Ενημερωτικό Σημείωμα, 20-11-2020

Αγαπητοί Μαθητές, Γονείς και Κηδεμόνες του Γυμνασίου Σκύδρας,

Ένα φωτεινό φθινοπωριάτικο Σαββατοκύριακο μας περιμένει σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις.  Έχοντας την τύχη να ζούμε σχεδόν μέσα στη Φύση, σας παρακινούμε να περπατήσετε και να αθληθείτε κοντά της, οικογενειακά,  -τηρώντας πάντα τις οδηγίες του ΕΟΔΥ-.

Παράλληλα θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για  τα ακόλουθα:

Στις διαπιστώσεις και σχόλια για τα προβλήματα που διαχειριστήκαμε στη διάρκεια της τρέχουσας μαθησιακής εβδομάδας περιλαμβάνονται α) η άμβλυνση στα λειτουργικά προβλήματα του webex, δίχως δυστυχώς να εξαλειφθούν, β) η παντελής έλλειψη δυνατότητας από λίγους  μαθητές μας να έχουν πρόσβαση στο webex λόγω ασθενούς σήματος διαδικτύου στην περιοχή τους, αλλά και εξαιτίας αδυναμίας κατοχής ηλεκτρονικού εξοπλισμού, γ) η μέχρι σήμερα αδυναμία προμήθειας, μέσω Δήμου, ηλεκτρονικού εξοπλισμού προς δανεισμό στους μαθητές, λόγω ελλείψεων αυτού του είδους εξοπλισμού στην αγορά.

Πάντα μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα, γι αυτό έχουμε να σας προτείνουμε ενδιαφέρουσες ασχολίες που με τις οποίες μπορείτε να εμπλουτίσετε τις επόμενες ημέρες σας. Δηλαδή,  

α) την παρακολούθηση της 17ης Διαδικτυακής Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης (ΔΕΒΘ), που πραγματοποιείται από 19 έως 29 Νοεμβρίου 2020. Το πρόγραμμα εκδηλώσεων της ΔΕΒΘ μεταδίδεται διαδικτυακά από την ιστοσελίδα www.thessalonikibookfair.gr. Συμμετέχουν 53 συγγραφείς και 26 εικονογράφοι. Συνολικά στη διάρκεια της Έκθεσης θα πραγματοποιηθούν 57 εκδηλώσεις για παιδιά, εφήβους και εκπαιδευτικούς,

β) την παρακολούθηση της Βραδιάς του Ερευνητή που έχει  στόχο την εξοικείωση του κοινού με τον υπέροχο κόσμο της έρευνας.  Το 2019 έγινε σε 27 ευρωπαϊκές χώρες και σε 433 πόλεις, συμμετείχαν 36.000 ερευνητές και 1.600.000 επισκέπτες, ειδικά δε  το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο καλωσόρισε πάνω από 12.000 επισκέπτες και συμμετείχαν πάνω από 600 ερευνητές. Η φετινή Βραδιά θα πραγματοποιηθεί με μετάδοση livestreaming (επίσημο κανάλι www.youtube/ntuaren ) από το πρωί της 27ης  Νοεμβρίου έως αργά το απόγευμα, σε ζωντανή μετάδοση της εναρκτήριας εκδήλωσης και ακολούθως ενιαίας ταινίας με τα επιτεύγματα των ερευνητικών ομάδων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Πανεπιστημίων, Ερευνητικών Κέντρων και άλλων φορέων έρευνας και εκπαίδευσης μέσω σύντομων video, κατηγοριοποιημένων σε θεματικές ενότητες. Ακολούθως θα δοθεί η δυνατότητα πρόσβασης στην ιστοσελίδα της Βραδιάς (www.ntua.gr/ntuaren ), όπου θα έχουν αναρτηθεί όλα τα video ανά φορέα προέλευσης, για να είναι δυνατή η πρόσβαση από το ευρύ κοινό, για ικανό χρονικό διάστημα μετά την ημερομηνία της Βραδιάς.

Σας ευχόμαστε καλή πλοήγηση και συναρπαστικά «ταξίδια» του νου!

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ

   

Προσεχώς...  

Κανένα γεγονός
   

Τελευταία άρθρα  

   
© Γυμνάσιο Σκύδρας 2011-2012 τηλ:2381089354 - φαξ: 2381082343 - email: mail@1gym-skydr.pel.sch.gr