους. Ο κύριος στόχος τελικά επιτεύχθηκε, ανεξάρτητα από τις τρέχουσες συνθήκες και πραγματικότητα. Και όλα αυτά πραγματοποιήθηκαν απολαμβάνοντας η σχολική κοινότητα το δικαίωμα της χαράς κατά τη μαθησιακή διαδικασία. Εντέλει το Γυμνάσιο Σκύδρας βρήκε και το γοβάκι του και τον Πρίγκιπα!
Στο πλαίσιο του μοναδικού στην Ελλάδα διαγωνισμού που αξιολογεί το εκπαιδευτικό έργο, του EDUCATION LEADERS AWARDS, η Σκύδρα άφησε το δικό της «αποτύπωμα»
Το Γυμνάσιο Σκύδρας συμμετείχε σε τρεις διαγωνιστικές κατηγορίες και βραβεύτηκε σε δύο από αυτές.
Συγκεκριμένα, στην κατηγορία ΟΡΙΖΟΝΤΙΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ, πρώτο μεταξύ εκατοντάδων υποψηφίων σχολικών μονάδων της χώρας (ιδιωτικών και δημόσιων), κατέλαβε εντέλει την Τρίτη θέση στη συνολική κατάταξη, αμέσως μετά το Ίδρυμα Λαμπράκη και την Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Τίτλος της υποψηφιότητας ήταν «Ένα σχολείο Σταχτοπούτα. Γυμνάσιο Σκύδρας».
Επίσης ως δεύτερο μεταξύ εκατοντάδων υποψηφίων σχολικών μονάδων της χώρας, ακολουθώντας το επώνυμο ιδιωτικό σχολείο «Ελληνογερμανική Αγωγή», κατέλαβε τελικά την Τρίτη θέση στη συνολική κατάταξη στην κατηγορία ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ. Τίτλος της υποψηφιότητας του γυμνασίου Σκύδρας ήταν «Zoom-e».
Το Γυμνάσιο Σκύδρας (ΓΣ) μέσα από τον Διαγωνισμό μοιράστηκε τη βίωση ξεχωριστών καταστάσεων μιας μοναδικής σχολικής χρονιάς γεμάτης μαθησιακές προκλήσεις, εκπλήξεις και ανατροπές στην καθημερινότητα του, πρωτοβουλίες για εξόδους από τα αδιέξοδα, που δημιούργησε ο covid-19.
Τα τεκμήρια των υποψηφιοτήτων του σχολείου, με τη μορφή καταγραφής του έργου του, βρίσκονται αναρτημένα στον ειδικά για τον Διαγωνισμό ιστότοπο https://gymskydrasawards.blogspot.com/
Ευχαριστίες για την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας και στον Δήμο Σκύδρας!!!

   

Προσεχώς...  

Κανένα γεγονός
   

Τελευταία άρθρα  

   
© Γυμνάσιο Σκύδρας 2011-2012 τηλ:2381089354 - φαξ: 2381082343 - email: mail@1gym-skydr.pel.sch.gr