Ενημερωτικό Σημείωμα για Γονείς Γυμνασίου Σκύδρας, 1.10.2020

Προς μαθητές και Γονείς/Κηδεμόνες του Γυμνασίου Σκύδρας

Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες των μαθητών του Γυμνασίου Σκύδρας,

Σας πληροφορούμε ότι πριν από λίγη ώρα μας έγινε γνωστό πως μαθητής μας του Τμήματος Α4 χαρακτηρίστηκε ως επιβεβαιωμένο θετικό κρούσμα στον covid-19.

Σε εφαρμογή της με αρ. πρ. 13433/1-10-2020 απόφασης της ΔΔΕ Πέλλας, αναστέλλεται η λειτουργία του Τμήματος Α4 του Γυμνασίου Σκύδρας, από αύριο Παρασκευή 2/10/2020 μέχρι και τη Δευτέρα 12/10/2020. Σε κάθε περίπτωση επισημαίνεται η υποχρέωση τήρησης των οδηγιών του ΕΟΔΥ, τις οποίες μπορείτε, προς ενημέρωσή σας, να αναζητήσετε στον ηλεκτρονικό σύνδεσμο https://eody.gov.gr/odigies-gia-apomonosi-epafon-sto-spiti/.

Η Διεύθυνση του Γυμνασίου Σκύδρας ενημερώθηκε χθες (30-9-2020), κατά τις πρωινές ώρες λειτουργίας του σχολείου μας, σχετικά με τη μη επιβεβαιωμένη ασθένεια από Κορονοϊό απόντα μαθητή μας. Αμέσως προχωρήσαμε στα προβλεπόμενα από υπουργικές αποφάσεις κι σχετικές για τον Κορονοϊό εγκυκλίους του ΥΠΑΙΘ. Δηλαδή,

  • Διακριτικά απομονώσαμε σε σχέση με το υπόλοιπο σχολείο το μαθητικό τμήμα (Α4) στο οποίο φοιτούσε ο μαθητής, ενώ ταυτόχρονα ενημερώσαμε την αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Υγείας και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας.
  • Στη συνέχεια προχωρήσαμε σε συστηματική καταγραφή, μέσω ειδικής φόρμας ιχνηλάτησης, των μαθητών κι εκπαιδευτικών με τους οποίους συγχρωτίστηκε ο μαθητής μας. Τα στοιχεία αυτά, συνοδεία λοιπών πληροφοριών (τηλεφώνων, κάτοψης διάταξης των μαθητών του Α4 κ.ά.) γνωστοποιήθηκαν στις αρμόδιες Υπηρεσίες.
  • Επόμενη προτεραιότητά μας ήταν η καταρχάς τηλεφωνική και στη συνέχεια κατ΄ιδίαν επαφή με τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών του Τμήματος Α4 του Σχολείου μας. Τους ενημερώσαμε για το ζήτημα που προέκυψε και στη συνέχεια συνόδεψαν οι ίδιοι τα παιδιά τους κατά την αποχώρησή τους από το σχολείο. Τους ευχαριστούμε για την ψυχραιμία που επέδειξαν και την εμπιστοσύνη με την οποία περιέβαλαν τη Διεύθυνση του Σχολείου μας αναφορικά με τη διαχείριση του ζητήματος που προέκυψε.

Μετά τη γνωστοποίηση σε εμάς του αποτελέσματος ιατρικών εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε ο μαθητής μας, προχώρησε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας στην έκδοση της ανωτέρω μνημονευόμενης απόφαση, με βάση την οποία οι μαθητές του τμήματος Α4 του Γυμνασίου Σκύδρας και οι εκπαιδευτικοί που έχουν έρθει σε στενή επαφή, τίθενται επί 14ήμερο σε κατ? οίκον περιορισμό. Στο διάστημα αυτό θα παρέχεται στους μαθητές του Α4 σύγχρονη από απόσταση εκπαίδευση, αρχής γενομένης αύριο (2-10-2020).

