Ημερίδα Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού με θέμα: «Δρόμοι μετά το Γυμνάσιο» που συνδιοργανώθηκε από το Γυμνάσιο Σκύδρας και το Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού Πέλλας και πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 11 Μαΐου 2015 στο χώρο του σχολείου.

Στο πλαίσιο αυτής της εκδήλωσης οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν και να επικοινωνήσουν με επαγγελματίες από διάφορους εργασιακούς χώρους. Συγκεκριμένα μίλησαν για το επάγγελμά τους, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του, τις σπουδές που απαιτούνται και τις προοπτικές του οι εξής:

  • κ. Σολομωνίδης Ιωάννης και κ. Συμεωνίδης Γρηγόριος από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Έδεσσας.
  • κ. Τσιτλακίδης?Χαρισιάδης Χαράλαμπος από το 3ο Τάγμα Ελικοπτέρων Αεροπορίας Στρατού.

οι οποίοι αποφοίτησαν από το Γυμνάσιό μας και αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση με την επιτυχημένη επαγγελματική τους εξέλιξη.

Επίσης στην εκδήλωση συμμετείχαν ενεργά και μίλησαν οι:

  • κ. Σαΐτης Ελευθέριος, Διευθυντής Εξαγωγών της βιομηχανικής εταιρίας «ΚΡΟΝΟΣ».
  • κ. Σπυρίδης Γεώργιος, Επαγγελματίας Φωτογράφος.

Κατόπιν ενημερώθηκαν οι μαθητές της Γ? Γυμνασίου από την υπεύθυνη ΣΕΠ κ. Τεστέμπαση Αθηνά για τη Δομή του νέου Γενικού και του Επαγγελματικού Λυκείου.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους παραπάνω συντελεστές της εκδήλωσης οι οποίοι ανταποκρίθηκαν με μεγάλη προθυμία και συνέπεια στην πρόσκλησή μας και συντέλεσαν ουσιαστικά στην επιτυχία αυτής της εκδήλωσης.

   

Τελευταία άρθρα  

   
© Γυμνάσιο Σκύδρας 2011-2012 τηλ:2381089354 - φαξ: 2381082343 - email: mail@1gym-skydr.pel.sch.gr