Ενημερωτικό Σημείωμα 26-10-2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 27-10-2020

Εκδηλώσεις του Γυμνασίου Σκύδρας για τη Γιορτή της Σημαίας και την επέτειο της Εθνικής Γιορτής της 28ης Οκτωβρίου

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Εθνικής Γιορτής της 28ης Οκτωβρίου και της Γιορτής της Σημαίας στο Γυμνάσιο Σκύδρας,

Οι μαθητές προσήλθαν στο Σχολείο κι έλαβαν μέρος στις εορταστικές εκδηλώσεις ανά Τμήμα χωριστά. Μετά την ολοκλήρωση  του επετειακού εορτασμού, απονεμήθηκαν συνολικά 120  αριστεία- βραβεία- έπαινοι προσωπικής βελτίωσης και ειδικοί έπαινοι σε μαθητές/τριες που διακρίθηκαν κατά το  σχολικό έτος 2019-20.

Παρουσία της Γ΄ Τάξης του Γυμνασίου, παραδόθηκε η Σημαία στους Σημαιοφόρους και Παραστάτες από τη Διευθύντρια της Σχολικής Μονάδας με τα ακόλουθα, μεταξύ άλλων, λόγια: «Σήμερα, μπροστά στην ελληνική Σημαία, το σύμβολο της Πατρίδας μας,  όλοι μαζί στεκόμαστε σε ένα ορόσημο του χρόνου, σε ένα σταυροδρόμι,  όπου ανταμώνουν το παρόν, με το παρελθόν και το μέλλον. Ατενίζοντάς την ξεπροβάλουν ο σταυρός, ως σύμβολο θυσίας του ενός για τους άλλους, το μπλε και άσπρο της θάλασσας που αποτελεί το σώμα της Ελλάδας ?Αιγαίο, Ιόνιο και Κρητικό πέλαγος- και του ουρανού ως όριο για το όραμα του Έλληνα. Και τέλος  η Σημαία μας συμβολίζει και διαλαλεί   με τις εννιά γραμμές της τις  ισάριθμες συλλαβές της φράσης-φρόνημα του Έλληνα «Ελευθερία ή Θάνατος». ?Σήμερα, στεκόμαστε μπροστά στην ελληνική σημαία-το σύμβολο της Πατρίδας μας- και όλοι μαζί ανταμώνουμε σε ένα σταυροδρόμι,  όπου διασταυρώνονται  το παρόν, με το παρελθόν και το μέλλον, όπως συμβαίνει κάθε στιγμή της ζωής μας. ?Σημαιοφόροι και Παραστάτες, σας συγχαίρουμε και σας καμαρώνουμε, καθώς με τον ωραίο αγώνα σας με όπλα την πένα, το βιβλίο και τον υπολογιστή διακριθήκατε στην κατάκτηση της γνώσης. Παράλληλα όμως διακριθήκατε με τη στάση και συμπεριφορά σας στη σχολική μας κοινότητα. Στο πρόσωπό σας αντικατοπτρίζεται το Σχολείο μας, δηλαδή, 360 μαθητές και 50 εκπαιδευτικοί, αλλά και χιλιάδες άλλοι που φιλοξενήθηκαν κατά το παρελθόν στα μαθητικά θρανία και διδακτικά έδρανα, όπως και όσοι θα περάσουν στο μέλλον από το Γυμνάσιο Σκύδρας, «μορφωτικό φάρο» του τόπου μας. Σας παραδίδουμε τη Σημαία με εμπιστοσύνη και την προτροπή να προχωράτε μπροστά με το ιερό Σύμβολό μας ψηλά. Σας καλούμε  να μας καθοδηγείτε σε σύγχρονους δρόμους του «καλού κ? αγαθού», οι οποίοι  οδηγούν σε μια πατρίδα που προφυλάσσει το φυσικό περιβάλλον, προστατεύει και διασώζει την Τέχνη και τον Πολιτισμό, υπερασπίζεται  τα δίκαιά της και πολιτεύεται με γνώμονα  τις πανανθρώπινες αρχές και αξίες?». Η εκδήλωση  πραγματοποιήθηκε παρουσία εκπροσώπων των εκπαιδευτικών,  τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας.

Συμπληρωματικά, κατά τη διάρκεια των  ανωτέρω, έλαβε χώρα και  η απονομή του πρώτου βραβείου ζωγραφικής στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Διαγωνισμού για τον Πόντο Σχολικού έτους 2019-20, στον μαθητή Λεωνίδα Σούλτσε και στις υπεύθυνες για τη συμμετοχή του εκπαιδευτικούς κκ Η. Τεληγιαννίδου και Γ.  Σταυριανίδου, παρουσία της μητέρας του βραβευόμενου μαθητή.

Ανήμερα της επετείου,  όσον αφορά στην εκπροσώπηση του Γυμνασίου Σκύδρας στις εορταστικές εκδηλώσεις, αυτή θα πραγματοποιηθεί με παράσταση στη Δοξολογία και την κατάθεση Στεφάνων  της Σημαιοφόρου Ελισάβετ Δίγκα και των Παραστατών Μαρκέλλας-Πολυξένης Περπερίδου, Μαρίας- Ελένης Μαχρέμη, Οδυσσέα Φέντος, Στέλλα Μπαχάρη και Σοφίας Θεοδωρίδου, που ορίστηκαν  για τη συγκεκριμένη εορτή.

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ

DSC04321
DSC04324
DSC04327
DSC04332
DSC04347
1/5 
start stop bwd fwd

   

Προσεχώς...  

Κανένα γεγονός
   

Τελευταία άρθρα  

   
© Γυμνάσιο Σκύδρας 2011-2012 τηλ:2381089354 - φαξ: 2381082343 - email: mail@1gym-skydr.pel.sch.gr