ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ, 8-11-2020

Αγαπητοί Μαθητές του Γυμνασίου Σκύδρας, Γονείς και Κηδεμόνες,

 

Στις προκλήσεις των καιρών το Σχολείο μας δηλώνει δυναμικά το παρόν του στο πλαίσιο των οδηγιών της πολιτείας. Προχωρούμε επομένως με συντεταγμένο τρόπο και με προγραμματισμό σε καθολική παροχή μαθημάτων μέσω τηλεκπαίδευσης με βάση τη με αρ. πρωτ. 151977/ΓΔ4/7-11-2020 εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ. Ειδικότερα και μετά από σχετική σύσταση του ΥΠΑΙΘ, κάθε διδακτική ώρα θα έχει διάρκεια 40 λεπτά και θα μεσολαβεί 10λεπτο διάλειμμα μεταξύ των μαθημάτων. Η συμμετοχή και παρακολούθηση των μαθημάτων με Σύγχρονη από Απόσταση Εκπαίδευση, είναι υποχρεωτική.

 

Ήδη, από τις προηγούμενες ημέρες έχουμε καταγράψει τις δυνατότητες και τα μέσα που έχει στη διάθεσή του κάθε μαθητής μας για να συμμετάσχει στην από Απόσταση Εκπαίδευση. Μετά από επικοινωνία και σχετικό αίτημά μας, έχουμε τη διαβεβαίωση της Δημοτικής Αρχής του τόπου μας για την άμεση παροχή τεχνολογικών μέσων στο Σχολείο μας, προκειμένου να εξυπηρετηθούν με δανεισμό τους οι ελάχιστες περιπτώσεις μαθητών που δήλωσαν αδυναμία να εξοπλιστούν από ίδιους πόρους.  Επίσης την περασμένη Παρασκευή διερευνήθηκε η γνώση των μαθητών μας αναφορικά με τους ατομικούς κωδικούς εισόδου τους στις ηλεκτρονικές τάξεις του ΥΠΑΙΘ. Για τις περιπτώσεις που διαπιστώθηκε απώλεια αυτών των κωδικών, προχωρήσαμε σε έκδοση νέων.

Στην ιστοσελίδα του Γυμνασίου Σκύδρας φιλοξενείται το ωρολόγιο πρόγραμμα και το αυριανό (9-11-2020) επικαιροποιημένο πρόγραμμα μαθημάτων, συνοδεία των υπερσυνδέσμων εισόδου κάθε μαθητή στο μάθημά του.

Παρακαλούνται  οι Μαθητές,

- να προσέρχονται στο μάθημα έγκαιρα ακολουθώντας το ωρολόγιο πρόγραμμα,

- για την πρόσβαση στην πλατφόρμα  να χρησιμοποιούν εξοπλισμό (ηλεκτρονικό

υπολογιστή, ταμπλέτα, κινητό, ή και σταθερό τηλέφωνο),

-να συμμετέχουν συνεργατικά κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των μαθημάτων, δηλαδή, να ανταποκρίνονται σε ότι τους  ανατίθεται από τους εκπαιδευτικούς τους (π.χ. να απαντήσουν σε ερωτήσεις, να επιβεβαιώσουν την παρουσία τους, να ζητήσουν τον λόγο, να σχολιάσουν ή και να σημειώσουν στο chat ), ώστε να εξασφαλίζεται κατά το δυνατόν η ενεργός συμμετοχή τους στη Σύγχρονη από  Απόσταση Εκπαίδευση,

- σε περίπτωση αδυναμίας σύνδεσης του εκπαιδευτικού τους στον συγκεκριμένο για το μάθημα υπερσύνδεσμο, να ανατρέχουν στο email τους για να ενημερώνονται σχετικά για ό, τι ακολουθήσει.

 

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη μεταξύ μας συνεργασία.

Υπογραμμίζουμε για μια ακόμη φορά ότι με καλή διάθεση και υπομονή θα ξεπεράσουμε μαζί τις όποιες δυσκολίες προκάλεσε κι εξακολουθεί  να προκαλεί  η πανδημία του Κορονοϊού στη Σχολική μας Κοινότητα.
Φιλικά,


Η Διευθύντρια του Γυμνασίου Σκύδρας
Σοφία Ε. Θεοδωρίδου

   

Προσεχώς...  

Κανένα γεγονός
   

Τελευταία άρθρα  

   
© Γυμνάσιο Σκύδρας 2011-2012 τηλ:2381089354 - φαξ: 2381082343 - email: mail@1gym-skydr.pel.sch.gr