Τα άτομα που εμπίπτουν στην κατηγορία των στενών επαφών παρακολουθούνται από τους οικείους τους και, εφόσον δεν εκδηλώσουν κάποιο σύμπτωμα συμβατό με COVID-19, θα επιστρέψουν στο Σχολείο στις 13/10/2020.

 Σας ζητούμε να επιδείξετε ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση, καθώς καθ? όλη τη διάρκεια των δύο ημερών που οι μαθητές του Α4 συνυπήρξαν στην ίδια αίθουσα, τηρήθηκαν σχολαστικά οι θεσμοθετημένες οδηγίες του ΥΠΑΙΘ και του ΕΟΔΥ.

Παρακαλείστε για άλλη μια φορά, στην παραμικρή ένδειξη συμπτωμάτων της νόσου covid-19 σε σας, στα παιδιά σας και στα λοιπά μέλη της οικογένειάς σας, να απευθύνεστε πρώτα στον οικογενειακό σας γιατρό και στη συνέχεια να στέλνετε τα παιδιά σας στο σχολείο μας. Ούτως ή άλλως είμαστε πάντα στη διάθεσή σας για τηλεφωνική ενημέρωση και περαιτέρω συνεργασία.

Για τον καλύτερο και σχολαστικότερο καθαρισμό του σχολείου, έγινε σήμερα το απόγευμα απολύμανση στον χώρο του γυμνασίου από ειδικό συνεργείο καθαρισμού (παραθέτουμε τη σχετική βεβαίωση)

Απευθυνόμενοι προς τους μαθητές μας, θέλουμε να τονίσουμε τα ακόλουθα:

Αγαπητά παιδιά,

Εκ μέρους του Συλλόγου Διδασκόντων του Σχολείου μας, καθώς κι εκ μέρους σας, ευχόμαστε ολόψυχα στον ασθενή συμμαθητή σας γρήγορη ανάρρωση!

Η προσπάθεια που καταβάλαμε όλοι μας, εσείς κι εμείς μαζί, τις προηγούμενες ημέρες, ακολουθώντας συστηματικά τα θεσμοθετημένα από το ΥΠΑΙΘ πρωτόκολλα και μέτρα απέναντι στον κορονοϊό, όπως και πρωτοβουλίες υπέρ τις ενίσχυσης της ασφάλειάς σας, (χρήση μάσκας, τηρούμενες αποστάσεις, αυλισμός σε ξεχωριστό ανά Τμήμα χώρο της αυλής, μη συγχρωτισμός μεταξύ μαθητών διαφορετικών τμημάτων και τάξεων, διεύρυνση του χώρου αυλισμού των μαθητών και στο μπροστινό χώρο του σχολείου μας, περαιτέρω ενίσχυση των εφημεριών στη διάρκεια των διαλειμμάτων, διάθεση αντισηπτικών διαλυμάτων προς χρήση σε κάθε τάξη και στους λοιπούς χώρους του σχολείου μας, λειτουργία ειδικών αποτυπωμάτων αναμονής ανά 1,5 μέτρα προς εξυπηρέτηση στο κυλικείο, χρήση του κυλικείου σε διαφορετικό διάλειμμα ανά τάξη κ.ά.), αποδεικνύεται ότι είναι το ασφαλέστερο δίχτυ προστασία μας. Σε λίγο όλα θα είναι μια κακιά ανάμνηση, η οποία όμως θα μας υπενθυμίζει πάντα ότι κάθε τέτοια «μάχη» κερδίζεται με την ομάδα μας ομόψυχη και συντεταγμένη σαν ένας, ακολουθώντας παράλληλα τις θεσμοθετημένες από την πολιτεία οδηγίες.

Δεν είναι μακριά η μέρα που θα ανταμώσουμε μαζί με τους συμμαθητές σας του Α4 στο αγαπημένο μας σχολείο.

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ

ΣΟΦΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ

   

Προσεχώς...  

Κανένα γεγονός
   

Τελευταία άρθρα  

   
© Γυμνάσιο Σκύδρας 2011-2012 τηλ:2381089354 - φαξ: 2381082343 - email: mail@1gym-skydr.pel.sch.gr