Ενημερωτικό Σημείωμα, 11.10.2020

Ενημερωτικό Σημείωμα προς τους Μαθητές του  Γυμνασίου Σκύδρας, τους Γονείς και Κηδεμόνες τους,  11.10.2020

Αγαπητά παιδιά, αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες,

Το «πληγωμένο» από τον κορονοϊό Σχολείο μας  θεραπεύτηκε, γι? αυτό επιστρέφουν στην τάξη τους τα «πρωτάκια» του Α4 και οι εκπαιδευτικοί μας που τελούσαν σε καθεστώς τηλεκπαίδευσης. Αυτό θα γίνει την προσεχή Τρίτη 13-10-2020, με απόλυτα ασφαλή διαδικασία, σύμφωνη με τα σχετικά πρωτόκολλα των Υπουργείων Υγείας και Παιδείας. Η σχολική μας κοινότητα περιμένει με χαρά να τους υποδεχτεί, υγιείς και μάχιμους για κατακτήσεις στο πεδίο  της γνώσης και της προόδου.

Εντέλει ο αγώνας μας ενάντια στον covid-19 μας βρήκε ισόπαλους 1-1! Το γεγονός ότι, αν και είχαμε επιβεβαιωμένο κρούσμα covid-19, δεν υπήρξε στη συνέχεια καμιά  μετάδοση του ιού, -ούτε σε όσους χαρακτηρίστηκαν στενές επαφές και απομακρύνθηκαν, ούτε σε άλλο μέλος της κοινότητάς μας-, αποτελεί την πιο τρανή  απόδειξη ότι τα μέτρα που τηρούνται στη δομή μας και η επάρκεια των χώρων της  είναι απόλυτα ικανοποιητικά. Από τη μια  ο κορονοϊός μας στέρησε για 14 ημέρες τη φυσική παρουσία μελών μας, από την άλλη όμως ορθώθηκε μπροστά του κι εμπόδισε την εξάπλωσή του το τείχος της συνεργασίας μαθητών,  εκπαιδευτικών, καθαριστριών, σχολικού νοσηλευτή α)στην εφαρμογή κανόνων για καθολική χρήση μάσκας και συστηματική χρήση αντιβακτηριακών διαλυμάτων, στον συνεχή καθ? όλη τη διάρκεια της ημέρας καθαρισμό και αερισμό των χώρων του Σχολείου μας, στον σωστό αυλισμό των μαθητών, στην ορθή αξιοποίηση των ευρύχωρων αιθουσών και του κυλικείου του Γυμνασίου μας.

Βέβαια οι προσπάθειές μας δεν σταματούν, γι? αυτό και την Παρασκευή 9-10-2020 ανταποκριθήκαμε θετικά στη σχετική  πρόσκληση του Κέντρου Υγείας Σκύδρας και δεχτήκαμε στο Γυμνάσιο για ενημέρωση των μαθητών μας Επισκέπτριες Υγείας του Κέντρου. Μας μίλησαν αναφορικά με τα ατομικά μέτρα προστασίας που πρέπει να παίρνουμε ενάντια στον covid-19. Τις ευχαριστούμε θερμά. Εκτιμούμε ότι εσείς παιδιά είσαστε οι καλύτεροι πολλαπλασιαστές αυτής της γνώσης προς τις οικογένειές σας. Μην ξεχάσετε να τις ενημερώσετε!

Συμπληρωματικά πληροφορούμε ότι την Τρίτη 13-10-2020 θα κληθούν να ασκήσουν οι μαθητές μας το δημοκρατικό δικαίωμά τους να ψηφίσουν ή και να ψηφιστούν στο πλαίσιο εκλογής των πενταμελών συμβουλίων κάθε τμήματος. Υπογραμμίζουμε τη σημασία της άσκησης αυτού του δικαιώματος με σκέψη και υπευθυνότητα, καθώς  το αποτέλεσμα θα επηρεάσει ποιοτικά τη σχολική μας ζωή. Η εκλογική διαδικασία θα εξασφαλίσει για την τρέχουσα σχολική χρονιά νόμιμα δημοκρατική και αντιπροσωπευτική εκπροσώπηση των μαθητών στον διάλογό τους με τον Σύλλογο Διδασκόντων και όχι μόνο. Οι μαθητές που επιθυμούν να είναι υποψήφιοι, θα κληθούν να απευθύνουν προς τους συμμαθητές τους  5λεπτης διάρκειας επιχειρηματολογία υπέρ της υποψηφιότητάς τους (αυτοπαρουσίασή τους, το όραμά τους για τη σχολική ζωή του Τμήματός τους κλπ).

Για τις παραπάνω αρχαιρεσίες θα διατεθούν η τρίτη και τέταρτη ώρα, ενώ την πρώτη και δεύτερη θα γίνουν κανονικά μαθήματα. Τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας θα πραγματοποιηθεί συνέλευση του Συλλόγου Διδασκόντων του Σχολείου, επομένως δεν θα πραγματοποιηθούν άλλα μαθήματα.  

ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ

ΣΟΦΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ

Η Πολύτιμη συμβουλή της ημέρας*

 

   

Προσεχώς...  

Κανένα γεγονός
   

Τελευταία άρθρα  

   
© Γυμνάσιο Σκύδρας 2011-2012 τηλ:2381089354 - φαξ: 2381082343 - email: mail@1gym-skydr.pel.sch.gr